Seriál "Letečtí stíhači v boji" na ČT1
Moderátor: jarl
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Seriál "Letečtí stíhači v boji" na ČT1
Možná zajímavější bude zítřejší premiéra "Letečtí stíhači v boji" - ČT1 - 20:00. Snad to nebude jedna oslavná báseň na nepřemožitelné US...
http://www.ceskatelevize.cz/program/101 ... -bolo.html
http://www.ceskatelevize.cz/program/101 ... -bolo.html
Naposledy upravil(a) sa58 dne 6/1/2009, 17:50, celkem upraveno 1 x.

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
- M1A2 Abrams
- podporučík
- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Vypíchl dvě věci z tohoto dílu:
1.) Bylo krásně ukázáno proč P-38 ztrácel ovladatelnost ve vysokých rychlostech, z toho to musel pochopit každý.
2.) I když dodržuješ základní pravidlo vzdušného boje (převaha výšky a rychlosti) tak nemusíš vyhrát - 1x to bylo ve WWII a 1x ve Vietnamu.
1.) Bylo krásně ukázáno proč P-38 ztrácel ovladatelnost ve vysokých rychlostech, z toho to musel pochopit každý.
2.) I když dodržuješ základní pravidlo vzdušného boje (převaha výšky a rychlosti) tak nemusíš vyhrát - 1x to bylo ve WWII a 1x ve Vietnamu.
Doufám, že umřu dřív, než vymře lidstvo.
Já si to nahrál a podíval se Marcu Polovi. Já k letecké technice nemám zrovna moc vztah. Nenadchlo mě to a na další díly se asi dívat nebudu. Ale ještě jeden zkusím. Pokud některý bude označen jako východní fronta nebo severní Afrika tak se dívat budu, ale jinak ne.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
- sagvanmaslo
- svobodník
Tomuhle nerozumím. Ta mise Bolo dopadla jednostranně vítězně pro USAF, jak jinak to chceš podat?Sisa píše:První díl byl zároveň můj poslední. Chvílema mi to přišlo spíš jako propaganda než dokument. Příliš jednostranně podané.
Soudit celou sérii podle jednoho dílu je trochu krátkozraké. ČT bohužel vybrala pro začátek asi nejhorší epizodu co mohla. Celá série začínala na History Chanelu pilotním dílem, kde jsou dogfighty od první války až po Vietnam. Uznávám - je to Hollywood, se spoustou přehnaných věcí až možná nesmyslů a to neustálé opakování je otrava (je to kvůli reklamám). Na druhou stranu se někdo pokusil udělat něco nového o leteckých soubojích, ostatní "opravdové" dokumenty vás unudí k smrti neustálým opakováním stejných a dávno provařených záběrů z fotokulometů. On to není dokument v pravém slova smyslu, spíš takový pokus ukázat nám práci stíhače (berte s nadsázkou). Dejte tomu seriálu ještě šanci.
- Cassius Chaerea
- Kapitán
No to aby to mělo opravdovou "úroveň" museli by v dokumentu být obě strany, výpovědi "obou" pilotů toho souboje. Samozřejmě že by se dnes již těžko hledali souboje 2. s.v. jejižch účastnici na obouch stranách ještě žijí. Pak by i průběh krátkého souboje 1vs1 kterej skončil třeba i jen poškozením jednoho stroje, měl váhu, kdyby byl v dnešní době potvrzen oběma piloty.