Hej to je pravda.
Preto celé rozhodovanie by sa malo zdržať. S tankami sa netreba ponáhľať a výber odložiť. Nič nás netlačí, len všimné.
Nesuhlasim. Vo svetle dodacich lehot a potencialne sa zhorsujuceho bezp prostredia , cakat nie je dobra cesta. To ale neznizuje dolezitost zodpovedneho a prezieraveho riesenia.Juraj Tichý píše: ↑3/6/2024, 14:57Hej to je pravda.
Preto celé rozhodovanie by sa malo zdržať. S tankami sa netreba ponáhľať a výber odložiť. Nič nás netlačí, len všimné.
F16 bola chyba?Juraj Tichý píše: ↑3/6/2024, 15:33 Ideme urobiť tú istú chybu ako z F-16.
Tesne pred dostupným novým moderným riešením, ideme kupovať tank minulého storočia.
Neverím vlastným očiam, že som sa toho v 06/2024 dočkalJuraj Tichý píše: ↑3/6/2024, 15:33 Ideme urobiť tú istú chybu ako z F-16.
Tesne pred dostupným novým moderným riešením, ideme kupovať tank minulého storočia.
Racionálne zmodernizované určite áno
Len problém je iný, všetci to hovoria už cca 2 a 1/2 roka ako môžme mať Orkov na hranici (samozrejme až na tých čo len papagájujú, že sú za mier v Európe) a oni ani neboli schopní zmodernizovať 30ks T-72M1-SK tak aby neboli slepé a hluché s pôvodnou balistickou ochranou. Aby som bol v tomto ohľade spravodlivý aspoň tých 15ks vyše 30-ročných Leopardov 2A4 sa podarilo avšak bez racionálnej modernizácie sú akurát tak na výcvik ako múdrejší odo mňa uviedli.Lynx píše: ↑3/6/2024, 11:19 To asi ano, nepopieram, ale je to zaujimava cesta, ktora moze byt v zasobe, ked ine, tradicne cesty zlyhaju. Lebo momentalne diktuju podmienky dodavatelia, nie odberatelia..
Tie "ale" roznych rieseni som spominal, a hadam vsetci tu , su si ich vedomi. Okrem par ludi co by najradsej modenizovali T72.
Leda racionálně zmodernizovat prohnáním přes vysokou pec a přetavit na Leoparda.Pressburger píše: ↑3/6/2024, 16:36 Racionálne zmodernizované určite ánoaj keď aj vzhľadom na príspevok vyššie len do príchodu novej generácie MBT, ktorá dokáže efektívne čeliť novým hrozbám 21. storočia ako sú drony a pod. a potom by išli do AZ alebo našim susedom.
Prosím vás ľudia, hoďte niekto na neho sieť. Rus ak zaútočí bude hádzať vo veľkom drony a rakety a ministerstvo má utrácať peniaze na modernizáciu 50 rokov starého šrotu lebo nejakému nadšencovi vlhnú oči pri pohľade na vrchol techniky jeho mladosti.Pressburger píše: ↑3/6/2024, 16:36 Racionálne zmodernizované určite ánoaj keď aj vzhľadom na príspevok vyššie len do príchodu novej generácie MBT, ktorá dokáže efektívne čeliť novým hrozbám 21. storočia ako sú drony a pod. a potom by išli do AZ alebo našim susedom.
Len problém je iný, všetci to hovoria už cca 2 a 1/2 roka ako môžme mať Orkov na hranici (samozrejme až na tých čo len papagájujú, že sú za mier v Európe) a oni ani neboli schopní zmodernizovať 30ks T-72M1-SK tak aby neboli slepé a hluché s pôvodnou balistickou ochranou. Aby som bol v tomto ohľade spravodlivý aspoň tých 15ks vyše 30-ročných Leopardov 2A4 sa podarilo avšak bez racionálnej modernizácie sú akurát tak na výcvik ako múdrejší odo mňa uviedli.
A tu sa ponúka tank s 50% dlhším efektívnym dostrelom, ako budú mať susedia.niko píše: ↑3/6/2024, 17:45 Modernizovat T-72 je nezmysel. Najrozumnejsie je ich poslat na ukrajinu a nakupit moderne tanky. V podstate by som nemal problem ani s ich modernizaciou, ak by sme ich mali 300, nie 30. Utocnika by sme porazili masou. Ale pri plane mat dokopy 104 tankov to musia byt tanky dobre, moderne, efektivne. Cim je armada mensia, tym musi byt lepsie vybavena. Pri tych nasich poctoch nemozeme platat diery starym srotom.
Naopak, 2A8 by z těch dvou měla být sázka na jistotu. KF-51 může být dobrý tank, ale je to nový typ v prototypu.