Obrněný transportér PANDUR II 8x8 pro AČR

Odpovědět
juhelak
podpraporčík
podpraporčík

Re: Obrněný transportér PANDUR II 8x8 pro AČR

Příspěvek od juhelak »

Aby se ten pandur vůbec vešel do požadavků.
Mejla74
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Mejla74 »

https://www.czdefence.cz/clanek/platfor ... schopnosti Mluví se tam i o minometné a PVO verzi jako možném řešení pro AČR.
Barrymore
nadpraporčík
nadpraporčík

Příspěvek od Barrymore »

Já nevím proč, ale ty šestikolky se mi líbí čím dál víc. Když koukám na to, jak to vypadá na Ukrajině a jaké máme mobilizační zdroje, tak mě napadá že bychom měli "Nafta šetří pot, vole!" vzít doslova.

Bigo družstvo bych posadil do dvou šestikolek. V každé řidič, střelec, velitel, trojmužný výsadek + v jedné bedna s FPV drony, ve druhé pár pozemních dronů. Jedna mašina by měla věž třeba 40mm + ptřs, druhá 40mm + něco proti dronům (pomocí AI automaticky naváděná rychlopalná brokovnice?).
A Mistr Sun pravil: "Pokud nebyly povely dosti jasné, rozkazy dosti srozumitelné, pak je to chyba hlavního velitele."
stirling
praporčík
praporčík

Příspěvek od stirling »

Určitě jsem pro pořizovat více automatizované techniky než upřednostnit počet náprav, ale třeba minomet mě přijde lepší na tatře, která na těch třech nápravách bude mít větší nosnost než jakékoliv ot 6x6 a bude to i levnější a moje milovaná RIwP určitě může být na 4x4 (dávají to i na malé pozemní drony).
Odpovědět

Zpět na „Obrněná technika a dělostřelectvo“