Tak prioritní vždycky bude stupeň nebezpečí!
ČR - letecká technika PČR a HZS
Re: AČR kampak kráčíš?
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Re: AČR kampak kráčíš?
Tak ještě jednou, EU a ani její agentura LS PČR nedisponují a ani nebudou. Ty vrtulníky budou naše, budeme platit jejich provoz s tím,, že volnou kapacitu, která bude značná budeme v případě potřeby sdílet s dalšími státy EU.
Re: ČR - letecká technika PČR a HZS
Pro inspiraci.. hasičské vrtulníky bez bambi vaku (tak jak požaduje HZS)
AW139 Fire Attack System, který má nádrž na 1893 litrů hasiva (nesplňuje požadavky HZS) Sikorski S-70i Firehawk s nádrží na 3785 litrů hasiva Fotky jsou z probíhajícího hašení v okolí Los Angeles
AW139 Fire Attack System, který má nádrž na 1893 litrů hasiva (nesplňuje požadavky HZS) Sikorski S-70i Firehawk s nádrží na 3785 litrů hasiva Fotky jsou z probíhajícího hašení v okolí Los Angeles

- Moskevskaja
- podporučík
https://czechairforce.com/news/povodne- ... -v-polsku/ no divim se, že tu tenhle odkaz ještě nebyl. Povodně 2024 v podání našich vrtulí.
"Nevěšte hlavu; co se nepodaří dnes, může se podařit zítra"
Alexander Dubček
Alexander Dubček
- Juraj Tichý
- Kapitán
Ta roura je nasávací šnorchl ne?
P.S. Je, doplní to prý za 45s https://www.lockheedmartin.com/en-us/pr ... ehawk.html
plní se buď klasicky přes cisternu na zemi nebo pomocí sací hadice ve visu
bližší seznámení s Firehawkem
bližší seznámení s Firehawkem

Je toho plný internet, čudujem sa, že ste to objavili až teraz. A sú tam aj iné, zaujímavejšie stroje. 

"Alea iacta est"
mikojan: jde jen o to, že S-70i splňuje požadavky HZS. Zajímavější stroje tam jsou, ale v rámci tohoto vlákna leda off topic.

Spíš než že by BH tak super vyhovoval má Strnad též dobré kontakty na ředitelství HZS...
zase se nemusíme tvářit, že S-70i Firehawk jejich požadavky nespl'nuje..
edit: Strnad umí nabídnout Blackhawk s bambi vakem, ale ne s demontovatelnou nádrží.
edit: Strnad umí nabídnout Blackhawk s bambi vakem, ale ne s demontovatelnou nádrží.

Tak samozřejmě že splňuje. Dalo by se jistě spekulovat jestli by třeba evropský vrzulník neměl nižší provozní náklady nebo jestli by se obecně neměla preferovat evropská technika pokud ji jsou schopní dodat místní dodavatelé. Ovšem to že se soutěž roztrhla a u třech vrtulníků je požadavek na nové (z fondů EU) a u třech dalších stačí repase je celkem jasná úlitba pro Strnada.
O H225M jsem zde už psal. Až najdu další fotku H225M ve variantě a lá Firehawk tak ji sem dám taky.
Na Strnadovu úpravu na Firehawk jsem fakt zvědav
Na Strnadovu úpravu na Firehawk jsem fakt zvědav

skelet
Už od začiatku tejto témy je Strnad v hre práve kvôli tomu, že má chytených ľudí asi všade na dôležitých miestach, teda menej na MO, teraz. Ale aj tým, že bol flexibilný a ukázal sa pri veľkých požiaroch v ČR za posledné obdobie.
Ten Firehawk sa mi veľmi pozdáva, aj jednoduché nasávanie hadicou odkiaľkoľvek, pokiaľ to neobmedzuje hlavný a chvostový rotor.
Už od začiatku tejto témy je Strnad v hre práve kvôli tomu, že má chytených ľudí asi všade na dôležitých miestach, teda menej na MO, teraz. Ale aj tým, že bol flexibilný a ukázal sa pri veľkých požiaroch v ČR za posledné obdobie.
Ten Firehawk sa mi veľmi pozdáva, aj jednoduché nasávanie hadicou odkiaľkoľvek, pokiaľ to neobmedzuje hlavný a chvostový rotor.
"Alea iacta est"
Jsem jen na mobilu, tak pouze odkaz
http://s412751056.initial-website.com/f ... 2l-series/
http://s412751056.initial-website.com/f ... 2l-series/

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Mikojan: ještě jednou.. jsme zvědav jakou Strnad nabídne přestavbu na Firehawk. Dnes to prostě oficiálně neumí. A HZS nepožaduje vrtulník s bambivakem, ale vrtulník s nádrží a sacím košem.
edit: já antistrnad obsesí netrpím, takže mi je to fakt jedno kdo to dodá.
edit: já antistrnad obsesí netrpím, takže mi je to fakt jedno kdo to dodá.

-
- podporučík
Tak ať to máme komplet S-92A Fire Raptor

S rozložitelnou nádrží na 5 000 litrů a nezatažitelnou plnící hadicí, tudíž neplnící technické podmínky.

S rozložitelnou nádrží na 5 000 litrů a nezatažitelnou plnící hadicí, tudíž neplnící technické podmínky.
skelet
A mne je to ešte viac jedno, kto tie vrtuľníky dodá, len hovorím, že Firehawk z USA vyzerá dobre a páči sa mi ako systém.
Uvidi sa, kto všetko a s čím sa prihlási. Nakoniec to možno nebude žiadne prekvapenie a ostane to opäť doma.
Snáď tá súťaž bude férová.
tomas.kotnour
Krásavec!
A mne je to ešte viac jedno, kto tie vrtuľníky dodá, len hovorím, že Firehawk z USA vyzerá dobre a páči sa mi ako systém.
Uvidi sa, kto všetko a s čím sa prihlási. Nakoniec to možno nebude žiadne prekvapenie a ostane to opäť doma.
Snáď tá súťaž bude férová.
tomas.kotnour
Krásavec!
"Alea iacta est"
Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
"Alea iacta est"