Co dodat? Musíme se „hlídat“ navzájem, v tom je právě kouzlo komunity. Palba je už tady 8 let, staré dobré fórum, na které jsou lidé zvyklí, a kde vám rádi poradí. Oproti jiným fórum založených na phpBB však přináší ještě něco navíc, a tou jsou kratší nebo delší články. Není to jen bezbřehá tlachárna.
Linii držel v oblasti letectví po určitou dobu Hans a víceméně se mu dařilo. Takže určité sekce na Palbě jsou výstavní. Sám napsal několik výborných článků. TonyHazard také píše výborné rozsáhlé články, je možné se dozvědět mnoho infromací. Michan a další …
Namátkou:
www.palba.cz/viewtopic.php?t=2359
www.palba.cz/viewtopic.php?t=2280
Několik kratších, jak Sapík, rád říkal z pravěku Palby, byly nahrazeny lepšími. Nu a pak některé přestane tento boj bavit, jednak proto, že možná viděli, že i když Palbu do jisté míry přetvořili, není model celkově trvale udržitelný ve všech specializacích, pokud se tomu nebude věnovat další úsilí.
Jinak o propojeném
Wiki systému se uvažovalo, ale skončilo to něco v tom smyslu, že autoři si nechtějí nechat do svých článků hrabat

A dále skutečně obavy, zda by se sehnaly
kapacity, jednak je tady valka.cz jako určitá vojenská encyklopedie, a jednak samotná wikipedie.
Samozřejmě, že je trochu problém se prohledávat všemi těmi informacemi, ale když se použijí vyhledávací nástroje, buď google, nebo i to vyhledávání co máme na Palbě,
http://www.palba.cz/search.php
Zobrazit výsledek jako Příspěvky, tak to vyplivne vcelku slušný seznam. Vím není to ideální, má to omezení. Na druhou stranu přístup přes vyhledávače tvoří podstatnou část přístupů.
A pak kdo sleduje Palbu pravidělně, tak se průběžně něco dovídá.
Na jednu strana se Palba snaží
„zdokonalit a zlepšit“, na druhou stranu se naraží na určité mantinely, jako je určitá vyčerpanost témat, dost práce sesmolit opravdu kvalitní článek, někdy i určité zklamání, že ten nenašel dostatečný ohlas a jiné.
Napíšu to asi takhle, co motivuje lidi k přispívání? Důvody jsou většinou následující:
A) Oblíbil si myšlenku sdílení vědomostí
B) Rád opravuje chyby (a přidá taky něco do frcu) …
Něco se naučit touží asi jen 5 procent lidí, zpopulárnit téma asi 5 %, atd.
To jsou údaje ze studie wikipedie v Česku.
Palba by v rámci možností měla nadále usilovat o zvyšování kvality článků, i příspěvků – autoři, diskutéři a moderátoři odvádějí v tomto kus práce. Není to vždy podle nejvyšších parametrů, ale aspoň to tady trochu žije. Měnit nějak tento model, nevím, zatím to funguje. Uvažuje se o „nové Palbě“, ale je to tak náročný a složitý, jak by měla vypadat, že projekt stagnuje. Jeden má nápad takový, další onaký, leckdy to je obtížné všechno skloubit.
Ale jinak tato diskuse by mělo patřit spíše do tématu
Kam míří Palba? Tam je o tom už deset stránek polemiky. Např. Farky napsal:
Možná jsem svým příspěvkem nastartoval tuhle debatu o kvalitě a nahrazování článků. A evidentně jsem pár lidí vystrašil. Prostě abych článek označil za kvalitní, musí z něj být vidět, že si na něm autor dal záležet, přemýšlel nad ním a jen ho odněkud neopsal.
Polarfox napsal:
Co je to špatný článek? Hodně jsem poslední dobou zdejší články pročítal a moc takových jsem tu nenalezl. Má autor vyplodit bezchybný elaborát a nebo přispět novým námětem sepsaným v obstojné kvalitě, která se pak může dopilovat pomocí připojené diskuze a i autor se tím následně vzdělává a zlepšuje?
Můj osobní názor inklinuje k tomuto, resp. nezavrhuji tuto možnost, ale jsem i pro „elaboráty“.