Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Bohuzial ti vypadla velka skupina mladych ludi, ktori volia smer, lebo ti modri by im nic nedali. Smutne, kam sme to ako spolocnost dopracovali.
- Juraj Tichý
- Kapitán
A títo mladí ľudia otočia. Lebo teraz im SMER ani nedá a ešte im aj zoberie.
- RezortineR
- rotmistr
Mladí menia politické názory podľa toho, ako sa vyspia. Preto napríklad nesúhlasím s tým, aby sa voličské právo posúvalo nadol. Keď si spomeniem na seba vo veku 15-20 rokov tak som menil názory v kľúčových otázkach aj tri krát za rok. Voličovi treba vek a s tým existujúce skúsenosti / vedomosti aby si vedel vybrať. I keď je pravda, že niektorí tieto skúsenosti nevedia pretaviť do toho, koho voliť, aj keď majú už 40
Prečo Slovensko nie je Česko a Slováci nie sú Česi
https://topwar.ru/249418-pochemu-slovak ... chehi.html
https://topwar.ru/249418-pochemu-slovak ... chehi.html
Tak to je dobrá slátanina.

Miloš Zeman dává tomuto článku dislike.Až v novověku vrátili Češi svůj rodný jazyk do každodenního užívání, nicméně některá z německých příjmení ponechali (např. Gott nebo Zeman).

- Juraj Tichý
- Kapitán
Slováci, pod vládou ortodoxného katolíckeho Uhorska, nikdy nezablúdili od katolicizmu k „schizme“ či „kacírstvu“.

Co máte proti Zemanům, cházko jedna nezbedná? Na pole a makat 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Držíme vám tam za Moravou palce, snáď to všetko dobre dopadne najbližšie tri dni.
Zrovna lidi co žijí okolo Moravy na tom budou možná nejhůř. My jsme museli odvolat akci - sraz, který jsme plánovali v Branné (jak říkali staří Slované, GoldštajnuJuraj Tichý píše: ↑12/9/2024, 21:13 Držíme vám tam za Moravou palce, snáď to všetko dobre dopadne najbližšie tri dni.

A na řekách Branné s Divokou Desnou (přítoky Moravy) vyhlásili 1. stupeň hned ráno.
Tady v Jeseníku a v dalších obcích už od rána plní hasiči pytle.
Uvidíme. Od r. 97 to máme nacvičené

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Tady od rána ani kapka, polojasno, je to mazec.

Tady včera celý den chcanec se sněhem, ale ne moc mm, jen asi do stovky. Město a obce v okrese co jsou u potoků včera a v noci pytlovaly o 106, dnes v 8:00 posílalo město esemesku aby si lidi co bydlí u Staříče a Bělé přeparkovali na výše položená místa. Na Studeném, Bernartickém a Heřmanickém p. už obložili baráky, podle zpráv od ségry, a uvědomili Otmuchow, Paczkow a Nysu, že pokud půjde vlna, tak půjde vlna
jako v 97. roce.
Veselo. Mám pro jistotu vytažený plynový turistický vařič a naplnil jsem hrnce a nějaké petky vodou. Už mám taky nějaké ty zkušenosti
a nejen z toho 97. Už jsem plaval třikrát, ale ty dvě byly jen místní události.
Horší to ale bude na návětrné straně (vítr mění směr od jihovýchodu po jihozápad), takže právě jak jsem psal, na přítocích Moravy.

Veselo. Mám pro jistotu vytažený plynový turistický vařič a naplnil jsem hrnce a nějaké petky vodou. Už mám taky nějaké ty zkušenosti

Horší to ale bude na návětrné straně (vítr mění směr od jihovýchodu po jihozápad), takže právě jak jsem psal, na přítocích Moravy.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Mozno vas zaplavy prinutia okresat objednavku na F35, presne ako tomu bolo pri Gripenoch.
Tak určitě. 

Ako to máte nacvičené ? Sú v okolí riek riparské zony, kde sa môže voda vyliať ? Máte vykopané v povodiach suché poldre ?
Alebo všetku vodu pošlete korytami riek nižšie po prúde ?
Alebo všetku vodu pošlete korytami riek nižšie po prúde ?
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 13/9/2024, 09:55, celkem upraveno 2 x.
Nepravděpodobné. Situace je úplně jiná. Právě kvůli 97. roku se udělaly povodňové plány, vybavili se hasiči, a především, změnila se situace v meteorologii.
Tehdy nebylo žádné varování, dnes je. Tehdy totiž teprve vznikaly AI modely atmosféry (Aladin apod.), a ty se musely "naučit".
Pro ty chytřejší, AI nevznikla letos... to si ho jen všimli novináři

Takže se dá předpokládat, že škody by byly i při podobném napršení mnohem nižší. Na majetcích i na životech.
A objednávka na F35 je životní dílo Černochové! Její Magnum Opus! To si vzít nenechá, i kdyby měla Strakovku bránit se samopalem a gruberovským tančíkem

Oboje. Dle možností. Tak např. právě na Jesenicku vznikly poldry na místech, kde voda vzala chalupy i s psími boudami

Máte na svahoch nad dedinami všade remízky a zvlnený terén ? Rozkopali ste nepoužívané lesné cesty ? Máte na zalesnených kopcoch v rigoloch prehrádzky, kde môže voda spomaliť a zasakovať ?
Pochybujem.
Pochybujem.
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 13/9/2024, 09:57, celkem upraveno 1 x.
ALfík, jo, situace se evidentně nepodceňuje. Zatím na to čumím jak na drát, vše funguje tak jak má a potřebné informace proudí sem tam. Ty situace jsou neporovnatelné. Jako že se někde něco posere je jisté, ale příroda, že.
pjaro77, ono také hodně záleželo na místních samosprávách jak moc do toho šlapaly.
pjaro77, ono také hodně záleželo na místních samosprávách jak moc do toho šlapaly.

Viem, že ste vybudovali za posledných 7 rokov stovky mokradí, rozvoľnili zatrubnené toky v horách a podhorí a niektoré potoky ste zmeandrovali, aby vám krajina nevysychala.
Ale stav poľnohospodárskej nížinnej krajiny je u vás stále mizerný, najhoršie je to na južnej morave. Lány na pahorkoch bez jediného stromu. Odtiaľ bude stekať bahno do pivníc a potokov.
Takto vyzerá pôda na južnej morave:
Ale stav poľnohospodárskej nížinnej krajiny je u vás stále mizerný, najhoršie je to na južnej morave. Lány na pahorkoch bez jediného stromu. Odtiaľ bude stekať bahno do pivníc a potokov.
Takto vyzerá pôda na južnej morave: