Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"
Ako prisiel Orban k peniazom. Podobnost so Slovenskom cisto nahodna.
https://youtu.be/bZ4SXv9qJHM?si=ZI7eCH4TYWl6rN-s
https://youtu.be/bZ4SXv9qJHM?si=ZI7eCH4TYWl6rN-s
- Moskevskaja
- podporučík
Krom hrozby nákazy SLaK a zlého Andreje k nám naštěstí ze Slovenska došel i jeden dobrý Andrej. Pod heslem není Andrej jako Andrej díky za jeho snahu ukazovat prohnilost. https://www.youtube.com/watch?v=vkusHAOQPXY
"Nevěšte hlavu; co se nepodaří dnes, může se podařit zítra"
Alexander Dubček
Alexander Dubček
- Juraj Tichý
- Kapitán
v 2001 v Británii SLAK zasiahol 2000 chovov a utratených bolo skoro 6 milionov zvierat.
Nejde o to či, ale len kedy to príde aj do ČR. Parafrázujem slová Roberta Neville, "ten vírus je dokonalý"
Nejde o to či, ale len kedy to príde aj do ČR. Parafrázujem slová Roberta Neville, "ten vírus je dokonalý"
Spíš jak daleko to dosáhne. U nás na západě v naprosté většině převažuje celoroční pastva. Ty kravky prostě nemáš kam schovat. Fakt to není prdel.Nejde o to či, ale len kedy to príde aj do ČR.
Nemoc navíc není omezená jenom na domácí hospodářská zvířata. Vyskytuje se u sudokopytníků – skotu, prasat, koz a ovcí, ale může se přenést také do divočiny, na populace jelenů, jelenců, daňků, srnčí zvěře a muflonů, a to jak volně žijících, tak chovaných v oborách. „Další vnímavá zvířata jsou i ježci a medvědi, antilopy, sobi, ale třeba i slon. Vůči nákaze jsou odolní lichokopytníci včetně koně, masožravci i ptáci, kteří ale mohou virus mechanicky přenášet na veliké vzdálenosti,“ uvádí Agrární portál.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Ja osobne moc nerozumiem, že prečo je to taký problém. Chorobnosť síce dosahuje 100%, ale úmrtnosť iba 5% a u väčšiny zvierat dochádza k uzdraveniu do dvoch týždňov.
Vírus je schopný preniesť sa vzduchom na vzdialenosť 300km! Neuveriteľné.
Vírus je schopný preniesť sa vzduchom na vzdialenosť 300km! Neuveriteľné.
Mňa by zaujímalo, aká je vlastne úroveň kontroly a veterinárnej starostlivosti v Maďarsku. Za posledné roky akonáhle sa vyskytla nejaká choroba hospodárskych zvierat, tak sa skôr či neskôr objavila aj tam.
Po uzdravení jsou zvířata v tak zbědovaném stavu, že jejich další hospodářské využití je nula.Ja osobne moc nerozumiem, že prečo je to taký problém. Chorobnosť síce dosahuje 100%, ale úmrtnosť iba 5% a u väčšiny zvierat dochádza k uzdraveniu do dvoch týždňov.

I když se uzdraví je zakázané je dále využívat na maso nebo mléko. Navíc je tam nebezpečí dalších zdravotních problémů ze sekundárních infekcí.Juraj Tichý píše: ↑27/3/2025, 08:02 Ja osobne moc nerozumiem, že prečo je to taký problém. Chorobnosť síce dosahuje 100%, ale úmrtnosť iba 5% a u väčšiny zvierat dochádza k uzdraveniu do dvoch týždňov.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Prečo je to zakázané?
Vírus je na človeka neprenositeľný, v mlieku ho deaktivuje 50°C...
Ja neviem, mam tu na škole niekoľko veterinárov a ľudí čo s kravami robili polku života a ich názor na tie opatrenia je celkom jasný.
Ako ja nehovorím ako to má byť, len sa snažím dopátrať, že čo.
Áno kravy majú napríklad nižšiu dojivosť. Ale majú aspoň nejakú a vieš si chov postupne obnoviť...
Vírus je na človeka neprenositeľný, v mlieku ho deaktivuje 50°C...
Ja neviem, mam tu na škole niekoľko veterinárov a ľudí čo s kravami robili polku života a ich názor na tie opatrenia je celkom jasný.
Ako ja nehovorím ako to má byť, len sa snažím dopátrať, že čo.
Áno kravy majú napríklad nižšiu dojivosť. Ale majú aspoň nejakú a vieš si chov postupne obnoviť...
- Moskevskaja
- podporučík
Ale kdepá, pěkně se zajímejte o dobytek, vy kanci!
Problém je výrazný pokles užitkovosti-nižší produkce mléka, zvýšená úmrtnost mláďat. Ohrazuji se už jen ze zjevného ekonomického hlediska, že by tohle byla marginalita. Otevřené rány na těle zvířat nijak nekomentuju.
Imho teď není v kurzu jen toto, loni na podzim se zasahovalo proti katarální horečce ovcí (blue tongue disease, modrý jazyk slangově mezi chovateli) od prvního ohniska na Sokolovsku až po Vysočinu. Bylo to tu po 15 letech, od zářijového záchytu se to dostalo na víc než 100 farem, přenos hmyz a tím, že není hmyz, tak opatření pominula v únoru. V případě této nemoci se nemusela povinně utrácet zvířata, bylo nařízeno očkování.
kompletní popis zde: https://www.svscr.cz/kataralni-horecka- ... informace/
Problém je výrazný pokles užitkovosti-nižší produkce mléka, zvýšená úmrtnost mláďat. Ohrazuji se už jen ze zjevného ekonomického hlediska, že by tohle byla marginalita. Otevřené rány na těle zvířat nijak nekomentuju.
Imho teď není v kurzu jen toto, loni na podzim se zasahovalo proti katarální horečce ovcí (blue tongue disease, modrý jazyk slangově mezi chovateli) od prvního ohniska na Sokolovsku až po Vysočinu. Bylo to tu po 15 letech, od zářijového záchytu se to dostalo na víc než 100 farem, přenos hmyz a tím, že není hmyz, tak opatření pominula v únoru. V případě této nemoci se nemusela povinně utrácet zvířata, bylo nařízeno očkování.
kompletní popis zde: https://www.svscr.cz/kataralni-horecka- ... informace/
Alexander Dubček
Alexander Dubček
- Moskevskaja
- podporučík
Jsem taky laik. Chápu, že vybít 1000 krav jen kvůli vyššímu zisku majitele je těžko stravitelné. Napadá mě, že bude třeba problém v plemenitbě.
Tak nějak se intiuitivně odmítám podřídit tvrzení že to šílený vybíjení na přelomu tisíciletí dělali lidi jen tak z manýru.
Fotky hořících ovcí ve Francii dole v článku!
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_mhk
Tak to vypadá, že za tím stojí obchod, podle toho, co jsem si četl na wiki. Amerika si určitě bude své velkochovy chránit, SLAK tam není od 50. let.
To je asi jedno o tom se hádat, mě by v tomhle teď především zajímalo co na to teorie přírodní ohniskovosti nákaz J.N.Pavlovského aneb odkud to přílítlo. Podezřelým je Turecko a necertifikovaný dovoz masa!
To je super, my teď v práci probírali balení masa a došli jsme docela udiveně na to, že mleté maso nemusí mít přesně stanovenou zemi původu! Hledal jsem to 2 hodiny v zákonech-naších a EU a zdálo se mi, že to tam fakt nepožadují no a když jsem to stejný viděl i na druhym obale, tak už jsem to měl jako potvrzený. Nejmenovaný řetězec měl na mražených masových koulích s 75% masa: vyrobeno ve Švédsku. Původ masa EU+mimo EU. To je úplně nechutný, dejte si pak nějaký mletý labúžo! Schválně si to zkuste při nákupu.
Upozorňuji na zajímavosti ohledně vakcinace z wikipedie. Bylo opravdu hodně průšvihů s únikem viru z laborek a očkováním vakcínou, která ze zvířete udělala přenašeče:
Tak nějak se intiuitivně odmítám podřídit tvrzení že to šílený vybíjení na přelomu tisíciletí dělali lidi jen tak z manýru.
Fotky hořících ovcí ve Francii dole v článku!
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_mhk
Tak to vypadá, že za tím stojí obchod, podle toho, co jsem si četl na wiki. Amerika si určitě bude své velkochovy chránit, SLAK tam není od 50. let.
To je asi jedno o tom se hádat, mě by v tomhle teď především zajímalo co na to teorie přírodní ohniskovosti nákaz J.N.Pavlovského aneb odkud to přílítlo. Podezřelým je Turecko a necertifikovaný dovoz masa!
To je super, my teď v práci probírali balení masa a došli jsme docela udiveně na to, že mleté maso nemusí mít přesně stanovenou zemi původu! Hledal jsem to 2 hodiny v zákonech-naších a EU a zdálo se mi, že to tam fakt nepožadují no a když jsem to stejný viděl i na druhym obale, tak už jsem to měl jako potvrzený. Nejmenovaný řetězec měl na mražených masových koulích s 75% masa: vyrobeno ve Švédsku. Původ masa EU+mimo EU. To je úplně nechutný, dejte si pak nějaký mletý labúžo! Schválně si to zkuste při nákupu.
Upozorňuji na zajímavosti ohledně vakcinace z wikipedie. Bylo opravdu hodně průšvihů s únikem viru z laborek a očkováním vakcínou, která ze zvířete udělala přenašeče:
Alexander Dubček
Alexander Dubček
Andrejko došiel a podnikal, ale voliť ho vám nikto nekáže. Evidentne istému dosť veľkému percentu čechov a moravákov nevadí mať na čele v podstate cudzinca, stačí že nasľubuje rôzne benefity sadarmo a je varený pečený. O 20 rokov nebude vadiť ani argentínec, tí sú v rozhadzovaní tiež borci. Stačí, keď bude piť a chváliť pivo.Moskevskaja píše: ↑26/3/2025, 21:23 Krom hrozby nákazy SLaK a zlého Andreje k nám naštěstí ze Slovenska došel i jeden dobrý Andrej. Pod heslem není Andrej jako Andrej díky za jeho snahu ukazovat prohnilost. https://www.youtube.com/watch?v=vkusHAOQPXY
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 28/3/2025, 12:41, celkem upraveno 1 x.
Ono to veĺké procento je z devadesáti procent jedna velká demograficky bobtnající sociální skupina. Bohužel a lepší to nebude. Slibem a gulášem nezarmoutíš.

- Juraj Tichý
- Kapitán
Podľa mňa je to štokholmský syndróm, získaný za Husáka 

Výborně.
Tak to vyzerá , že budeme mať prezidenta v armádnych zálohách.
https://www.futurearmy.sk/2025/03/26/pa ... kom-zbore/
https://www.futurearmy.sk/2025/03/26/pa ... kom-zbore/
Kaliňákove plány ale podporil prezident Peter Pellegrini. Ten dnes vyhlásil, že sa chce medzi prvými prihlásiť do aktívnych záloh, tzv. Národných obranných síl. Dvojtýždňový výcvik absolvuje hneď, ako parlament schváli ich vznik. „Akonáhle tento zákon nadobudne účinnosť, tak ja osobne ako prezident a vrchný veliteľ sa do jedného z prvých kurzov prihlásim a budem súčasťou našich obranných brigád,“ povedal prezident.
Neříkal nějaký bývalý slovenský oficír, že sloužit vlasti chtějí jen drsní slovenští heteráči ?