Dejvův wargamingový koutek
Moderátor: jarl
Re: Dejvův wargamingový koutek
Jinak ten Wasp je opravdu poněkud nedoceněný, k čemuž asi i přispělo to, že jeho kariéra v Pacifiku byla velmi krátká a ani se nezúčastnil žádné bitvy (tu u Východních Šalomounů zmeškal kvůli tankování z důvodu až přehnané starosti admirála Fletchera o zásoby paliva...)
雷電
Jediný účel, ke kterému Wasp do Pacifiku dorazil bylo nechat se potopit. 

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Pro mne je to jednoznačně Big E.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Já mám zvláštní náklonnost k Enterprise a Saratoze jako ke dvoum jediným přeživším pekelného roku 1942 v Pacifiku, jinak čistě po technické stránce u amerických letadlovek u mě vede třída Essex a u Japonců je to Taiho.
雷電
Jako malému, když jsem ještě hltal Hubáčka mi bylo strašně líto Hornetu. Říkal jsem si spíše než on tak Enterprise. To jsem ještě neznal Star Trek.
Taky jsem měl vystřižený z ábíčka list s jeho vyobrazením a stručnou historií pro modeláře.

Jj, Enterprise měla hezké jméno a kariéra Hornetu byla sice krátká, ale zajímavá.
雷電
HNLMS De Ruyter, HNLMS Tromp a 4 letky F4F Wildcat

"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
V sobotu, od 11:00 budem v Rubikonu opět hrát General quarters
Kdyby se někdo chtěl přijít podívat, může
ping (nevím jak jinak vás označit aby vám vyskočilo upozornění
)

ping (nevím jak jinak vás označit aby vám vyskočilo upozornění

platí vlastně pro všechny koho by zajímala trocha námořního autismu

"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Sobota se mi moc nehodí, ale je tu šance že se přijdu podívat po 13:00.
雷電
Děkuji za pozvání, nicméně bohužel jsem taky pryč.
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Já nejspíše budu přejedený husou, takže budu asi ležet doma. 

A něco mi říká, že nebudu jediný. 

Jsem se dlouho neozval.
Dával jsem si od Palby a celkově od války trochu detox. Strávil jsem tu hodně času a začínalo se to podepisovat na mojí psychice
. Každopádně, jsem plnejma nohama v několika projektech, které vám zde ukážu
.
Laquered coffins. Hra s letadýlky. Osobně jsem zvolil měřítko 3mm (1:600) a výrobce Oddzial Osmy, poláci, kteří mají moc pěkné a poměrně levné sety (https://www.magistermilitum.com/manufac ... 0%5D=61983)
Zatím jsem stihl airgroup pro IJN.
D3A Val a B5N Kate

A samozřejmě A6M Zero. U těch jsem si trošku víc "vyhrál" s paintem. Vycházel jsem z dostupných kamufláží letadel, která byla použita během kampaně na Solomonech

Dále jsem se trochu ponořil do Třicetileté války, neb jsem dostal pár sprue, takže jsem něco málo dokoupil a nabarvil. Už máme za sebou i pár her v rulesetu Pikesman Lament a měřítko 15mm tomu sedne jak prdel na hrnec.
Tady pár namalovaných modelů.

A takhle to vypadá v bitvě

Dával jsem si od Palby a celkově od války trochu detox. Strávil jsem tu hodně času a začínalo se to podepisovat na mojí psychice

Laquered coffins. Hra s letadýlky. Osobně jsem zvolil měřítko 3mm (1:600) a výrobce Oddzial Osmy, poláci, kteří mají moc pěkné a poměrně levné sety (https://www.magistermilitum.com/manufac ... 0%5D=61983)
Zatím jsem stihl airgroup pro IJN.
D3A Val a B5N Kate

A samozřejmě A6M Zero. U těch jsem si trošku víc "vyhrál" s paintem. Vycházel jsem z dostupných kamufláží letadel, která byla použita během kampaně na Solomonech

Dále jsem se trochu ponořil do Třicetileté války, neb jsem dostal pár sprue, takže jsem něco málo dokoupil a nabarvil. Už máme za sebou i pár her v rulesetu Pikesman Lament a měřítko 15mm tomu sedne jak prdel na hrnec.
Tady pár namalovaných modelů.

A takhle to vypadá v bitvě

Vítej zpět
Ta japonská letadla vypadají pěkně, je vidět že jsi si s tím opravdu vyhrál

Ta japonská letadla vypadají pěkně, je vidět že jsi si s tím opravdu vyhrál

雷電
šedá místa z vrchního obrázku se začínají plnit 
Kyrysníci, dragouni

Kyrysníci, dragouni

o víkendu jsme měli akci malých měřítek
. Hrály se Laquered coffins, kdy RAF (12 Beaufighterů s raketami a torpédy s krytím 8 Mustangů IIB) utočila na Tirpitz. Dále se hrála Ukraine 2022 ve které se mechanizovaná rota AČR s Pandury a tanková četa T-72CZ brání útoku mechanizované roty Rusů. No a nakonec jsme vyzkoušeli Missile Threat, ve kterém si dali treninkový střet letadla Izraelského letectva, na jedné straně stály 3 stíhácí bombardéry Super Mystere B2 a na druhé 2 Mirage IIICJ.