OSSR - viacúčelové vrtuľníky UH-60L Armed Black Hawk

Odpovědět
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Re: OSSR - viacúčelové vrtuľníky UH-60L Armed Black Hawk

Příspěvek od pjaro77 »

Trololo , s battlehawkom budeš otravovať ešte rok ako kedysi so štetkolakom ?
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Pressburger »

Scotty87 to hovoríte Vy, ktorý máte endemity, ktorý okrem USA a postupne sa ich zbavuje ste v klube s Bahrajnom a Nigériou (Pakistanu a Slovensku už nie).

Apropo Scotty87 analogicky čo je pre AČR Titus 6x6? Vo vašom svete zrejme zbastlenina od Stranda feat. žabožrúti s nápisem EXPERIMENTAL? Domnievam sa, že nie, ale u vas jeden nikdy nevie...
Arthur Pressburger
Pressburger
Kapitán
Kapitán

pjaro77 píše: 21/12/2024, 20:22 Trololo , s battlehawkom budeš otravovať ešte rok ako kedysi so štetkolakom ?
Štetkolak nie je moje know-how na to tu je iný borec...

Ale viete ako sa hovorí "Ak niečo vyzerá ako kačka, chodí ako kačka, kváka ako kačka, je to kačka."
Arthur Pressburger
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Pressburger píše: 21/12/2024, 20:23 Scotty87 to hovoríte Vy, ktorý máte endemity, ktorý okrem USA a postupne sa ich zbavuje ste v klube s Bahrajnom a Nigériou (Pakistanu a Slovensku už nie).
USA se jich rozhodně nezbavuje a provozuje je v počtech jako mají letectva několika evropských zemí dohromady všech vrtulníků.
Apropo Scotty87 analogicky čo je pre AČR Titus 6x6? Vo vašom svete zrejme zbastlenina od Stranda feat. žabožrúti s nápisem EXPERIMENTAL? Domnievam sa, že nie, ale u vas jeden nikdy nevie...
Vykládáš krásné nesmysly když se zlobíš. :wink:
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Scotty87 píše: 21/12/2024, 20:35
Pressburger píše: 21/12/2024, 20:23 Scotty87 to hovoríte Vy, ktorý máte endemity, ktorý okrem USA a postupne sa ich zbavuje ste v klube s Bahrajnom a Nigériou (Pakistanu a Slovensku už nie).
USA se jich rozhodně nezbavuje a provozuje je v počtech jako mají letectva několika evropských zemí dohromady všech vrtulníků.
Tak určite, veď výber zákazníkov hovorí za všetko...
Zostáva len dúfať, že nebudú predlžovať ich agóniu a postúpia ich konečne Ukrajinčina.
Scotty87 píše: 21/12/2024, 20:35
Vykládáš krásné nesmysly když se zlobíš. :wink:
Vôbec nie Scotty87 len tie vaše výlevy sa skôr hodia do vlákna Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle" :roll:
Arthur Pressburger
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Pressburger píše: 21/12/2024, 20:40 Zostáva len dúfať, že nebudú predlžovať ich agóniu a postúpia ich konečne Ukrajinčina.
Nenazýval bych probíhající modernizaci celé flotily H-1 u USMC zrovna agonií. Spíš ukázkou toho že s nimi dále počítají a plánují další rozvoj jejich schopností.
https://news.bellflight.com/en-US/23619 ... ers-begins
Vôbec nie Scotty87 len tie vaše výlevy sa skôr hodia do vlákna Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle" :roll:
Spíš si myslím že by se mělo vlákno přejmenovat na OSSR - viacúčelové vrtuľníky UH-60 EXPERIMENTAL. Pak to bude sedět s realitou.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Juraj Tichý píše: 21/12/2024, 15:09 Určite. Niekto si len tak bez podpory výrobcu zabudoval novu avioniku do lietadla a ešte dostal aj papiere od autorít na to.
Niko sorry, chápem že si proti, ale ostaňme vecní.
Juraj ja som vecny. To ty tu nekriticky obhajujes kazdu jednu vec, ktoru posledne dni vypusti MO. Ale vecne.
Podpora vyrobcu pre VL-60 je jedna vec. Vychadzajme z toho, ze tam nam ACE pomoze so servisnym planom. Najskor cez LOTku. Ace Aeronautics ale nikdy neimplementovalo akekolvek zbrane a pokial viem ani obranny system. Toto je doposial komunikovane tak, ze to budeme robit my, predpokladam ze v LOTke. A tak vznikne unikatna seria UH-60, ktoru budeme mat len my Slovaci. S niecim podobnym uz mame skusenosti v podobe unikatnych, cisto slovenskych Mi-17 LPZS. Tych vrtulnikov, ktorych generalky stali po 2,5 miliona € za kus. Takze je moja otazka uplne logicka. Kolko bude stat prevadzka a hlavne servis tychto strojov ? Len pripominam, ze UH-60 M si plne servisuje armada a LOTku nepotrebuje.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Pressburger píše: 21/12/2024, 20:27
pjaro77 píše: 21/12/2024, 20:22 Trololo , s battlehawkom budeš otravovať ešte rok ako kedysi so štetkolakom ?

Ale viete ako sa hovorí "Ak niečo vyzerá ako kačka, chodí ako kačka, kváka ako kačka, je to kačka."
Štetkolak nie je od teba, ale ty si ho používal ako ideologické kladivo. Teraz battlehawk.
Si bol politruk za súdruhov či niekto z rodiny , že máš tak v obľube úderné heslá ?
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 21/12/2024, 22:36, celkem upraveno 1 x.
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Juraj Tichý »

Niko: tak keď tvrdiš, že raketnice v cene nie su a zmluva hovorí iné, tak mám mlčať? Aby som náhodou neobhajoval MO?

Myslíš, že čokoľvek co sa bude pridávať na Lká, budeme robiť bez spolupráce so Sikorskym a/alebo ACE?
Dodávateľ dodá UH s 48 mesacnym plánom údržby. Myslíš že v tom pláne bude chýbať niečo co dodajú?
ACE možno obranný systém neimplementovalo, aj keď zmluva hovorí niečo iné, ale UH60 ho bežne má. Aký unikátny systém vzniká?
Že vrtuľník má nejakú montáž a dany rwr/lwr ma predpísané checky po x-lh? To je ten problém? PMI1 po 360lh a PMI2 po 720lh
Pylony su súčasťou ponuky, budú mať špeciálny systém údržby ked tam miesto nádrže bude zavesený Spike? Neblbni. (Pričom si nemyslím, že sa niečo také udeje. Hydra bude max vyzbroje)
Toto nie je izraelská modernizácia Mi17M bez spolupráce s Rusmi.
Toto je FAA schvalena verzia, ved to máš v tej zmluve.
Hľadáš problémy kde nie sú, lebo si mal iné predstavy.

A vzhľadom na to ako prska Scotty, urobili dobre.
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Juraj Tichý píše: 21/12/2024, 22:10 Niko: tak keď tvrdiš, že raketnice v cene nie su a zmluva hovorí iné, tak mám mlčať? Aby som náhodou neobhajoval MO?

Myslíš, že čokoľvek co sa bude pridávať na Lká, budeme robiť bez spolupráce so Sikorskym a/alebo ACE?
Dodávateľ dodá UH s 48 mesacnym plánom údržby. Myslíš že v tom pláne bude chýbať niečo co dodajú?
ACE možno obranný systém neimplementovalo, aj keď zmluva hovorí niečo iné, ale UH60 ho bežne má. Aký unikátny systém vzniká?
Že vrtuľník má nejakú montáž a dany rwr/lwr ma predpísané checky po x-lh? To je ten problém? PMI1 po 360lh a PMI2 po 720lh
Pylony su súčasťou ponuky, budú mať špeciálny systém údržby ked tam miesto nádrže bude zavesený Spike? Neblbni. (Pričom si nemyslím, že sa niečo také udeje. Hydra bude max vyzbroje)
Toto nie je izraelská modernizácia Mi17M bez spolupráce s Rusmi.
Toto je FAA schvalena verzia, ved to máš v tej zmluve.
Hľadáš problémy kde nie sú, lebo si mal iné predstavy.
:up:
Juraj Tichý píše: 21/12/2024, 22:10
A vzhľadom na to ako prska Scotty, urobili dobre.
:up:
pjaro77 píše: 21/12/2024, 22:06
Pressburger píše: 21/12/2024, 20:27

Štetkolak nie je od teba, ale ty si ho používal ako kladivo. Teraz battlehawk.
Si bol politruk za súdruhov či niekto z rodiny , že máš tak v obľube úderné heslá ?
Čo si to dovoľujete? Poprosím moderátora aby zakročil, mňa tu nikto ani moju rodinu osočovať nebude len preto, že sa mu nepáči výber vrtulníkov zo strany MO SR a ich modernizácia do podoby Armed Black Hawk, ktoré podľa článku AN sa v konfiguráciou, ktorú opisoval minister na utorňajšej tlačovke vypadá ako "Level 2 Battlehawk" pričom vôbec ma nevyrušuje, že to nie je originál keď to splňa všetky normy a certifikáty, tomu sa totiž v trhovom hospodárstve hovorí konkurencia.
Arthur Pressburger
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Juraj Tichý píše: 21/12/2024, 22:10 Niko: tak keď tvrdiš, že raketnice v cene nie su a zmluva hovorí iné, tak mám mlčať? Aby som náhodou neobhajoval MO?
? Ako som pisal, pri F-16 to boli len lyziny. Kolko krat sa k tomu chces vracat ?
A ? Ked my nieco implementujeme, my si zaplatime certifikaciu a servisny plan. Co je na tomto nejasne ?
? Mas informacie, ze ACE bude servisovat aj vsetky doplnky, ktore si v LOTke dorobime ?
Pylony su súčasťou ponuky, budú mať špeciálny systém údržby ked tam miesto nádrže bude zavesený Spike?
Neblbni.
Ako budes navadzat rakety ? Vyhladavat ciele ? Podla kompasu ? :D

Ale inak aby sme tu nestracali cas. Na moju poznamku, ze som zvedavy na naklady na servis a prevadzku, si ty teda tvojimi troma prispevkami chcel asi napisat, ze ty si presvedceny, ze to bude uplne v poriadku. ACE nam zaservisuje stroj, LOTka ho vyzbroji a vsetko pojde ako po masle. Berem tvoj nazor. Ja som na toto ale stale zvedavy a zvedavo si pockam na vysledok.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Arthur, ty sem pravidelne postuješ výsmešné častušky zaobalené právnickým spôsobom vyjadrovania. takže sa ukľudni.
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Niko: nie, ja si myslím, že sme skončili, tak ako ich objednali.
Zachovávajú spôsobilosť po Mi17M. Žiadna ďalšia výbava nebude. Objednalo sa 12 mul, tieto sa aj budú môcť priblížiť k fronte.
OSSR budú mať po rokoch adekvátny počet vrtuľníkov a to ma teší.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Pjaro77 a Presburger. Pani prosim zachovajte slusnost a snazte sa aj pri diskusiach navzajom neurazat. Chapem, ze sa tu niekedy rozohnime, no treba si uvedomit, ze sme tu vsetci jedna partia.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Juraj: Ja zas predpokladam, ze vrtulniky dovybavia. Podla zmluvy maju mat minimalne predpripravu na FLIR. Takze to by malo byt a verim, ze pojdu aj do tych Helfire II, ked uz o tom tolko rozpravaju. Aj ked za 30 milionov sa na 12 vrtulnikoch vela vody namutit neda.
Pressburger
Kapitán
Kapitán

niko píše: 21/12/2024, 23:30 Pjaro77 a Presburger. Pani prosim zachovajte slusnost a snazte sa aj pri diskusiach navzajom neurazat. Chapem, ze sa tu niekedy rozohnime, no treba si uvedomit, ze sme tu vsetci jedna partia.
Máte problém s čítaním s porozumením? Kde som ho tu a jeho rodinu urážal? Treba mať jeden meter a nie "vyriešiť problém" a la 50 na 50.
Arthur Pressburger
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Minister o Armed Black Hawk 19:36 a 20:51 a o modernizácii 22:47 a o Hellfiroch 31:48
Arthur Pressburger
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Pressburger píše: 21/12/2024, 23:43 Máte problém s čítaním s porozumením? Kde som ho tu a jeho rodinu urážal? Treba mať jeden meter a nie "vyriešiť problém" a la 50 na 50.

Arthur prestante sa skriepit a navzajom provokovat. Pjaro77, ty sa zdrz kvetnatych vyrazov a narazok.
Jednoduchsie vam to chlapi uz neviem napisat. Proste budte slusni.
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Hellfire by bola chyba
Je to ťažká neagilna krava. NLOS s dosahom 50km by bola lepšia voľba. Myslím, že aj lacnejšia.
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Juraj Tichý píše: 22/12/2024, 08:42 Hellfire by bola chyba
Je to ťažká neagilna krava. NLOS s dosahom 50km by bola lepšia voľba. Myslím, že aj lacnejšia.
Tu by som potom predpokladal ingerenciu VzS OS SR aby to predostreli ako požiadavku pre MO SR.

Juraj viete si predstaviť ako by sa tu podaktorí "hádzali o zem a prskali" keby naše Armed Black Hawky dostali 50km NLOS... ?
Arthur Pressburger
Odpovědět

Zpět na „Letecká technika“