Z encyklopedií bych se asi nehádal, s wikipedií klidně...Johan píše:*Š-328
Informace bez úprav převzaty z Wikipedie. Nacvaknuto do myši a překlopeno. Jestli se chcete hádat s encyklopedií … prosím.

A k tomu Š-328 - on autor toho článku na wikipedii zjevně vycházel z článku na airwar.valka.cz. Jen vyřadil přesnou dataci a podrobnosti o rozdělení letadel, takže ve výsledku ty údaje o počtech vyznívají jinak než v původním zdroji.
S tím jsem počítal. I kdybychom vzali počty z 10.listopadu 1938 tak z nich nedostaneme 320 strojů "IV.generace".Johan píše:*B-534
Na armádu jsem se neptal náhodou. K počátku Mnch.krize bylo ve výrobě na 70 B-534, z nich více než 50 před dokončením a tuším, že 33 z toho v přejímacím řízení.
Johan píše:Co se dejcháků týče je někdy nutné číst to co není psáno.

Já mám vydání z roku 2002 a tam není nic o dodání plně vybavených B-71.Johan píše:Pro potřeby ČSR byly plně vybavené (tedy i s dejchákama) dodávány do Kyjeva. Zde byly vybaveny našimi motory, vyzbrojeny na náš (a to lepší) standard a osazeny našimi zaměřovači. V ČSR tedy byly se sov.dejcháky, nebo je minimálně měly k disposici. (Vzduch je naše moře; Praha 1993: str. 130)
Třeba má kopapaka nějaké info o vnitřním vybavení.
Tyhlety údaje pocházejí myslím z knih M. Johna a to mluví za vše. Například hodně zmiňovaných 100 t bomb v září 1938 je v Johnovi napsáno tak hezky, že z toho nelze poznat, kdo přesně těch 100 t bomb měl k dispozici - jestli celá LW nebo jen některá letiště, o kterých se tam rozepisuje. Tento údaj je o to zajímavější, že v podstatě stejné množství pum bylo vydáno jednotkám pod velením Lw.Gr.Kdo.3 při anšlusu. Bylo by podivné, kdyby LW mělo stejné množství pum pro mnohem větší počet jednotek po dalším půl roce příprav.Cassius Chaerea píše:Nedávno tu někdo ještě operoval s termínem dva týdny, teď už jen týden až 3 dny. Příště to bude na den a za pár měsíců se dovíme, že bomby vůbec neměla a že Luftwaffe byla jen Göringova propaganda...
Tady někdo chce s armádou ČSR vyhrát 2. světovou.
EDIT:Jinak docela nic neřikající údaj "bomby na tři dny". Tak nějak se z toho nedozvím kolik bojových letů je v jednom dni na jedno bitevní letadlo.