časopis ATM
Moderátor: jarl
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
tak nám vyšlo desáté číslo časopisu ATM.

Uvnitř najdete toto:
Děravé nebe nad Baltem - ochrana pobaltských států
Výstava obranného průmyslu MSPO 2007 Kielce
Výstava MAKS 2007
Protiletadlový raketový systém S-400
Návrat nukleárních křižníků
TPS-77: Vyhledávací radar protivzdušné obrany
Tankový den v Lešanech
Německá obrněná technika
BTR-4
Mc Donnell Douglas A-4K Skyhawk na Novém Zélandu dolétal
Jak-44E: Ruský soupeř Hawkeye
Mil Mi-18
Raketonosné čluny třídy Sa'ar 4 (1)
SNCASE SE-100
Československé letectvo po roce 1945 (21)
Souboj o letecké technologie za studené války (16)
Hrdina od Tobrúku: Morris-Commercial CDSW
Famagusta
Zdroj: http://atmonline.cz

Uvnitř najdete toto:
Děravé nebe nad Baltem - ochrana pobaltských států
Výstava obranného průmyslu MSPO 2007 Kielce
Výstava MAKS 2007
Protiletadlový raketový systém S-400
Návrat nukleárních křižníků
TPS-77: Vyhledávací radar protivzdušné obrany
Tankový den v Lešanech
Německá obrněná technika
BTR-4
Mc Donnell Douglas A-4K Skyhawk na Novém Zélandu dolétal
Jak-44E: Ruský soupeř Hawkeye
Mil Mi-18
Raketonosné čluny třídy Sa'ar 4 (1)
SNCASE SE-100
Československé letectvo po roce 1945 (21)
Souboj o letecké technologie za studené války (16)
Hrdina od Tobrúku: Morris-Commercial CDSW
Famagusta
Zdroj: http://atmonline.cz

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
S novým číslem ATM (1/2009) se objevil i nový šéfredaktor, je jím Michal Zdobinský. Tady je jeho ůvodník v novém čísle ATM - http://www.atmonline.cz/news/2009/leden/050109c.html
Trochu jsem zahřál Google a jeho jméno jsem objevil u armádního časopisu A-Report, je podepsaný také pod zvláštním číslem A-Reportu o radaru EBR.
Nechci tu spekulovat, ale vypadá to na obrácení ATM o 180°. Předchozí šéfredaktor rozhodně nepatřil mezi nějaké velké příznivce radaru, je docela možné, že se dočkáme v ATM nějakých změn. Otázkou je, jakých. Doufám, že se dočkáme střízlivých informací, oproštěných od jakýchkoliv tlaků z obou stran. Fanklubů jedné či druhé strany tu je již dost, nemusí to být zrovna tento časopis.
Trochu jsem zahřál Google a jeho jméno jsem objevil u armádního časopisu A-Report, je podepsaný také pod zvláštním číslem A-Reportu o radaru EBR.
Nechci tu spekulovat, ale vypadá to na obrácení ATM o 180°. Předchozí šéfredaktor rozhodně nepatřil mezi nějaké velké příznivce radaru, je docela možné, že se dočkáme v ATM nějakých změn. Otázkou je, jakých. Doufám, že se dočkáme střízlivých informací, oproštěných od jakýchkoliv tlaků z obou stran. Fanklubů jedné či druhé strany tu je již dost, nemusí to být zrovna tento časopis.

- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Já jen doufám, že se mýlím. Mě osobně se třeba nelíbí v ATM jakékoliv rozhovory s politiky, tím myslím i ten s naším "velkovezírem". Proto je u mě na prvním místě HPM, to je opravdu o technice a historii. Politici mají své TV, tam ať si plkají co chtějí...
Toto je fórum jen o časopise, jakékoliv zmínky pro/proti radaru vymažu.
Toto je fórum jen o časopise, jakékoliv zmínky pro/proti radaru vymažu.

Nehledě na to, jaký postoj k XBR v ATM měli se námitky nesly spíše odděleně, v jakési politické rovině nebo respektive spíše ve způsobu, jakým to celé prezentovali a kdo dostával prostor - technické informace byly tak v pořádku, jak mohly na ATM být.
A v tom je ten problém - dost často to někdo prostě vycucl z netu a pak se tam objevovaly úplné bláboly. Jestli tam tenhle člověk přitáhne odborníky a dokáže zavést korekturu, aby se nelítalo s roky zavedení v rozmezí 20 let, mohla by se úroveň alespoň trochu zvednout.
Což mi připomíná, že právě v tomhle čísle byl kratičký rozhovor s pilotem Čs. Gripenu který tam uváděl, že si navzájem s Gripeny ruší radary a budou to zkoušet i na F-16 - což potvrzuje mou koncepci vzdušného rušení protivníka tedy i reálnou funkci home-on-jam módu Aim-120 - a propos jsem měl pravdu, rabo.
A v tom je ten problém - dost často to někdo prostě vycucl z netu a pak se tam objevovaly úplné bláboly. Jestli tam tenhle člověk přitáhne odborníky a dokáže zavést korekturu, aby se nelítalo s roky zavedení v rozmezí 20 let, mohla by se úroveň alespoň trochu zvednout.
Což mi připomíná, že právě v tomhle čísle byl kratičký rozhovor s pilotem Čs. Gripenu který tam uváděl, že si navzájem s Gripeny ruší radary a budou to zkoušet i na F-16 - což potvrzuje mou koncepci vzdušného rušení protivníka tedy i reálnou funkci home-on-jam módu Aim-120 - a propos jsem měl pravdu, rabo.
Michala Zdobinského si pamätám od kedy nastúpil do redakcie ATOMu . Ak bude jeho práca na stoličke šéfa ATM taká dobrá, ako boli jeho články, niet sa čo báť - patril medzi najlepších redaktorov. Jeho neskorší odchod, spolu s ppl Ing. Soukupom, som niesol dosť ťažko.
S rovnakými článkami dom...i aj špičkový Slovenský vojtech. magazín Apológia, Armáda a neskôr Obrana.A některé články slovenské jsou také poněkud mimo.
Počkám si na prvý zostrel touto metódou. Inak STEALTH tým pádom môže ísť ta tam, JSF a F-22 "si podá" hocijaký šunt s dobrou RWR a raketami AIM-120.Což mi připomíná, že právě v tomhle čísle byl kratičký rozhovor s pilotem Čs. Gripenu který tam uváděl, že si navzájem s Gripeny ruší radary a budou to zkoušet i na F-16 - což potvrzuje mou koncepci vzdušného rušení protivníka tedy i reálnou funkci home-on-jam módu Aim-120 - a propos jsem měl pravdu, rabo.
Nejsem si jistý, jestli by se to dalo použít na radar využívající LPI a tedy skokově měnící frekvenci - to je dost odlišné od rušičky, která musí prát na stejné frekvenci jako rušený objekt a to slušným výkonem. Nicméně do jisté míry to pravda je - proto jsou také moderní AMRAAM (obecně) v prvních fázích naváděn pasivním datalinkem.
Kdo je ze severu republiky a má to blízko do Polska, tomu doporučuji kupovat vojenský časopis - obdoba našeho ATM : Nowa technika wojskowa. mám pár ročníků, ale můj dodavatel už do Česka nejezdí.
Oproti ATM je tam více o námořní technice a mám ověřeno, že články, které jsou tam uvedeny, se často obměněné objeví následně v ATM !!
Oproti ATM je tam více o námořní technice a mám ověřeno, že články, které jsou tam uvedeny, se často obměněné objeví následně v ATM !!

Jediný časopis co si kupuji je ATM. Na jeho kvalitu žehrám ale na druhou stranu si ho kupuji již od roku 1979. Takže je v tom setrvačnost a trochu nostalgie

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Pátrač ani mi nerozprávaj, každý rok skrčím šek na zaplatenie predplatného, zo slovami "Za tie peniaze si kúpim niečo iné", ale po chvíľke ho zase vyrovnám a zaplatím z nádejou, že od nového roku to bude niečo iné.
ATM sa vyprofiloval z vysoko odborného časopisu ATOM / myslím obdobie pred rokom 89 / až po časopis pre "masy". No čo už. Ak máš Pátrač niekde ešte odložené staré čísla a to určite máš, tak si pozri takú malú rubriku, bývalo to na posledných stranách, o tom čo sa píše v "spriatelených" voj. tech. časopisoch - Sov., PL, NDR. Bohužiaľ, už vtedy nás precikávali susedia a ani "Zo zahraničných armád" a ROBOT to nevytrhlo z biedy.
ATM sa vyprofiloval z vysoko odborného časopisu ATOM / myslím obdobie pred rokom 89 / až po časopis pre "masy". No čo už. Ak máš Pátrač niekde ešte odložené staré čísla a to určite máš, tak si pozri takú malú rubriku, bývalo to na posledných stranách, o tom čo sa píše v "spriatelených" voj. tech. časopisoch - Sov., PL, NDR. Bohužiaľ, už vtedy nás precikávali susedia a ani "Zo zahraničných armád" a ROBOT to nevytrhlo z biedy.
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by to být někde tady, ale někdy to jede jak dial-up od Prasekomu...Julesak píše:A bolo by možné nejaké to nemenované fórum vymenovať?
Kód: Vybrat vše
http://www.farposst.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=8555