AČR kampak kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Re: AČR kampak kráčíš?

Příspěvek od Scotty87 »

Dzin píše: 19/5/2026, 07:06 Vzhledem k tomu, že Čepelka má kancelář nade mnou, tak jsem mu fandil, aby to dostal. :wink:
Kdyby nebyl od letectva, tak ho budu podezírat že tam dupe při nácviku pořadového kroku a tebe to ruší při odpoledním šlofíku. 8-)
Karl a Egon jsou největší nepřátelé lidstva.
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Dokonce i při tom dopoledním. :D
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Diskrétně pánové, kulaťák naslouchá. Jistá míra nezbytné konspirace je i zde doporučena :!:
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Jen doplním...
Dzin píše: :D Tohle nejsou naštěstí žádné služební informace a tak se na ně nevztahuje informační omezení. :wink: a to že nový NGŠ někomu vyhovuje a někomu ne je taky běžná věc. Ostatně u těch kolegů co se jim Hlaváč nezamlouvá platí že drží linii MO a tedy se chovají “správně” :)

P.S. Teď jsem si vzpomenul, že někteří lidé interpretují výraz “Insider” jako “agent tajné služby” a tak bych chtěl prohlásit že pro zpravodajskou službu nepracují. :D

Insider je obecně někdo, kdo má vhled do zákulisí, hlavně se používá v souvislosti s trhy nebo jako moderní anglicismus.

Whistleblower (česky oznamovatel) je člověk, který upozorní na neetické, nezákonné nebo nebezpečné jednání uvnitř organizace či instituce.

Možná tohle by sedělo lépe :lol:

Whistleblowing v Armádě České republiky představuje zákonnou možnost upozornit na protiprávní jednání, korupci nebo zneužití moci, aniž by vám hrozil postih.

A to i v rámci úřadu, pokud existuje důvěra.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Lord píše: 19/5/2026, 12:32 Jen doplním...
To vím, jen jsem si vzpomenul na některé (hysterické) reakce když byl Porošenko ve starších uniklých materiálech ZaMiNi USA jako “náš Insider”.
Obrázek

Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Zemakt píše: 19/5/2026, 12:15 Diskrétně pánové, kulaťák naslouchá.
Zatím naše debata nedosahuje té před 4 roky k Řehkovi :wink:

Jinak jsem si přečetl, že velení vzdušek se bude už co nevidět stěhovat a naplní se tak plán z tuším roku 20199 s dobou realizace 2021.
Naposledy upravil(a) Dzin dne 19/5/2026, 12:55, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Zemakt píše: 19/5/2026, 12:15 Diskrétně pánové, kulaťák naslouchá. Jistá míra nezbytné konspirace je i zde doporučena :!:
Tady je naštěstí každému hned jasné že je to pouze fikce. Stavba těla pilota neumožňuje pochodování.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Vzdušné síly očekávají přílet Embraeru C-390, první zálet má český letoun úspěšně za sebou
Krasavec :up:
ObrázekObrázek

NagyAttila
poručík
poručík

Příspěvek od NagyAttila »

Vyše 250 českých vojakov sa presúva na Slovensko, zúčastnia sa cvičení NATO, pri ktorom aliancia testuje schopnosť mnohonárodného brigádneho zoskupenia rýchlo doplniť jednotky a nasadiť ich v scenári v prípade eskalácie krízy. Vojaci vezú na Slovensko obrnené transportéry s muníciou aj ďalšiu techniku.
https://dennikn.sk/minuta/5343053/
NagyAttila is not a real name.
Pure Slovak ultra nationalist.
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Scotty87 píše: 19/5/2026, 12:53 Tady je naštěstí každému hned jasné že je to pouze fikce. Stavba těla pilota neumožňuje pochodování.
No, na druhou stranu, co se tělesné konstituce týká, kdo se s generálem Čepelkou setkal, ten jistě potvrdí, že spíše než na pilota by ho šacoval na ženistu z elitní jednotky na lámání skal.
Obrázek

Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Vždycky sem si říkal jak se mohl nasoukat do kokpitu Mi-24.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Gratulujem k Embraeru C-390. Kúpili ste dva či tri ?
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Doufám, že zatím dva.
ObrázekObrázek

bheid
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od bheid »

Nikomu jsem neslíbil, že letos dáme na obranu dvě procenta, řekl Babiš v debatě
Další část přenosu byla věnována armádě. Ví premiér, proč ministr obrany Jaromír Zůna hlasoval jako jediný proti Miroslavu Hlaváčovi na post náčelníka Generálního štábu? „To nevím, asi s ním má nějakou jinou zkušenost. Neumím to posoudit,“ řekl předseda vlády. Budeme tedy svědky tříletého sporu a hádek mezi ministerstvem obrany a Generálním štábem? „Je důležité, aby náčelník Generálního štábu měl dobré vztahy s ministerstvem obrany a já to samozřejmě budu hlídat a budu se v tom angažovat. Záleží mi na tom, aby resort fungoval, abychom nabírali co nejvíce vojáků, budeme pro ně stavět byty, budeme stavět centrálu pro integrovaný záchranný systém, karlovarské letiště převezme armáda, Moravskoslezský kraj nám snad prodá Mošnov. A vzal jsem jako vládního zmocněnce Landovského, který byl čtyři roky naším velvyslancem v NATO, vidí do těch střev. Je to samozřejmě i o tom, s kým tam mluvíte a jak tam mluvíte. Pan ministr Zůna, i když byl naštvaný, musí pochopit, že to bude dobře fungovat. Já se tomu chci věnovat,“ ujistil premiér.
Zmíněný Jakub Landovský uvedl, že může odpřisáhnout, že letos Česká republika vydá dvě procenta na armádu. Premiér Babiš také? „Nikdy jsem neslíbil, že vydáme dvě procenta. Ani Marku Ruttemu. Problém je, že resort obrany vykazuje nějaké čísla, potom to pošlou do NATO a tam jsou různé metodiky, například Evropská unie má program SAFE a nevíme, zda nám půjčku započtou do uznatelných nákladů, protože tam jsou tanky Leopard nebo tatrovky. Mark Rutte mi dal informace, jak to dělají jiné státy, jak to počítají a proč má třeba země se sedmi tisíci vojáky dobrá čísla. Podle mě to není správný přístup, já chci, abychom budovali armádu, abychom měli víc vojáků. Ale je možné, že do Ankary přijede pan prezident Trump a každý dostane kartáč. Já se nebojím a rád mu to vysvětlím. A taky tam mám nějaký kredit, protože jsme jedni z posledních, kteří jsme vždycky za ním stáli, na rozdíl od jiných, kteří o něm nemluvili hezky a kritizovali ho,“ naznačil směr uvažování směrem k summitu NATO Babiš.
Prezident Petr Pavel má zase kredit u ostatních premiérů, prezidentů a především u vojenské části NATO. Teď to vypadá, že by mohl do Ankary přijet běžnou linkou a zúčastnit se tam nějakých společenských akcí. Dnešní pořad začal debatou o smíření, je tedy možné, že se nakonec v Ankaře potkají a vyladí to tak, aby to bylo dobré pro Českou republiku? „Určitě. Musíme to vyřešit tak, aby to bylo dobré pro Českou republiku. Teď proběhne jednání na úrovni generální tajemník NATO a ministři zahraničí a potom v červnu rozhodneme,“ odvětil předseda vlády.
https://www.denik.cz/z_domova/andrej-ba ... 60519.html
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Pár měsíců starý rozhovor s novým NGŠ.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Babiš dnes oznámil že se plánuje nákup dalších čtyř (baterií?) Spyder All-In-One. Nový KVAČR by měl být přestaven na bezpečnostní radě v červnu. V současném návrhu armáda údajně plánuje do roku 2040 nabrat 32 000 vojáků. Babiš chce vyšší číslo.
HIwFAwVWoAAPKdd.jpg
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Scotty87 píše: 20/5/2026, 11:37 Babiš dnes oznámil že se plánuje nákup dalších čtyř (baterií?) Spyder All-In-One. Nový KVAČR by měl být přestaven na bezpečnostní radě v červnu. V současném návrhu armáda údajně plánuje do roku 2040 nabrat 32 000 vojáků. Babiš chce vyšší číslo.
HIwFAwVWoAAPKdd.jpg
Spíš 4 kusy Spyder AiO,. Nevím kdo by ty 4 další baterie obsluhoval. Už pro ty 4 pořizované nemáme dost lidí.
A to nemluvím o penězích.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“