Je ještě vůbec AČR k něčemu dobrá?

Odpovědět
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Příspěvek od Alchymista »

Mantra píše:To mě vede k myšlence proč se naše státy vůbec rozdělily? Všechny problémy máme stejné, vy teď máte Euro a to je asi tak největší rozdíl.
Pretože dve menšie krajiny sa dajú rozkradnúť jednoduchšie ako jedna väčšia. To je IMHO asi tak hlavný dôvod, prečo...
Uživatelský avatar
Tunac
podporučík
podporučík
Příspěvky: 678
Registrován: 29/5/2006, 22:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tunac »

Nerad něco kritizuji, když neznám o tom vše, ale utvrzuje mě to v názoru, který mám od roku 1968 (potvrdilo se mě to v rocích 1973-75, při zákl. pres. službě), že poslední výhodný nákup pro armádu byl nákup šavlí pro Šlikův pluk.

P.S.
Zmasakrován u letohrádku Hvězda byl jen půlpluk, který stál hodně daleko od Prahy a nemohl utéci, proto se hrdině bránil, kdežto 2. půlka pluku, která stála jinde, utekla bez problému.
Vojáci!!!!
Jste vojáci smrtí!!! A já jsem ten, co Vás bude posílat tam, kde se umírá!!!
Uživatelský avatar
komisař
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 403
Registrován: 10/10/2008, 14:59
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od komisař »

Slyšel jsem další verzi, že prý v rámci SOG si někteří vojáci vytvořili vlastní skupinu a prováděli neschválené akce s názvem "zabij si svého teroristu". Mělo se jednat prý hlavně o akce odstřelovačského rázu. Samozřejmě, nemám to ověřené, ale možná někdo bude vědět víc.
Jinak o tom, že si byrokrati, vojenští nevyjímaje, v první řadě kryjí svoje p***** a místečka, mám hodně zkušeností. Nejdříve by tě utopili na lžičce vody, ale potom jsou v první řadě na odměny, když se to povede.
Obrázek
matjka
štábní rotmistr
štábní rotmistr
Příspěvky: 222
Registrován: 21/1/2009, 21:58

Příspěvek od matjka »

Já jsem to viděl na tv Prima tak nevim. Tam řikali, že Brity nechali ve štychu.
platon : Jen mrtví viděli konec války
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Příspěvek od Pátrač »

Prima je komerční televize a kvákala jen to, co bylo na Internetu tedy složenec neověřených informací kdoví od koho.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
reddog
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 469
Registrován: 21/11/2008, 11:40
Bydliště: Litoměřice

Příspěvek od reddog »

no nevím , to je samá elitní jednotka.
- Pak se dozvím že utekli z boje.
- jdou si svévolně zabít svého "bad boy"
- v televizi opěvovaný hrdina a vyznamenaný člen elitní jednotky, se v televizi prochází v "nazi hadrech - Thor Steinar"


Tak nevím ale ta elita asi není asi elitou .Spíš ostudou.
matjka
štábní rotmistr
štábní rotmistr
Příspěvky: 222
Registrován: 21/1/2009, 21:58

Příspěvek od matjka »

no comment
platon : Jen mrtví viděli konec války
Uživatelský avatar
Mantra
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1018
Registrován: 19/2/2008, 08:57
Bydliště: Platan

Příspěvek od Mantra »

Obrázek
"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
Uživatelský avatar
Haness
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 944
Registrován: 18/4/2005, 22:16
Bydliště: Brno

Příspěvek od Haness »

cover72 píše:Hele, tyhle komentáře a zprávy jsou jen "vaření z vody", protože nikdo z nás - a "experti" z novinek pravidelně prezentující houfnici jako Izraelský tank nejméně - netuší, co se tam ve skutečnosti stalo. Netušíme ani, odkud pišel ten rozkaz se stáhnout...

Takže můj osobní tip je, že ten rozkaz nepřišel od veltiele bojové formace (toho by za to asi zrušili), ale od nějakého byrokrata ze základny, který nechtěl riskovat své teplé místečko při vysvětlování ztrát, pro které neměl "papírový" podklad. Ale stejně, do vyšetření a oznámení výsledků bych se opravdu zdržel jakýchkoli soudů. Kromě jednoho - a to sice že takto dopadá vláda úřednictva, tedy byrokracie.
Pánové jedno je jasné už teď pan Gazdík, autor všech článků o armádě jhe proti armádě značně vysazený, jestli si někdo pamatuje aféru kdy prodával voják od nás (mimochodem zrovna můj velitel roty:???: )- z Univerzity obrany maskáče tak tam se do něj taky dost opřel a uvedl ředu fakt která absolutně nebyla pravda to největší bylo to, že je to učitel a přitolm to je jenom velitel roty - korunu tomu nasadila Parkanová, která si toto ani neověřila a tyto nepravdivá fakta opsala ve svém vyjádření... :sad: Takže já osobně všem v jeho článku moc nevěřím...

Na druhou stranu co já vím tak armádou jako takovou kolují řeči o tom že SOG je banda kovbojů, ono samotné když porovnáte SOG a 601. tak je to naprosto něco jiného.
Taky prý to kdy utekli z boje byla mise opravdu o hubu kdy britové chtěli zaútočit na nějakou velkou základnu ve dvou družstvech, co je na tom pravdy nikdo neví...
ObrázekObrázek

Pouze zasáhnout nestačí.....
Petr1
desátník
desátník
Příspěvky: 55
Registrován: 5/5/2008, 20:13

Příspěvek od Petr1 »

Nevíte náhodou, jaké je schéma velení, při takových akcích. Já myslel, že se naplánuje akce, včetně účastnících se jednotek a záloh. V rámci toho se vyřeší cíle pro konkrétní jednotky. Je mi jasné že se plány mění dle situace, takže se musí vyjasnit i velení v poli. Pochybuji, že si tam každý velí sám, to by byla demokracie ne válka. Taky se my nezdá že, by tam SOG měl spojaře, který by neustále hlásil do štábu taktické podrobnosti, aby za ně mohl někdo rozhodovat. Takže otázka, kterou si pokládám je. Neuposlechli naši přímí rozkaz Britského velitele, nebo dostali rozkaz ze svého štábu? Ten by snad měl být nadřazen Britskému veliteli v poli. Vtom případě. Na základě jakých informací přerušili již schválenou misi?
Uživatelský avatar
Mantra
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1018
Registrován: 19/2/2008, 08:57
Bydliště: Platan

Příspěvek od Mantra »

Určitě probíhá klasické plánování, a když vyvstane něco co je v rozporu s naším mandátem musí to řešit Praha. A jestliže dané úkoly jsou schváleny tak by se měly splnit. Této části zrovna nevěřím, že by v rámci schválené operace k něčemu takovému došlo.

To je přesně v řešení IMO, co se vlastně po.... na místě.

Pravidla v misích jsou dost jasná a informace o mandátech jsou velmi podstatné a řeší se hned za začátku mise tak jako tzv. národní omezení(national caveats), přes které nejede vlak. Normálně ani z Prahy. Ale VP je VP a bůh ví..
Obrázek
"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
Uživatelský avatar
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 3767
Registrován: 22/2/2007, 04:34
Bydliště: Gartenzaun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Nový náčelník Vojenské policie Vladimír Ložek se postavil za vojáky jednotky speciálních operací SOG. Část jednotky čelí nařčení, že dezertovala z boje, když minulý rok sloužila pod britským velením v afghánské provincii Hílmand. „Pokud došlo k nějakým pochybením, tak to bylo před realizací plánovaných akcí, při jejich plánování,“ hájil Ložek práci SOG v Afghánistánu.

Podobně se v ČT vyjádřil i příslušník SOG z mise. „My jsme řekli, že na některé věci máme dostatečný počet sil a prostředky je provést. Na některé nemáme, a to ve fázi přípravy těchto operací. Ale v průběhu boje, že by někdo někoho nechal na holičkách někde ležet a odešel by, to popírám, to se nestalo.“

Deník MF Dnes ve středu uvedl, že vojáci opustili v boji své britské kolegy a včera publikoval informaci, že odstřelovači jednotky jednali na vlastní pěst ve snaze dosáhnout „zářezu na pažbě“, tedy bojového zásahu nepřítele. „Musím zcela odmítnout tato tvrzení a důrazně se proti nim ohradit,“ uvedl Ložek. Inspekce, kterou dříve vedl, prý tyto informace prověřovala a nenašla důkazy o pravdivosti tvrzení.
Britové si na Čechy nestěžovali

Na české vojáky si nestěžovali ani Britové. „Britská armáda nezaznamenala žádné obvinění českých jednotek. Jsme rádi, že jsou součástí mezinárodních sil sloužících v provincii Hílmand,“ uvedla Elizabeth Humphreysová z tiskového odboru britského ministerstva obrany.

Nicméně inspekce české ministryně obrany Vlasty Parkanové zjistila, že v jednotce v Afghánistánu panovaly nedobré mezilidské vztahy a vypjaté spory o to, jaký má SOG mandát. Jestli jako vojenští policisté mají pouze hlídat osoby a objekty, nebo jako speciální jednotky bojovat proti povstalcům. Šlo hlavně o dobu, kdy Čechům veleli Dánové.

Jednotka by podle Ložka neměla zaniknout, jak se o tom spekulovalo, změnit by se měly jenom mantinely možného nasazení, aby nemohlo znovu dojít k dvojímu výkladu.


Novinky.cz, Právo



Teď už to tak skandálně, jako před pár dny, nevypadá, co? Prostě to zase bude ten typickej senzacechtivej blbec s foťákem na krku, kterej si vytrhl pár výpovědí z kontextu (a to ještě kdo ví jestli vůbec nějaké výpovědi měl) a pustil to do oběhu. Blbé je, že podobní pisálci si mohou psát co chtějí a ze strany jejich nadřízených funguje naprosto mizivá zpětná kontrola a ověřování správnosti. Něco jako ten pablbec, co na Nově hodnotil drážní (staniční) zabezpečovací systém ESA 11 a psal jednu krávovinu na druhou, naprosto neznalý nejen problematiky, ale samozřejmě i daného případu.
jarda
četař
četař
Příspěvky: 69
Registrován: 27/1/2009, 20:14

Příspěvek od jarda »

Pan Gazdík je bývalý lampasák a to ovlivňuje jeho postoje, a tak se někdy stane, že se přání stane otcem důkazu:))).
Uživatelský avatar
Mantra
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1018
Registrován: 19/2/2008, 08:57
Bydliště: Platan

Příspěvek od Mantra »

Jinak v tomto týdnu proběhly jednání mezi afghánskou vládou a talibanem jak dál, bez jednoznačných závěrů. Takže uvidíme co z toho všeho vyjde.

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=13918

Tady něco víc o další strategii.
Obrázek
"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
palič
svobodník
svobodník
Příspěvky: 21
Registrován: 18/2/2006, 10:14

Příspěvek od palič »

jarda píše:Pan Gazdík je bývalý lampasák a to ovlivňuje jeho postoje, a tak se někdy stane, že se přání stane otcem důkazu:))).
Tak jestli je tohle pravda (a nemám důvod tomu nevěřit), tak to musel bejt politruk. Ostatně, všechno do toho hraje - demagogie, polopravdy, sviňárničky a uražený ego...
A jestli nebyl - tak pokud by jím byl, byl by "dobrej"...
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Příspěvek od Alchymista »

Bingo!
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/name ... 89360.html
novinář MF DNES Jan Gazdík sloužil před listopadem 1989 v armádě a studoval žurnalistiku na Vyšší vojenské politické škole ve Lvově
Inak v životopise a o životopise ani ťuk, maximálne to, že slúžil v armáde - ale kde, v akej funkcii, akými školami prešiel - nič, ticho...
Asi je pre toto ticho dobrý dôvod. A Vyššia vojenská politická škola v ZSSR je skutočne dobrou prípravkou pre "strážneho psa demokracie" :twisted:
Dostať sa na takúto školu za socíku, to asi chcelo onakvejší kádrový profil a onakvejšiu aktivitu - a buďme úprimný - aj onakvejší žalúdok. Na také niečo byť len "obyčajný straník" nestačilo ani náhodou.
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Příspěvek od Dzin »

Nejhorší je, že kařdý má s prominutím plnou hubu SOGu, což je ale v naší armádě věc tak naprosto nepodstatná a podružná. Ale to, že si vojáci třeba nemohu koupit prakticky žádné vystrojení, není nic na tělocvik, do deště, do zimy, armáda nemá snahu své lidi vzdělávat, chybí peníze a podmínky pro práci odborníků, veškeré problémy se místo řešení retušují, bossing není nijak neobvyklí atd. po tom v novinách neštěkne ani pes.
Situace u SOG jen vychází z této obecné situace u armády. Ovšem tím, že média se věnují toliko následku a už je nezajímají příčiny, se odvádí pozornost právě od oněch hlavních problému armády. Z tohohle se mě osobně zvedá žaludek. :sad:
Uživatelský avatar
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 2808
Registrován: 19/3/2005, 19:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Dzin píše:...veškeré problémy se místo řešení retušují, bossing není nijak neobvyklí atd. po tom v novinách neštěkne ani pes.

...

Ovšem tím, že média se věnují toliko následku a už je nezajímají příčiny, se odvádí pozornost právě od oněch hlavních problému armády.
Joj, kdyby toto byl jen problém armády, jak krásně by se u nás žilo :lol:
ObrázekObrázek

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Příspěvek od Dzin »

Bohužel armáda má proti civilu určitá specifična. Takové hlavní, v civilu nejde tolik o zdraví a život. ;-)
Třeba kvůli tomuhle jsme nejel do Afghánistánu, protože když jsme zjistil, kdo by mi měl velet a s kým bych měl spolupracovat, tak jsem to zabalil... představ si, že na místě odstřelovače z Falcona jede řidič Land Roveru!!!! Jen proto, že umí dobře rektální alpinismus... prostě oni to stále berou jako dovolenou v Kosovu...
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
Mantra
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1018
Registrován: 19/2/2008, 08:57
Bydliště: Platan

Příspěvek od Mantra »

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/elitni ... vnu/379666

Tak jim to odpískali, aspoň podle toho linku.
Obrázek
"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“