Dnes ráno jsem si uvědomil, že je to taky předloha pro "Dolů k zemi" od Roberta Silverberga
Jak jsem to četl kdysi dávno tak mi to hned nedošlo
To je sci-fi.
PS: To patří spíš do knížek, když tak to prosím přesuňte.
Dnes ráno jsem si uvědomil, že je to taky předloha pro "Dolů k zemi" od Roberta Silverberga

Normálně si vymýšlí, ať jde do prdele. Pořešil jsem to standardně přes VHA na Ruzyni, tak snad to klapne no. Mimochodem by to měla být jedna z Hubáčkových prvotinDvojice Jaroslav Pažout a Miloš Hubáček je autorsky spojena především s jedním z klíčových propagačních a dokumentárních titulů o počátcích naší námořní flotily. Nejde o klasickou knihu, ale o rozsáhlejší publikaci (často označovanou jako sborník nebo brožura), kterou vydal přímo podnik ČNP.
Hlavním společným dílem je:
Naše moře: plavba na lodích Československé námořní plavby (vydáno kolem roku 1953)
Tento titul byl vydán jako reprezentativní materiál k propagaci tehdy mladého podniku Československá námořní plavba.
V archivech se na něj odkazuje jako na dokumentaci první pětiletky československé námořní dopravy.
Obsahuje popisy prvních lodí (např. Republika, Julius Fučík) a reportážní texty o životě posádek.

Citace od AI a pravděpodobně FAKE a vymyšlený příběhPro Hubáčka to byla v podstatě učednická léta v budovatelském patosu, než se později překlopil do seriózní historie.
Kniha opěvuje lodě jako Republika a Julius Fučík. Texty vykreslují posádky jako uvědomělé hrdiny.
Mělo to sloužit jako náborová brožura pro mladé kluky, kterým slibovali dálky...
V archivech se to dneska cení hlavně proto, že tam jsou vypsané technické parametry a seznamy prvních posádek.