Ale proč ne...
K té 300 mm EFP mě přivedlo jedno video, kde někde na tržnici ( asi Egypt, nikoli rákosí ) nabízel jeden obchodník měděné mísy ( či co to bylo ) podobného průměru a poměrně " vhodného " tvaru.
Zajímalo by mě, jestli je použití EFP místo IED ( pokud je to vystřídání a ne jen doplnění arzenálu ) trend, něco jako omezení vedlejších škod. Taková úprava taktiky by mohla přinést ještě víc sympatií protikoaličním silám ( doplňte terorista/partyzán dle svého názoru ), pokud by se stala zjevnou a trvalou.
Zdá se mi to, nebo i v tomto případě nastává přechod od hrubé síly k technologii? Vlastně můžu říct, že čekám, kdy někdo použije bezpilotní útočný letoun vyrobený např. s použitím modelářských technologií, s hlavicí z např. RPG-7 a z klubka optického vlákna... Je to trošku nadsázka, ale dostupností jednotlivých technologií je ještě větší než např. u EFP. Navíc by to umožnilo ještě větší odstup od cíle.

A ať se vracím k tématu, FCS by měl fungovat, skoro určitě za předpokladu, že to bude nasazeno proti protivníkovi s výzbrojí pocházející z počátku 80tých let... Jak je naznačováno ve výše uvedeném videu ( North Korea 2014 ). Při takovéto " reklamě " se může zdát, že se aspoň částečně podobně vybavený protivník jakoby vůbec neřeší...