OSSR - bitevní vrtulníky Bell AH-1Z Viper

Odpovědět
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Re: OSSR - bitevní vrtulníky Bell AH-1Z Viper

Příspěvek od Scotty87 »

- nie, radar si nevieš k Viperom dokúpiť. Nie je totiž (ani nebude) integrovaný.
Tohle je pravda tak na půl. Ve skutečnosti se zkoušel radar Longbow a s avionikou vrtulníku fungoval. Muselo by se do toho investovat a dotáhnout to do konce. Ovšem rozhodně to není nemožné.
- schopnosť vypúšťať drony/lotering munition NIE JE schopnosť ovládať drony na úrovni 4 UAV Control (nie je a nebude do Viperov integrovaná). Dokúpiť si vieš len Link 16 (USMC teraz integruje do Viperov).
Přesně s tímhle se v dalším programu rozvoje Viperu počítá.
- AH-64E Version 6 už majú plne integrované martime schopnosti
Pokud je myšleno že radar Longbow má dodaný mód vyhledávání námořních cílů, tak ano. Ovšem co se z toho vyvozuje?
- a finálne – ano Vipery môžu slúžiť v prostredí studeného suchého vzduchu. A nie, nemôžu v prostredí tvorby námrazy – piloti musia takýto priestor okamžite opustiť.
Stejně jako všechny ostatní vrtulníky.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

No a kolko by taky top vybaveny vrtulnik stal? 80mil usd? Myslienka bielych slonov, vynimocnych jednotlivcov , na ktore vrhne protivnik vsetko co ma je jasne prekonana. V podpore pozemneho vojska su dnes trendom UAS.

Ina vec su vrtulniky pre SOF. Tie posobia podla moznosti skryte, aj v tyle neptiatela, v noci - tam sa veru vybava vyplati.
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Pressburger »

Danik píše: 6/1/2025, 21:27 Děkujeme za názor a posíláme klíčenku...
Zrejme ste netrafil vlákno...
Arthur Pressburger
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Pressburger »

Scotty87 píše: 6/1/2025, 13:24
Juraj Tichý píše: 6/1/2025, 12:01 Že AH-1 nemajú systém odmrazovania, zaznelo aj na tlačovke Kalimera. Vraj to ma potvrdené z OSSR.

Vie to niekto vyvrátiť?
Systém odmrazování samozřejmě mají. Nemají odmrazování listů rotoru. Ovšem podle slov pilota Mi-24 stejně odmrazování rotoru opravdu potřeboval jen opravdu výjimečně.
Hodně štěstí :up:
Arthur Pressburger
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Ohladom rozmrazovania rotorovych listov. Nie je to nahodou tak, ze AH-1 ma rotorove listy z nekovoveho materialu, ktory to rozmrazovanie az tak nepotrebuje ? Nieco take sa mi mari.
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

Zemkat

Kugla je niečo ako váš Vojáček, no reálne je realiťák v Bratislave. A trololo ho žerie.
"Alea iacta est"
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Precistene
Odpovědět

Zpět na „Letecká technika“