Pátrač píše:Spandau - tak to je jiná kolego. To je Tvoje vlastní práce. O to více ceněná.

Ďakujem
Pátrač píše:Pravda je, že mi chybí větší hlavní kalibr- na bourání zdí je vezená výzbroj relativně slabá ale nic to . To by z větší dálky mohly řešit podpůrné prostředky. Na rozměry se netroufám kriticky podívat ale rabovi vývody jsou relevantní - stačí prodloužit o jedno pojezdové kolo a bylo by to asi dobré. Pokud by měl být výsadek tak pod 4 vojáky je to slabé a nad šest by to ztratilo charakter tanku a směřovalo by to spíše k novému typu bojového vozidla pěchoty. Merkavu nepočítám - to je atyp.

rabo píše:Členov posádky pri tejto zbraňovej konfigurácii by som videl skôr takto: veliteľ, dvaja strelci / sú tam dve nezávislé bojové veže / a vodič, všetko ostatné môžu ovládať "výsadkári" - tak je to aj v BMP-3 a BMD-4. Zväčši šírku o 0,5 metra a dĺžku o cca 1 až 1,3m a máš tam ďalšie hlavne, ale hlavne, už slušný počet prevážanej pechoty, viacej miesta na motor a masívnejšie pancierovanie.
Ak nechceš meniť podvozok, tak musíš spraviť "rodinku" vozidiel. Tento uvedený typ bude ako "bojový" brat a verzia s obmedzeným množstvom ťažkej výzbroje, ale väčším počtom pechoty transportná "sestra".
3D modely techniky mám rád. Nemáš ešte niečo ďalšie v talóne? Nechystáš sa niečo zmajstrovať ?
Pôvodne som rozmýšlal nad použitím veže BMP-3, 100mm kanón 2A70 nabitý HE muníciou by bol dostatočný na ničenie nejakej tej slabšej prekážky či steny. Túto verziu som nepoužil s dôvodu nižšej maximálnej elevácie, BMP-3 má tuším „len“ 55° - zvyčajne dostatočné, do mesta ale už nie. Verzia ktorú som použil ja, t.j. 30mm kanón a odpaľovač PTRS by mal mať maximálnu eleváciu až 75°
Áno, tie rozmery by asi bolo treba zväčšiť, v meste by nebola výška alebo veľkosť až taká dôležitá, na 100 metrov zasiahne strelec z protitankovej zbrane svoj cieľ bez ohľadu na to či má výšku dva alebo tri metre.
Ale meniť to už aj tak nebudem, dôvod nie je moja lenivosť

Ale to že model som robil v dosť archaickom a zastaranom softvéri ProDesktop (nič lepšie som nemal k dispozícii) a zmeniť veľkosť či tvar „súčiastky“ na už hotovom modeli sa rovná malej nočnej more
Pátrač píše:A nakonec do jaké pasivní a aktivní balistické ochrany by jsi toto vozidlo oblékl?
Agresívna obrana:Arena, Drozd, Trophy, Iron Fist – ani jedno z toho nebude použité

Predpokladal som že systémy agresívnej obrany by ani nestihli zareagovať a útočiacu strelu zničiť. A ak by sa im to aj podarilo tak výbuch protimunície by ohrozoval vlastnú pechotu a mäkké ciele.
Rušenie:Štora, VLQ-6/8 – Prepokladal som že na tank by útočili hlavne „hlúpe“ RPG a LAW, v meste je predsa len zbytočné plýtvať PTRS ktorých hlavnými výhodami sú dostrel a presnosť. Prieraznosť majú takmer rovnakú ako moderné RPG a LAW. SDIO to ale má
Opravte ma ak sú moje predpoklady chybné
Moja filozofia bola nedávať tam príliš veľa elektroniky a tak podobne....zvyšovalo by to cenu tanku a nároky na vycvičenosť posádky. Myslím že komplexný SRP by tiež nebolo treba....
Návrh pancierovania:
Viem že v reálnom boji by to dlho neprežilo, ale profesori na strednej to nevedeli

Moja argumentácia: „Kompozitné prvky pancierovania sa prilepia na základnú nosnú oceľovú časť polysulfidovým lepidlom, posledná vonkajšia vrstva je opäť iba oceľová to preto aby sa dali na ňu dobre navariť ostatné potrebné komponenty, vnútorná vrstva je kevlarová to preto aby zachytila možné ulietajúce kusy panciera ak keď bude pancier tanku prerazený. Medzivrstvy budú tvorené oxidom hlinitým (kvôli tvrdosti) karbidom titánu (kvôli hustote) a materiálom steklotekstolit. Tieto vrstvy nebudú voči sebe umiestnené rovnobežne ale ich vzájomná poloha bude navzájom menená, to z dôvodu aby útočiacu kinetickú strelu lámali a ohýbali, takáto konštrukcia bude veľmi účinná aj voči kumulatívnej munícii. Doplnkové pancierovanie bude mať podobnú konštrukciu ale budú použité aj iné materiály a ich rozmiestnenie. Samotná oceľová časť pancierovania dokáže pohltiť gamma žiarenie a tak ochrániť tanku pred účinkom ZHN jadrového typu. Neutróny avšak oceľ celkom pohltiť nedokáže, preto bude jedna z vrstiev kompozitného panciera zhotovená z karbidu bóru čo je materiál ktorý veľmi dobre pohlcuje neutróny, navyše je tiež veľmi tvrdý takže prispeje aj k ochrane tanku pred nepriateľskou streľbou. Kryty pozorovacích prístrojov budú zhotovené z transparentného skleného kompozitu triedy odolnosti C5SA.“
Ospravedlňujem sa za vyčerpávajúcu odpoveď