Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví
Moderátor: jarl
Re: Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Copak je tohle za podivuhodnost?

vypadá to jako něco co jsem stavěl ve hře Ultimate Admiral: Dreadnoughts 

Řekl bych že u tohoto konstruktéři také dost sázeli na psychologický efekt.

Otázka kdo by byl víc vyděšený jestli námořnící, kteří na tom měli sloužit a nebo protivníci, pokud by se to k nim dostalo
Asi to nebylo nauticky nic skvělého, nízko položené věže a těch děr... možná pro Středozemní moře.
Řekl bych, že takovou příšernost by asi angličani nepostavili, ale tím moje hádání končí.

Asi to nebylo nauticky nic skvělého, nízko položené věže a těch děr... možná pro Středozemní moře.
Řekl bych, že takovou příšernost by asi angličani nepostavili, ale tím moje hádání končí.

No je pravda, že loď na kterou bylo tímto reagováno, vypadá proti tomuto paneláku na ležato jako líbezný květ sakury.

Si asi konstruktéři namísto skokanů usmažili k obědu dendrobátky a zdaleka ne poprvé a naposled. Ale mě se líbí. Je asi 1000x krát hezčí než ten nudně krabicoidní květ sakury.
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
- jarl
- 3. Generálmajor
Podle té boční dělové věže a gigantických nástaveb mi bylo hned jasné, že se jedná o některý z francouzských predreadnoughtů a vylučovací metodou jsem se dostal k jednotce Carnot.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Věc vkusu Atamane, ale označit Royal Sovereign za krabiciozní navíc vůči tomuto bizáru mi přijde dost schizofrení.
Ano Jarle, je to on.
Ano Jarle, je to on.

Tak ono v porovnání s těmito neotřele pohlednými francouzskými nestvůrami je nudně krabicoidní téměř vše.
Co je zač tahlecta loďka:
Který Royal Sovereign máš konkrétně na mysli? Některé z lodí nesoucí toto jméno považuji za docela hezké

雷電
Tahle docela ujde, mě se docela líbí ten dreadnought Royal Sovereign.
雷電
Ten děravej tanker v Algecirasu pořád nic?
Není to ta loď, kde se schovávali potápěči z X-Mas. Měli to jako utajenou základnu když se chystali na nájezdy na lodě kotvící v Gibraltaru. Ovšem její název nebo "národnost" nevím. Tipuju podle toho místa Algeciras a že je děravej 

Tohle neznám 

No já to znám tak, že tam byla nějaká loď - vrak, ale ve španělských vodách. Italové si tam udělali dobrou schovku a vyjížděli na nájezdy. Provedli jich několik (hned po revoluci vyšla knížka u nás "Zaludné miniponorky", kde to bylo popsané a tak si to nějak pamatuju).
BTW. hoši z Decima Mas byli docela hardcore fašisti (kníže? Borghese), takže je divné, že by je sem Ataman dával. Hodně jich pak bojovalo a cvičilo s SS. Zrovna nedávna jsem si četl o výcviku německých bojových plavců, který probíhal i v Praze Podolí třeba, ale samozřejmě v Itálii za účasti právě expertů z X-Mas.
BTW. hoši z Decima Mas byli docela hardcore fašisti (kníže? Borghese), takže je divné, že by je sem Ataman dával. Hodně jich pak bojovalo a cvičilo s SS. Zrovna nedávna jsem si četl o výcviku německých bojových plavců, který probíhal i v Praze Podolí třeba, ale samozřejmě v Itálii za účasti právě expertů z X-Mas.