Idiocracy USA sci-fi movie 2006 or reality in 2025?

Filmy, dokumenty, knihy, publikace s válečnou tématikou, TV tipy.

Moderátor: jarl

Odpovědět
dronař
rotmistr
rotmistr

Idiocracy USA sci-fi movie 2006 or reality in 2025?

Příspěvek od dronař »

Těžké vystřízlivění do reality "komedie" z roku 2006 zde známe pod názvem Absurdistán.
Máte to v posledních hodinách také tak nějak podobně?
palo satko
Kapitán
Kapitán

Re: Idiocracy USA sci-fi movie 2006 or reality in 2025?

Příspěvek od palo satko »

Ono je to skôr v Europe taketo:
https://www.youtube.com/watch?v=glzaIzanKBg
Obrázek
dronař
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od dronař »

Jsme svědky něčeho horšího...

Množí se zjištění o NE"kompetentnosti" kroků nových vládců USA, obavy se stupňují a nabírá to obrátky. :???:
I tamní diskuse je více než výmluvná. :roll:
Jenom namátkou nějaké reakce:

"Vladimír Kudlík
... Je to průšvih, dnes už zjevně nezvratný, AI se bude se zneužívat zejména k vydírání, dehonestování oponentů ap. ... Studenti budou AI zneužívat k vypracovávání úkolů, dizertačních a diplomových prací. Školy budou opouštět diletanti se zakrnělými mozky, kteří akorát budou umět zadávat do PC úkoly.

"Oldřich Karas
Já mám nutkavý pocit, že Trump s tou partou kolem vůbec nebudou chtít předat kormidlo za 4 roky někomu nově zvolenému. A že to vědí už teď."
Alfik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Alfik »

dronař píše: 16/2/2025, 16:31 Jsme svědky něčeho horšího...

Množí se zjištění o NE"kompetentnosti" kroků nových vládců USA, obavy se stupňují a nabírá to obrátky. :???:
I tamní diskuse je více než výmluvná. :roll:
Jenom namátkou nějaké reakce:

"Vladimír Kudlík
... Je to průšvih, dnes už zjevně nezvratný, AI se bude se zneužívat zejména k vydírání, dehonestování oponentů ap. ... Studenti budou AI zneužívat k vypracovávání úkolů, dizertačních a diplomových prací. Školy budou opouštět diletanti se zakrnělými mozky, kteří akorát budou umět zadávat do PC úkoly.
Buď bude muset dojít k "Služebnickému džihádu" ("nestvoříš stroj k obrazu lidské mysli..." :)), nebo se to nějak ustele. Oheň, knihtisk a internet byly taky takhle pojímány, když to byly novinky... Ví šel sí :)

PS: Já sám jsem spíše zastánce toho, že dojde ke zblbnutí populace. Ono totiž hledat (i s pom. AI) lze pouze to, o čem aspoň víš že to existuje. JInak lze najít jedině náhodou.
Srv. scénu ze seriálu Jistě pane ministře, kde se Ctihodný Jim Hecker snaží aby mu sir Humphrey odpověděl, co ve zprávě chybí. Ale protože není schopen říci, CO VLASTNĚ v ní má chybět, nedozví se nic. Sir Humphrey se vymluví.
"Oldřich Karas
Já mám nutkavý pocit, že Trump s tou partou kolem vůbec nebudou chtít předat kormidlo za 4 roky někomu nově zvolenému. A že to vědí už teď."
No, přinejmenším co se týče vztahu k Rusku, tak postup Trumpa et Company je buď genitální stratéžyje kterou nejsem schopen pobrat, nebo průser který těžce pokurví celé století!
Nebo oboje :)
Doufejme že ví co dělá.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

o hloupnutí populace jsem to už slyšel od mé babky, když se dozvěděla o povolení používání kalkulaček na ZŠ.
Jinak AI bude časem to co známe ze Star Treku.
ObrázekObrázekObrázek
palo satko
Kapitán
Kapitán

Hravam hry a moji synovia tiež. Od roku 1991. Najskôr bez internetu a potom cez dial až sučasnu optiku. uplnym zazrakom bolo, ked sa dal Comand a Conquer hrat mielen s počitačom ale s realnym človekom aj komunikacia bola len písomna. A ked došiel Counter Strike a dala sa hrat na "lanovačkach" tak synovia chodili na 24 hodinovu strielačku dvoch teamov po 15 hračoch. Dnes vedia anglicky slovom aj pismom, robia itečkarov a komunikuju cez na to firmou určene platformi, dokažu pracovat teamovo a aj zodpovedne.
AI sice môže byt zaujimava, ale chyba jej prave ludsky kontakt a na ton sme evolučne vybudovany a prave priama suťaž s človekom vedie k snahe sa presadit a niečo vytvorit. Či to povedie k zblbnutiu? To je vecou okolnosti v ktorych aktualne žijete a aj nositel Nobelovej ceny môži byt niekde za hlupaka. Pre deda, keby žil, som blbec už ja, lebo neviem nielenže rebrinak zapriahnut, ale ani netuším, kde by som mal ist dat kone podkut, keby som nejake mal. Dnešne decka vyrastaju pre buducnost a ta bude iste ina než dnešna realita, ktora formuje naše nazory, ale vrodene v nas zostane. Na AI ich nakoniec bude bavit len to čo im pomôže dosiahnut rovnake ciele ako staremu Egyptanovi: peniaze, peknu samičku, zdrave decka a istotu.
Obrázek
Alfik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Alfik »

skelet píše: 17/2/2025, 11:20 o hloupnutí populace jsem to už slyšel od mé babky, když se dozvěděla o povolení používání kalkulaček na ZŠ.
Z toho důvodu nám je na ZŠ zakazovali, až do 9. třídy. Akorát já a nějaký Kája Šponar, můj nejlepší kámoš, jsme je měli povolené od úče už v 8., protože jsme oba počítali až do násobení a dělení stovek z hlavy, a celkem svižně :)
Mch Kája byl v tomhle lepší než já... já si zas pamatoval i to co jsem viděl či slyšel letmo - a pamatuju dodnes, na rozdíl od toho, co jsem si memoroval včera hodinu!
:lej:
Jinak AI bude časem to co známe ze Star Treku.
To už tak trošku je. Dneska můžeš mít mobil, který bude treagovat na slovní úkolování: "Počítači, jaká je vzdálenost k nějbližší planetě třídy G?" (mch je to cca 4,37 YR, kdyby vás to zajímalo... akorát že my nemáme třídy u planet, je to třída hvězdy :) ).
Akorát musíme napřed tomu mobilu dát vědět, že místo "Siri" nebo "Bixby", či podobného oslovení, budeme používat oslovení "Počítači" :D
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Tak trošku je, ale já spíše narážel na "situace", kdy inženýři zadali počítači parametry, ten provedl prvotní návrh, dle toho co věděl, a inženýři to pak dolaďovali. Jo, Star Trek je holt nejlepší sci-fi..
ObrázekObrázekObrázek
palo satko
Kapitán
Kapitán

Iste počítač dokáže zrátať napr. most. Lenže vec musí byť krásna a tak sa to robí opačne. Najskôr vec navrhne talentovaný človek a potom nasleduje rátanie. AI by nepostavila krivy Parthenon. aby bol dokonalý.
Obrázek
dronař
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od dronař »

Alfik píše: 17/2/2025, 09:37 ...
No, přinejmenším co se týče vztahu k Rusku, tak postup Trumpa et Company je buď genitální stratéžyje kterou nejsem schopen pobrat, nebo průser který těžce pokurví celé století!
Nebo oboje :)
Doufejme že ví co dělá.
On ví dobře co dělá, kdyby né tak mu to russ rázně připomene.
viewtopic.php?t=10790

Ale myslím, že se nakonec dva imperialisti a psychouši nejspíše domluví.
Ja UA a východní Evropu, ty Gronsko, Kanadu atd.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Ved presne toto desi cely svet. Dvaja vladcovia ako s filmu Idiocracy idu parcelovat svet. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Filmy, dokumenty, knihy“