Družicové navigační systémy.

technologie,historie,současnost
Koba
štábní praporčík
štábní praporčík

Re: Družicové navigační systémy.

Příspěvek od Koba »

Ataman píše: 22/6/2026, 17:22
Zůstanu nadále asociálním matrózem, do těhle barbínkovských vopičáren mě netahej, děkuju.

A AI nevěřím ani čárku mezi větama, z důvodů zde hle - viewtopic.php?f=5&t=11474 Polarem a dalšími podrobně popsaných.

Jasný: "Čemu nerozumím, to mě uráží!"
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

To je dobrý vlákno o AI slopu, jo ten text, fotky sice jednotlivě popsané nejsou, ale předpokládá se místní znalost.
Hlavně se to dobře umístilo ve vyhledávání.

A víte, že mi to AI CHAT ŘEKNE, co je špatně třeba na kamufláži italského letadla startujícího z lodě, když se správně zeptám.
No ale jinak ostatní věci považuje za detaily :)
Pumovnici si uvědomí... ale co, no problema

Vypadá to jako paradox: jak může AI vygenerovat nesmysl, ale hned po upozornění ho sama správně zkritizovat?
Rozdíl je v tom, jak AI obrázky tvoří a jak textově přemýšlí.

Když se textového chatu (LLM) zeptáte: "Co je špatně na kamufláži italského palubního letadla?", přepnete AI do úplně jiného režimu.

Generátorům obrázků, zatím chybí skutečné povědomí o fyzikálních zákonech, logice nebo historických souvislostech.

Ale konec off-topic!
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Ataman
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Ataman »

Koba píše: 22/6/2026, 18:37

Jasný: "Čemu nerozumím, to mě uráží!"
To se mě zas snažíš narvat do nějaký tebou vymyšlený škatule, jenže tak jednoduchý to mít nebudeš, složitomyšlenče. Já totiž nerozumím spoustě věcí a vůbec mě to neuráží. Když mě někdo, nebo něco zkouší vojebat, tak to pak jo, to mě uráží, bez ohledu na to, jestli tomu rozumím, či ne.

Á propos, mám takovej dojem, že tebe uráží všecko, co ti nepasuje do tvejch škatulí.
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Rusko a Čína vyvíjejí společný plán proti Starlinku; zahrnuje fyzické zničení satelitů

Rusko a Čína vypracovaly společný plán, jak čelit americké konstelaci satelitů Starlink.
Informoval o tom deník The Insider v rámci společného vyšetřování s Der Spiegel a Le Monde.
https://militarnyi.com/en/news/russia-c ... k-counter/

Dokumenty se týkají pěti oblastí vojenské spolupráce: vesmírných zbraní a schopností ničit satelity, integrovaných systémů protivzdušné a protiraketové obrany, autonomní munice operující v rojích, obrněných bojových vozidel nové generace a vojenského letectva.

Podle dokumentů čínská strana navrhla svým ruským partnerům soubor opatření k boji proti satelitům Starlink – od právních a byrokratických mechanismů až po jejich fyzické zničení.

V čínském městě Kanton se sešli inženýři z předních kosmických a obranných podniků země na neveřejném setkání. Jedním z klíčových témat byla diskuse o způsobech neutralizace systému Starlink.

Dokumenty z třetího čínsko-ruského fóra o vojensko-technické spolupráci obsahují samostatnou prezentaci věnovanou boji proti Starlinku.
Ačkoli je dokument napsán v čínštině i ruštině, četné chyby v ruském textu naznačují, že jej připravila čínská strana.

Čína s Ruskem probírala zničení Starlinku. Peking dal ultimátum, tvrdí Zelenskyj
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr

Recyklace, ale pod Premium.

První fáze boje proti Starlinku zahrnuje společný rusko-čínský právní a diplomatický tlak.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Tajné dokumenty odhalily společný plán na likvidaci Starlinku
https://ekonomickydenik.cz/tajne-dokume ... starlinku/

Free.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Rusko se pravděpodobně připravuje na vypuštění satelitů Rassvet, které jsou považovány za alternativu ke Starlinku

Ruský prezident Vladimir Putin minulý měsíc prohlásil, že Rusko pracuje na nasazení konstelace satelitů na nízké oběžné dráze Země pro řízení dronů.
Už počáteční realizace plánů na roky 2026–2027 umožní ruské armádě opět mít k dispozici spolehlivý komunikační systém podobný Starlinku, který lze využít zejména k řízení útočných dronů.

https://militarnyi.com/en/news/russia-p ... atellites/
Odpovědět

Zpět na „Jaderné a kosmické zbraně“