Nová puška pre OS SR, a iné veci od GP
Re: Nová puška pre OS SR, a iné veci od GP
Mierne OT, ale ked aktualne mame taku strasne pronarodnu vladu, akoto, ze sa vobec uvazuje o neslovenskej vyrobe? Aj ked zatial sa to vladne narodovectvo prejavuje tak ze vlastne by vyhrat mal AK12 (Len taky lahky trolling).
Temu vyroby na Slovensku sme tu uz mali. Kazdy dodavatel by mal mat aspon cast vyroby pusiek u nas. Problem je len v tom, v com uz mame aj skusenost s CZUB, ze je tu velmi, skutocne velmi vysoke riziko, ze zahranicny dodavatel otvori fabriku na 3 roky, doda tovar a fabriku zatvori.
Když mohli dát licenci k výrobě AK-12 Bělorusů, tak pro ne i tadyk .D
Hodně doufám že se CZUB u OSSR neuchytí a vydají se "vlastní cestou".
Hodně doufám že se CZUB u OSSR neuchytí a vydají se "vlastní cestou".

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Naco by sme sa vobec zaoberali AK-12, ked mame na Slovensku dvoch vyrobcov klonov AK, pricom v jednom pripade vyrazne lepsieho ako AK-12.
Rase obavam sa, ze prave CZUB ma nasliapbute k vytaztvu v tomto vyberku. Sudiac podla minulosti.
Rase obavam sa, ze prave CZUB ma nasliapbute k vytaztvu v tomto vyberku. Sudiac podla minulosti.
Niko, kuk ten text v zatvorke, nemyslel som to vazne. Ale som spokojny uzivatel kuraciny, nie je vyberava na strelivo, zatial nedala len 2ks prebijancov. V jednom pripade sa jednalo pravdepodobne o naboj bez prachu,flusla len zapalka.
Hlavně už by se mohlo nějak rozhodnoout. Tohle začíná být nekonečný příběh. Hlavně ať už to bude cokoli můžete si jen polepšit.
Je to nepochopitelné, a když jsem kdysi psal v nadsázce něco o vlastizradě. Dnes se mi to jeví jako logické vysvětlení.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Este doplnim, ze som aj majitel dvoch uherskych brodov a niekolkych starych vyrobkov z Brna. To Brno z 50. rokov je uplne inde ako czub z 80. a 90., co mam. Najma ta gulovnica uz "made in Czech" je strasne spracovana.
Jean, obecně zbrojovácké zbraně devadesátých let, osobně mám zkušenost s CZ75, jsou tragické. Pak se to začalo zase zlepšovat a dnes je to jinde. Od kdy je to pak, to ale netuším 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Čisto pocitovo: takto sa nespráva spoločnosť, ktorá si je istá že dostane zákazku....
Takéto ponuky dávajú spoločnosti, ktoré vedia že ťahajú za kratší koniec.
Zemakt, ešte jeden OT a už dám pokoj - tá guľovnica je fakt strašne spracovaná, diely k sebe nelícujú, celé to vyzerá ako koncoročná práca nie najlepšieho učňa strojníckej učňovky. Strieľa to presne, lebo je to jednuška, ale je to hnus. Kúpil som to od známeho, lebo to bolo za pár euro. Videl som rovnaký model oveľa mladší a tá už vyzerala normálne. ČZ83 vyzerá v pohode, ale tú držím kvôli tomu, že som ju chcel od malého decka, dnes je to zbraň k ničomu, otázka je, či nebola k ničomu aj v dobe vzniku (7,65). Mám k nej nové zásobníky, tak sa mi neseká. So starým som nedal asi ani 5 rán bez poruchy.
Dnes už možno CZUB robia slušne, lebo v časopise sa chválili, že pred pár rokmi nakúpili CNC stroje. Úžasný pokrok v 21. storočí
Dnes už možno CZUB robia slušne, lebo v časopise sa chválili, že pred pár rokmi nakúpili CNC stroje. Úžasný pokrok v 21. storočí

CZ hlavne uz aj vela outsourcuje. Napriklad tie drahe sportove specialy, kde je to hodinarska praca (napr. seriu Orange) im robi firma Kummer.
Na dnešnej tlačovke po rokovaní vlády, Kaliňák povedal, že popri obstarávaní novej útočnej pušky, chce obstarať pre vojakov aj 15000 nových osobných zbraní 9mm Luger (náhrada za staré CZ 82 kaliber 9 mm Makarov)... uvidíme.
https://www.youtube.com/watch?v=W1aUhQMZzVI (od 1:05:40 )
https://www.youtube.com/watch?v=W1aUhQMZzVI (od 1:05:40 )
Naposledy upravil(a) Suger dne 5/6/2024, 17:59, celkem upraveno 1 x.
...keby niekto vymyslel nejake protidronove strelivo do pistoli. Ked uz sme videli mavat lopatkami a ktovie cim inym...
Stacil by dosah tak do 10m
Stacil by dosah tak do 10m
Naposledy upravil(a) Lynx dne 5/6/2024, 17:26, celkem upraveno 1 x.
Ešte stále nie sú staré CZ82 nahradené ? OSSR je vážne múzeum.
Armada ma 8000 ks pistole P-09, zvysok je bud Glock, alebo este stare CZ-82. Dalsich 15.000 pistoli mi pride trochu vela, ale tak asi vedia preco.
A potom ti dron zahrá takúto pesničku: https://www.youtube.com/watch?v=5xGkaCnKDBQ
- Pressburger
- Kapitán
Kaliňák plánuje nakupovať aj tisíce pištolí, do tendra by rád išiel i zbrojár Kuracina
zdroj: https://e.dennikn.sk/4031944/kalinak-pl ... a/?ref=tit
zdroj: https://e.dennikn.sk/4031944/kalinak-pl ... a/?ref=tit
Arthur Pressburger