Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Co mate stale s tym Buresom? Ved on pracoval v tej hodnej stb
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_khaSlovenská hymna dostane novou podobu. Na starost si to vzala ministryně kultury Martina Šimkovičová spolu se svým tajemníkem Lukášem Machalou. Změny se týkají jen hudební složky. Resort si na ně podle slovenských médií najal známého dirigenta. Zapojí se i orchestr, filharmonický sbor či dva dětské soubory. Termín premiéry nové hymny není známý.

Termín premiéry není známý ale šušká se, že mají přijet i Alexandrovci 
Zdroj
https://x.com/theory_skba/status/1848634341791826284

Zdroj
https://x.com/theory_skba/status/1848634341791826284

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Ano a cele to ma na starosti Oskar Rozsa (z jeho iniciativy), kto sa orientuje v SK kulture, vie kto to je .
- Juraj Tichý
- Kapitán
Fakt je temou novy aranžmán hymny?
Az dokonca to u niekoho vyvoláva strach?
Upravené moderné piesne pre vojenskú hudbu s tým ako súvisia?

Az dokonca to u niekoho vyvoláva strach?

Upravené moderné piesne pre vojenskú hudbu s tým ako súvisia?
- Juraj Tichý
- Kapitán
Ovladas nejaký hudobný nástroj?
Chytit 4 akordy na gitare pomocou tabulatora sa neráta.
Chytit 4 akordy na gitare pomocou tabulatora sa neráta.
Spíš by jste měli využít příležitosti a konečně za hymnu přijmout píseň vzbuzující skutečnou slovenskou národní hrdost.
https://youtu.be/1PoM_qeE2DA?si=EVJjuhneoS2GCrFO
https://youtu.be/1PoM_qeE2DA?si=EVJjuhneoS2GCrFO
- Juraj Tichý
- Kapitán
Robiť nový aranžmán je vrchol tvorby akéhokoľvek hudobníka.
Aranžmány vyššie, prepísať rockovu hudbu pre dychové nástroje je kurva ťažké a zhostil sa toho výborne. Ma to všetko co má mať, výstrely ako súčasť hudby je pri tej vojenskej je len čerešničkou na torte.
Osobne by som radšej počul nový aranžmán hymny od Stana Palucha, ako od Oskara Rozsu. Paluch je v tomto top, prekonal hranice bývalého Československa, ocenila ho aj BBC Music.
Aranžmány vyššie, prepísať rockovu hudbu pre dychové nástroje je kurva ťažké a zhostil sa toho výborne. Ma to všetko co má mať, výstrely ako súčasť hudby je pri tej vojenskej je len čerešničkou na torte.
Osobne by som radšej počul nový aranžmán hymny od Stana Palucha, ako od Oskara Rozsu. Paluch je v tomto top, prekonal hranice bývalého Československa, ocenila ho aj BBC Music.
Juraj: neovládám, a ani jsem potom nikdy netoužil. Jsem pouhý konzument, a jako konzument se k tomu budu i vyjadřovat. Ty dvě předělávky co jsem tu dal, které vznikly pod jeho vedením, jsou pro mě děs běs. Možná je skvělý jazzman, což nesoudím, protože jazz jde zcela mimo mě. Ale hymna není jazz.
Stejně bych reagoval, i kdyby se nějaký umělec snažil vytunit českou hymnu. Pětkráte bych se pokřižoval a kolem sebe udělal kruh ze soli.
Stejně bych reagoval, i kdyby se nějaký umělec snažil vytunit českou hymnu. Pětkráte bych se pokřižoval a kolem sebe udělal kruh ze soli.

Tvl. Arazman narodni hymny. No toto. 
Kopala studienku a narazila na teple pramene.

Kopala studienku a narazila na teple pramene.

Sam som zvedavy co z toho bude.
Nie som pravne erudovany, takze ci z toho budu aj nejake tantiemy (ak by mu to preslo) netusim, ale ak ano...
Nie som pravne erudovany, takze ci z toho budu aj nejake tantiemy (ak by mu to preslo) netusim, ale ak ano...
- Juraj Tichý
- Kapitán
Novy aranžmán je proste nove naštudovanie.
Aktuálne mame myslím dve verzie hymny.
Hudobník si môže robiť s pesničkou, akoukoľvek, co chce. Ak ľudia novu verziu prijmu, prečo nie. Hudba sa musí vyvíjať a neustrnut. To by sme stále pocuvali čembalo napríklad.
Ako konzumentovi sa ti to páčiť nemusí, ale osobnosť hudobníka by som si do huby nebral. Hral som na flaute, trumpete a saxafone ale urobiť co i len zápis pesničky a pridať trebárs druhý hlas, na to musíš mať takpovediac niečo od Boha. To sa nenaucis, nenacvicis... Pričom drvivá väčšina ľudí ani nepocuje falošný spev, inak by taka Smatanová neprerazila.
A zapísať rock pre dychy a ešte to byť aj schopný odohrať, v konsonancii. Prepisal 3 nastroje originalu pre asi 30 hudobnikov, s rôznymi nástrojmi, pričom su ladene v As, Es, C, B a A (podľa toho ktorý)
Vojenkej hudbe to mimochodom dosť pomohlo a moderné melódie su na ich vystúpeniach veľmi obľúbené.
Tantiemy budu, ak sa bude hrať jeho verzia.
Aktuálne mame myslím dve verzie hymny.
Hudobník si môže robiť s pesničkou, akoukoľvek, co chce. Ak ľudia novu verziu prijmu, prečo nie. Hudba sa musí vyvíjať a neustrnut. To by sme stále pocuvali čembalo napríklad.
Ako konzumentovi sa ti to páčiť nemusí, ale osobnosť hudobníka by som si do huby nebral. Hral som na flaute, trumpete a saxafone ale urobiť co i len zápis pesničky a pridať trebárs druhý hlas, na to musíš mať takpovediac niečo od Boha. To sa nenaucis, nenacvicis... Pričom drvivá väčšina ľudí ani nepocuje falošný spev, inak by taka Smatanová neprerazila.
A zapísať rock pre dychy a ešte to byť aj schopný odohrať, v konsonancii. Prepisal 3 nastroje originalu pre asi 30 hudobnikov, s rôznymi nástrojmi, pričom su ladene v As, Es, C, B a A (podľa toho ktorý)
Vojenkej hudbe to mimochodom dosť pomohlo a moderné melódie su na ich vystúpeniach veľmi obľúbené.
Tantiemy budu, ak sa bude hrať jeho verzia.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Nedajú sa furt dookola hrať Slovanske tance a pochod tankistov.
Dychovka je všeobecne u nás dosť neoblubena.
Ked to počuješ po milionopaty
https://youtu.be/sjtG3iJ5xmw?feature=shared
Dychovka je všeobecne u nás dosť neoblubena.
Ked to počuješ po milionopaty

Naposledy upravil(a) Juraj Tichý dne 23/10/2024, 17:29, celkem upraveno 1 x.