Je ještě vůbec AČR k něčemu dobrá?
Nezapomínej na 10% navýšení pro prodejce. A máš pravdu v rozpočtu MO je to opravdu nic, jenom rozpočet pro jeden útvar na rok........ale nic proti, když chtěj mít vojáky po světě tak ať se starají.sa58 píše:Není cena 15 139,18 za jeden Glock 17 poněkud vysoká? Při tisícovce kusů by snad měla jít cena trochu dolů? I když proč se vůbec divím, 15 mega je pro naše MO jen plivnutí, z toho nebude mít MPI CZ moc velký vývar... To Dingo, to už je jiná káva...

"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
...a nebude to nahodou rukama?Heckler píše:Jak jsem už někde psal - vezměte si takitcké rukavice a pak manipulujte s ČZetou a s Glockem. Hned poznáte rozdíl. Třeba ČZ75 je pak pro takovéto jednotky naprosto nevhodná. Pro běžnou službu stačí.

Mne byzajimalo, odkud vzali ceny obou.sa58 píše:Není cena 15 139,18 za jeden Glock 17 poněkud vysoká?
Jinak uz nam chybi v armade jenom AR15, a budeme stejny ocasek jako napriklad Filipiny.

Inteligence má své hranice,
ale blbost je nekonečná....
Já myslím, že rukama to není. Ono všeobecně se v rukavicích špatně manipuluje se zbraní, ale s Glockem to ještě jde. A Glock a AR15 bych vůbec nesrovnával. Na rozdíl od zastaralé AR15 jde o moderní zbraň, která je schpná vystřelit pod vodou a při testech ve ztížených podmínkách dopadla velmi dobře. Otazkou je, jestli je ta cena přiměřená. Přemrštěná mi nepřijde, nízká taky ne.
Obávam sa že aj keby zbraň streľbu pod vodou prežila, zápästné kosti strelca asi nieHeckler píše:Na rozdíl od zastaralé AR15 jde o moderní zbraň, která je schpná vystřelit pod vodou a při testech ve ztížených podmínkách dopadla velmi dobře.

To Heckler:
Problem, na ktery poukazuju tady a i jinde je, ze se jinde preferuje domaci vyrobce i kdyz konkurence tu domaci v necem prevysuje.
T.j. ty chyby se hledaji u konkurencnich zbrani. U nas je to naopak.
Brodske pistole, i kdyz se Ti to moc nelibi patri ke spicce.
Neexistuje zadna zbran, ktera ma jen vyhody oproti kokurenci. Problem je, ze panuje nazor, ze pokud je to vyrobene u nas, tak to nebude takove dobre. Je fakt, ze ten marketing jinde je o necem jinem.
Taky mne neco na CZ stve, ale jako vyrobce zbrani pro Nasi polici a Nasi Armadu jako domaciho vyrobce budu vzdy obhajovat.
Ad Glock a CZ75:
- diky mnozstvi prodanych pistoli Glock ve svete, by jejich cena by mela byt bezkokurencni. A to zrovna neni, tim padem vznika slusny "budget" na lobbing.
- nemyslim, ze porovnavat Glock 17 a CZ75B je idealni. Obe zbrane jsou tak trochu jine kategorie. CZ75B bych spis porovnaval s Berettou 92, Ruger p89, Sig P226, a pod. Porovnatelne jsou jiz Glock19 a CZ75 DUTY.
Problem, na ktery poukazuju tady a i jinde je, ze se jinde preferuje domaci vyrobce i kdyz konkurence tu domaci v necem prevysuje.
T.j. ty chyby se hledaji u konkurencnich zbrani. U nas je to naopak.
Brodske pistole, i kdyz se Ti to moc nelibi patri ke spicce.
Neexistuje zadna zbran, ktera ma jen vyhody oproti kokurenci. Problem je, ze panuje nazor, ze pokud je to vyrobene u nas, tak to nebude takove dobre. Je fakt, ze ten marketing jinde je o necem jinem.
Taky mne neco na CZ stve, ale jako vyrobce zbrani pro Nasi polici a Nasi Armadu jako domaciho vyrobce budu vzdy obhajovat.
Ad Glock a CZ75:
- diky mnozstvi prodanych pistoli Glock ve svete, by jejich cena by mela byt bezkokurencni. A to zrovna neni, tim padem vznika slusny "budget" na lobbing.
- nemyslim, ze porovnavat Glock 17 a CZ75B je idealni. Obe zbrane jsou tak trochu jine kategorie. CZ75B bych spis porovnaval s Berettou 92, Ruger p89, Sig P226, a pod. Porovnatelne jsou jiz Glock19 a CZ75 DUTY.
Inteligence má své hranice,
Prostě jen další podraz na domácí výrobce. Na druhou stranu je otázka zda skutečně náš výrobce dokáže vyrobit srovnatelný výrobek ve srovnatelné kvalitě. Taky to může být velkohubost.
Počkáme si na vývoj.
Počkáme si na vývoj.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
No z vyjádření ministerstva obrany a některých dalších odborníků jsem pochopil a je mi už naprosto jasné, že nejčastější druh bojové činnosti vojáků AČR v Afganistánu je střelba z pistole, obvykle v rukavicích a pod vodou. Zapomněl jsem dodat, že je to střelba přehradná na velké dálky vedená s využitím maximální kadence, jo a pudová zároveň. Tím se z pistole stává hlavní zbraní a je nad slunce jasnější, že obyčejná pistole na to není dost dobrá. Ohromné.Heckler píše:Já myslím, že rukama to není. Ono všeobecně se v rukavicích špatně manipuluje se zbraní, ale s Glockem to ještě jde. A Glock a AR15 bych vůbec nesrovnával. Na rozdíl od zastaralé AR15 jde o moderní zbraň, která je schpná vystřelit pod vodou a při testech ve ztížených podmínkách dopadla velmi dobře. Otazkou je, jestli je ta cena přiměřená. Přemrštěná mi nepřijde, nízká taky ne.
Taky by mě zajímalo jak často dochází k použití pistole v afghánském prostředí, že se až přehřeje? To z ní zřejmě udělali malý samopal....
Bohužel CZ má asi špatný management, nebo neuplácí naše armádní úředníky a nadruhou stranu armáda nemá odladěno s panem ministrem jaké jsou jeho zájmy a zájmy armády.
Je zajímavé že v době úspor na všech stranách má ještě armáda peníze na utrácení?!
Bohužel CZ má asi špatný management, nebo neuplácí naše armádní úředníky a nadruhou stranu armáda nemá odladěno s panem ministrem jaké jsou jeho zájmy a zájmy armády.
Je zajímavé že v době úspor na všech stranách má ještě armáda peníze na utrácení?!

"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
Vskutku střelba pod vodou je asi pro naše vojáky základní prvek střelecké přípravy a bojového použití ručních zbraní. To jsou ale voloviny- když se hledá argument tak se prostě najde.

Máš pravdu. Tyhle pistole mají dobrý zvuk. Ale pokud by zrovna tato vlastnost měla být to hlavní proč se vybere jako to nejlepší pro armádu tak mě to jen pobavilo. A trochu jsem si hloupě zašpičkoval. Omlouvám se.
Když pistoli pro naši armádu tak je mi to ve své podstatě jedno. Já z ní střílet nebudu. Pokud bych si mohl vybrat já, nechal bych vyrobit v USA potřebná počet zbraně Pistole Colt 1911. Prošla několika válakmi, bojovalo se s ní v pouštích, horách, rovinách, džunglích i na moři. U pozemáků, námořní pěchoty i výsadkářů. Lepší pistole není a nebude. A prověřena je několika válkami. A morálním zastaráváním bych se v tomto případě nezatěžoval.

Když pistoli pro naši armádu tak je mi to ve své podstatě jedno. Já z ní střílet nebudu. Pokud bych si mohl vybrat já, nechal bych vyrobit v USA potřebná počet zbraně Pistole Colt 1911. Prošla několika válakmi, bojovalo se s ní v pouštích, horách, rovinách, džunglích i na moři. U pozemáků, námořní pěchoty i výsadkářů. Lepší pistole není a nebude. A prověřena je několika válkami. A morálním zastaráváním bych se v tomto případě nezatěžoval.

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Tak pokud jde o Afghánistán, tak tam je nejvíce prozkoušená pistole Tokarev...
Pokud by nevyhovoval náboj, tak existuje i Tokagypt v ráží 9mmL...
Pokud jde o ČZ, myslím že ta nová policejní prošla dost tvrdými zkouškami a prokázala, že je dobrá...
Pokud by nevyhovoval náboj, tak existuje i Tokagypt v ráží 9mmL...

Pokud jde o ČZ, myslím že ta nová policejní prošla dost tvrdými zkouškami a prokázala, že je dobrá...

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"