Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví

Galerie, Album, výroky o válce.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Ataman
Kapitán
Kapitán

Re: Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví

Příspěvek od Ataman »

Zemakt píše: 29/4/2025, 21:07Kolem 14 uzlů stačí, aby jsi už jezdil. Když už se sem kodrcáš tak 15-16 je ideál.
Tak třeba to zejtra bude lepší.

Dlouho sme tu neměli žádnej kargovec, takže?
Loď.jpg
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
bat
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od bat »

IMO naše nejrychlejší loď, ale musel jsem prohlížet fotky na jedné stránce a vylučovací metodou. Nepoužil jsem vyhledávač na obrázky.
Takže to nebudu kazit někomu, kdo to pozná na první dobrou, ale podle "Československá námořní plavba nejrychlejší loď" si to najdete a můžete posoudit.

PS. naštěstí jsem věděl, kde hledat, protože jsem nedávno hledal loď "Morava" (a na ní se tedy děly věci... :) .
Obrázek
Ataman
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Ataman »

bat píše: 29/4/2025, 22:46 IMO naše nejrychlejší loď, ale musel jsem prohlížet fotky na jedné stránce a vylučovací metodou. Nepoužil jsem vyhledávač na obrázky.
Takže to nebudu kazit někomu, kdo to pozná na první dobrou, ale podle "Československá námořní plavba nejrychlejší loď" si to najdete a můžete posoudit.
:up:
Ale! Ač je to opravdu ta loď, kterou to na vás po zadání "Československá námořní plavba nejrychlejší loď" vyplivne, nejrychlejší nebyla.
bat píše: 29/4/2025, 22:46PS. naštěstí jsem věděl, kde hledat, protože jsem nedávno hledal loď "Morava" (a na ní se tedy děly věci... :) .
No tak povídej.
Raiden
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Raiden »

Zajímavé, i když tyhle lodě moc neznám.
雷電
bat
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od bat »

@Ataman
Tak já prozradím, co se dělo na Moravě a ty nám prozraď, která byla nejrychlejší :)

Morava byla loď přepravující lokomotivy z Lokomotexu do země s měděnou půdou. Pletichami starých nacistů a CIA se na loď dostal agent, který tam sypal písek do ložisek a tedy obrazně i do soukolí jejich znárodněného důlního průmyslu. Do akce tedy musí náš James Bond alias Jirka Hradec. A víc neřeknu :)
To vše a mnohem více je možné vidět v díle "Rukojmí z Bella Vista" ze známého 30. dílů Majora Zemana (nebo celovečerním filmu, který je téměř stejný neb je složen ze dvou dílů). Dá se najít na internetu a pobavit se, pokud to tedy nebudete úplně brát vážně.
A vážně nemůžeme brát i Moravu, protože taková námořní loď ve skutečnosti snad ani nebyla (našel jsem jenom zmínku o Baťovi). Takže mě trochu zajímalo, která naše loď si tedy zahrála Moravu. Jako pozemská krysa nemám šanci to poznat (a možná to ani nejde). Ale nějaké moudré hlavy na internetu tvrdí, že to je Sitno a akorát mu překryli název (a to je skutečně ve filmu trochu vidět).
Zde je její medailonek na wiki: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sitno_(lo%C4%8F)

O lodích ČNP jsem našel nejvíc na webu namorniplavba.cz , ale přes webarchive, protože bohužel už nefunguje.
Obrázek
Ataman
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Ataman »

bat píše: 30/4/2025, 11:12 Morava byla loď přepravující lokomotivy z Lokomotexu do země s měděnou půdou
Jo aha :roll:
bat píše: 30/4/2025, 11:12 A vážně nemůžeme brát i Moravu, protože taková námořní loď ve skutečnosti snad ani nebyla (našel jsem jenom zmínku o Baťovi).
Byly dvě, Baťova a druhá, rozestavěná prodaná v devadesátých letech Oldendorffům. Dost na to(hlavně zejména ta první), aby sme jí brali vážně.
bat píše: 30/4/2025, 11:12 nemám šanci to poznat (a možná to ani nejde).
Těžko říct, takhle z hlavy. Obrázky z toho žádný nejsou a dívat se na to kvůli tomu nebudu.
bat píše: 30/4/2025, 11:12Tak já prozradím, co se dělo na Moravě a ty nám prozraď, která byla nejrychlejší :)
Za to šméčko s Moravou se mě teda nechce, ale dobrá tedy, byl to první Orlík.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Web námořní plavba normálně maká. :?:
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
bat
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od bat »

@zemakt Dík za upozornění.
namorniplavba.cz **funguje** - pozor jen na to nedávat 'www' na začátku www.namorniplavba.cz resp. u mne to nejede
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Fotografie, vtipy, citáty“