Podle mě je to hodně velký problém. Vem si kolik už teď existuje druhů UAV, navíc v nejrůznějších velikostech. Do budoucna to bude ještě horší. Některé z nich jsou kolmostartující a už existuje několik prototypů kterým dokonce nevadí kontakt s prostředím ( větve stromů... jeden z nich vypadá jako létající pneumatika s vrtulí uvnitř ). Ta detekce nebude nic jednoduchého, pořád mi přijde nejlepší použít " stíhací " UAV a teprve při sebeobraně na krátkou vzdálenost použít vlastní senzory a zbraně. S tím souvisí i použití UAV s aktivními senzory mimo chráněný prostor ( kolona ) jako prevence proti pasivnímu zjištění polohy.ad pohyb tanku - jasně, všechno se vůči kameře pohybuje, ale "něco" se pohybuje "uplně jinak rychle". A po tom se střílí. Rozeznat "to" od ptáka snad nebude takový problém. Ale jistě takový hloupý algoritmus může být snadno zahlcen nějakými klamnými cíly a tak.
Tak takhle velkej rozdíl to zas nebude, v novém už asi nebude 486...Jinak by se mohlo stát, že nějaký Taliban s GPS-mobilama, a s avionikou obsluhovanou derivaty programu MPEG-encoding na CUDA GeForce kartach bude efektivnější než 100x dražší zbraně s procesory 486.
Ale když se nad tím zamyslíš, na co vlastně potřebuješ až tak nadupaný počítač? Když se nad tím zamyslíš, tak na většinu věcí bohatě poslouží Win98 ( možná i 95 ), teda nevím pod čím běží vojenské aplikace, ale podobné prostředí už je dostatečně jednoduché a přitom nevyžaduje nadupaný stroj jako novější Wiry

Vojáci požadují mimo jiné stabilitu systému ( mě komp padá tak 3x do týdne ), ale zas to mají zjednodušené tím, že by na těch počítačích měly běžet jen prověřené programy o komponentech počítače nemluvě...