Stejně by mě zajímalo, proč použili takové řešení natahování.Nicméně to natahování je zbytečně složité.
Ale nebylo to poprvé, stejné natahování už měla BESA r.7,92mm...
Jak pro koho.Heckler píše:No tak jo, no. Nicméně to natahování je zbytečně složité.
To, že se poněkud změnila terminologie, neznamená, že se změnil název zbraně, pořád je to Samopal vzor 58...jako když Sa 58, který je útočnou puškou nazývají samopalem
Je tam napsané " Rotní kulomet K56 ".Proto obrázek na obálce časopisu a nápis jsou nějak mimo boj.
Dobře a jak by si to chtěl přeložit? Nebo co použít? Fašistický název Útočná puška? Co by mu na to asi tehdy řekli?U samopalu je to naprostá debilita člověka, který přeložil slovo avtomat jako samopal,
Nejenom ruština, dokonce i u nás to svého času byla kulometná pistole ( vz.38 například ).samopalu termín pistolet - pulemjot.
Nepřekládal bych to. Ruský jazyk má schopnost vytvářet neuvěřitelné novinky co se vojenské terminologie týká. Vždy jsem byl překvapen když jsem narazil na termín jako třeba stroevije batalony, což měly být motorizované prapory a nebo eskadronyj minonosec což byl obyčejný torpédoborec.kopapaka píše:Dobře a jak by si to chtěl přeložit? Nebo co použít? Fašistický název Útočná puška? Co by mu na to asi tehdy řekli?U samopalu je to naprostá debilita člověka, který přeložil slovo avtomat jako samopal,
Nejenom ruština, dokonce i u nás to svého času byla kulometná pistole ( vz.38 například ).samopalu termín pistolet - pulemjot.
Pokud vim tak u nas jsou podobne podminky ve VVP Lest a temer stejne ve VVP Turecky Vrch. Neslysel jsem, ze by si nekdo stezoval.Uk vz.59 píše:Spoehlivost ... je fakt ze UK je zakazano pozivat pri misich v Afghanistanu ( povidal mi to jeden VZP co ted odjizdi do Afghanu ) , ale to je kvuli pisku ... podivejet se kdyz zmacknete spoust otevre se vam vyhozi okenko na spodku zbrane ... vypadne vekou rychlosti ze zbrene nabonice ktera zvyri pisek a prach , ktery se pres obrovske vyhozi okenko dostane na nejcitlivejsi mista ( plynovy pist , vedeni zaveru , uzamykaci plochy zavorniku v pozdre zaveru a take i do nabojove komory ) kde pusobi problemy s dobihanim zaveru do predni polohy. Jenze tohle je dano temi vyrobnimi tolerancemi! Nemuzete mit naprosto presne vyrobenou zbran ktera bude strilet davkou na 1 MOA a pritom bude spolehliva jako AK47 Very Happy . Proste SA 58 i UK 59 jsou nadherne kusy strojariny ktere se meusi za sebe stydet jsou vyrobeny s maximalni presnosti s ohledem na rychlost vyroby ( porad je tu snaha o co nejvetsi pocet kusu za hodinu ) .