OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: OSSR, kampak kráčíte?
A prečo to doteraz nikto nespravil ? Rozšírenie kontainerov, integrácia nových rakiet, inštalovateľný SRP a mohli sme predávať dnes po celej europe.
- RezortineR
- rotmistr
Modular sa momentálne modernizuje. Do roku / dvoch by mali prejsť vojskové skúšky. Modernizácia prebieha práve v rámci navádzania paľby a pod.
- Pressburger
- Kapitán
Hľadajú sa mačkovité šelmy @ slovenské Leopardy 2A4 na oslavách SNP...
zdroj: https://www.ta3.com/clanok/955297/velko ... j-bystrici
P.S. ale predsa len sa našli Tohtoročné oslavy SNP boli mimoriadne. mReportér zachytil leopardy, používajú ich aj na Ukrajine. Má to však jeden háčik - bolo to takto pred rokom...
zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... pardy-snp/
zdroj: https://www.ta3.com/clanok/955297/velko ... j-bystrici
P.S. ale predsa len sa našli Tohtoročné oslavy SNP boli mimoriadne. mReportér zachytil leopardy, používajú ich aj na Ukrajine. Má to však jeden háčik - bolo to takto pred rokom...
zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... pardy-snp/
Arthur Pressburger
Tak to som rád. Posledné informácie, verejne publikované pomerne dávno, hovorili, že sa s nejakou zásadnou modernizáciou nepočíta. Má modernizácia za cieľ aj zavedenie modernej 227mm munície?RezortineR píše: ↑29/8/2024, 13:16Modular sa momentálne modernizuje. Do roku / dvoch by mali prejsť vojskové skúšky. Modernizácia prebieha práve v rámci navádzania paľby a pod.
S tými Leopard 2A4 to SMERáci ideologicky doje...babrali. Trápne, hlúpe, primitívne... Mám pocit prenesenej trápnosti za OSSR, ktoré chceli ukázať to najlepšie z vojenskej techniky, čo máme, vytiahnu morálne staré, nemoderné T-72M1 ale Leopardy sa politicky utaja...
A pri tom dnešnom Ficovom blúznení o mieri, a spájaním odkazu SNP s mierom...
- Juraj Tichý
- Kapitán
Čiže projekt Delosys?RezortineR píše: ↑29/8/2024, 13:16Modular sa momentálne modernizuje. Do roku / dvoch by mali prejsť vojskové skúšky. Modernizácia prebieha práve v rámci navádzania paľby a pod.
https://crz.gov.sk/data/att/3597657.pdf
Rozsah
https://crz.gov.sk/data/att/4449077.pdf
- Pressburger
- Kapitán
Tak chcel by som vidieť ako by si toto nechal lúbiť ngš. Řehka ak by mu politické vedenie nedovolilo prezentovať Leopardy 2A4...Suger píše: ↑29/8/2024, 14:03 S tými Leopard 2A4 to SMERáci ideologicky doje...babrali. Trápne, hlúpe, primitívne... Mám pocit prenesenej trápnosti za OSSR, ktoré chceli ukázať to najlepšie z vojenskej techniky, čo máme, vytiahnu morálne staré, nemoderné T-72M1 ale Leopardy sa politicky utaja...
Arthur Pressburger
Pobavilo:
Ano. A ty nebudeš organizovat SIAF, a vy ty tanky z Německa na přehlídku nepřivezete.Fico tiež v príhovore kritizoval Európanov, pretože podľa neho žijeme v ilúzii, že máme právo rozhodovať za iných a hovoriť im, čo je správne a čo nesprávne. V tomto duchu kritizoval európske sankcie pre Rusko a dotkol sa aj reakcií na účasť hráčov KHL na majstrovstvách sveta v hokeji: „Že máme právo povedať, toto nemôžeš písať, toto nemôžeš hovoriť, ty nemôžeš ísť hrať hokej, ty nemôžeš ísť súperiť na olympijské hry,“ povedal.
- RezortineR
- rotmistr
Myslím že áno ale neviem to potvrdiť. Zachytil som len informácie že modernizácia prebieha pod taktovkou Lockheedu takže tipujem že ánoFlader píše: ↑29/8/2024, 13:47Tak to som rád. Posledné informácie, verejne publikované pomerne dávno, hovorili, že sa s nejakou zásadnou modernizáciou nepočíta. Má modernizácia za cieľ aj zavedenie modernej 227mm munície?RezortineR píše: ↑29/8/2024, 13:16Modular sa momentálne modernizuje. Do roku / dvoch by mali prejsť vojskové skúšky. Modernizácia prebieha práve v rámci navádzania paľby a pod.
To sa mal Zmeko zduť a utiecť s krikom ako Macko? Pre OSSR je tu oveľa viac a hlavne dôležitejších projektov ako jedna vojenská prehliadka. Pokiaľ toto má byť cena za možnosť ich dotiahnuť, tak som rád že ju NGŠ zaplatil.
- Pressburger
- Kapitán
Takže už to nie je:
Zaujímavá paralela aj pri našej súčasnej KHL hokejovej reprezentácii... zrejme aj tam ide o oveľa viac a hlavne dôležitejších projektov...
A koľko takých znormalizovaných rozhodnutí budeme musieť na individuálnej báze či už v dôležitejšej alebo menej dôležitej funkcii v najbližších rokoch vykonať...
Tak toto by som naozaj nečakal...

Zaujímavá paralela aj pri našej súčasnej KHL hokejovej reprezentácii... zrejme aj tam ide o oveľa viac a hlavne dôležitejších projektov...
A koľko takých znormalizovaných rozhodnutí budeme musieť na individuálnej báze či už v dôležitejšej alebo menej dôležitej funkcii v najbližších rokoch vykonať...
Arthur Pressburger
A co ten Zmeko pri tych modernizacnych programoch ovplyvni? Sklopi usi ako pri vsetkom a objedna sa co povie Kalinak. Budu sa kupovat hlavne tatrovky, ako som pisal hned ako sa stal Kalinak ministrom a uz je to tu. Aj pri Viperoch, najskor ich Zmeko vychvaloval do neba, ake su super a potrebujeme ich, a zrazu nam namiesto nich stacia aj FPV drony z Datartu )))
Oni sa budú kupovať drony ? Nejako som si nevšimol, že by Kali niečo spomínal.
- RezortineR
- rotmistr
To stačí, pýtam sa či je už plán ? Kali dronmi nestratil takmer ani slovo doteraz.
- Pressburger
- Kapitán
Tak čo boli tam tie Leopardy 2A4 nakoľko som to bojkotoval a pozeral žreb Ligy majstrov?
Arthur Pressburger
Leopardy neboli. Vraj to Pele zatrhol. Vid. fcb. Nada. Zato ale boli drony. Na prehliadke bola aj nejaka dronova jednotka. Zial TV ju kamerou nezachytila, takze info nam dal len moderator.
To neviem ci sa uz drony planuju. Ale spominal to Zmeko vtom rozhovore. Ze oni potrebuju protitankovu sposobilost a jemu uz je jedno ci to budu Vipery, nejake protitankove streli alebo ako teraz na Ukrajine nejake FPV drony zo starsim druhom municie ))) nieco vtom zmysle. A co sa tyka jeho kompetentnosti, bola nalepsia jeho odpoved ked sa ho pytala ci na prehliadke budu Slovenske F16, a on povedal ze ano, malo by to byt prvy krat co ich verejnost uvidi a teda nevsimol som si ze by tam boli
- RezortineR
- rotmistr
Ak sa naráža na tieto drony, tak je to CAS spôsobilosť podpory ťmb, kde OSSR preferujú útočné helikoptéry. Áno, FPV drony sú tiež v diskusii ale to je ešte na dlhšiu reč, podobne ako celková téma vyčkávacej muníciepuuupava píše: ↑29/8/2024, 19:42 To neviem ci sa uz drony planuju. Ale spominal to Zmeko vtom rozhovore. Ze oni potrebuju protitankovu sposobilost a jemu uz je jedno ci to budu Vipery, nejake protitankove streli alebo ako teraz na Ukrajine nejake FPV drony zo starsim druhom municie ))) nieco vtom zmysle. A co sa tyka jeho kompetentnosti, bola nalepsia jeho odpoved ked sa ho pytala ci na prehliadke budu Slovenske F16, a on povedal ze ano, malo by to byt prvy krat co ich verejnost uvidi a teda nevsimol som si ze by tam boli
- RezortineR
- rotmistr