bat píše: ↑
Poslal jsem něco do Strategické Bitcoinové Rezervy Palby...
Přál bych si, že na BTC nesáhnete co to půjde

Alespoň 4 roky. Je to taky součást experimentu.
Nějakou dobu už je výzva na úvodní stránce Palby, a příspěvky se zatím moc nehrnou. Z toho se vejvar za 4 roky asi neudělá. Celý Bitcoin ani půl v dnešní době už málokdo pošle
František Fuka zavzpomínal, jak mu kdysi někdo ze srandy poslal 3 Bitcoiny. Celkově za recenze filmů
obdržel přes 100 Bitcoinů, ale to se pohyboval tehdy v komunitě, kde to bylo normální, nejen s filmy se kšeftovalo.
Fukova stará adresa: 1BULVYwQY1DPwCvHTaveQraJ43A9Va19Z
Přitom na některé z toho množství nešáhnul. Některé určitě ale prodal z dnešního pohledu levně, ale přitom si jich i několik nechal.
Zda se, že právě v listopadu přesouval, asi něco prodával.
Dneska mi to přijde, že to je spíš hra pro bohatý. Pravděpodobně už nikdy nebude tak velké tisícinásobné zhodnocení jako kdysi. V podstatě se Fuka o nich dozvěděl podobně jako já, někdy kolem roku 2013. Bitcoin tehdy osciloval mezi 80 až 200 dolary, tehdy jsem teoreticky uvažoval, že bych při těch výkyvech dělal arbitráže, jenže převod cashe z jedné burzy na jinou zrovna nešel hladce.
Pak v listopadu začala mánie, a Bitcoin přesáhl 1000 dolarů, včetně rakety na těch několika altcoinech jako např. Peercoin. A samozřejmě „různí přející lidé“ začali hackovat burzy, v únoru 2014 přišel krach
Mt. Gox.
Možná kdyby nepřišel, tak se tehdy Bitcoin dostal na 2000 dolarů, těžko říct, ale zdálo se, že má ještě potenciál. Cena pak díky tomu klesla za dva roky až skoro k 220 dolarům, ale málokdo chtěl tehdy kupovat.
Darknet však měl pro Bitcoin stále využití pomocí sítě Tor a legendární bylo internetové tržiště Silk Road, tam jely hlavně drogy. Anonymitu transakcí řešil tehdy třeba tzv. Zerocoin, Dash, ale hlavní byl stále Bitcoin, který přežil až do současnosti, a hlavně se nejvíce zhodnotil.
U nás se nyní píše o
Sheep Marketplace a tržišti Nucleus. Sheep Marketplace fungovalo do listopadu 2013, kdy je v době boomu bitcoinu hacknuto. Nucleus Marketplace pak fungovalo v letech 2014 až 2016 a Jiříkovský z něj měl vejvar 5300 BTC. Nějaké BITCOINY byly převedeny jako malá domů a na provize pro politiky a znalce? No stále jsou kolem toho nejasnosti. Proč takový dar dával, když nemusel?
Nakonec tak na sebe upozornil, obával se, že „špinavé bitcoiny“ jinak neudá? A proč do toho rizika šel Blažek?
K oživení peněženky Nucleus došlo přitom den poté, co americký prezident Donald Trump podepsal výkonný příkaz, kterým se ve Spojených státech vytváří strategická bitcoinová rezerva. BTC rezerva je přitom tvořena z kryptoměn již zabavených v rámci propadnutí.
V čem je tedy problém, proč Česká republika nezabavila všechno? Pak by to bylo možná v pořádku. Kolují také spekulace, že do raných peněženek se vloupají hackeři pomocí kvantových počítačů.
Kdysi kolovaly řeči, že Bitcoin nemá hodnotu, ale to fiat taky ne, občas přijde krize, vysoká inflace, Covid, nějaká větší válka, rotačky a vlády začnou pumpovat prachy. Takže už je to přes 10 let, pánové, co jste mohli ještě dobře zainvestovat. Ve skutečnosti má něco takovou hodnotu, jakou ji lidi tomu dají, a čemu důvěřují.