Ne, se starýma kronikama jsem opravdu nic nedělal, jen jsem psal, jak si to představuju. Že v nich nebudou žádný přesný kóty, to mi je jasný, ale každej zlomek informace je cennej, třeba že "moudrý xyz přesunul část sil na pravý okraj lesa a zaútočil pak nepozorovaně z boku, jelikož ho krylo návrší", prostě cokoliv, co pomůže.
Prosedět měsíc v archívu, to mi přijde hodně málo, protože tenhle typ publikací (knih, map, atd.) dělají lidé, kteří se tomuto tématu věnují desítky let. Za měsíc se toho moc nezjistí.
Ten text nepřečtu, měl bych? Nevěnuju se tomuhle tématu, ale člověk, který ano, by to nejspíše dal "na první dobrou"
Každej kartograf potřebuje kvalitní podklady, je samozřejmý, že na všechno nemůže stačit sám, proto taky nepracuje sám. Jak je to v tý jedný hezký písničce- ten dělá to a ten zas tohle...
Interaktivní mapa samozřejmě vychází z klasické, to je naprosto logické, pokud se ti nelíbí styl, jakým je ti výsledek podáván, je to chyba buď tvoje, nebo (častěji) toho, kdo jí vytvořil, ale ne interaktivní mapy jako takové. Jak jsem už jenou psal, všechno se dá udělat dobře a blbě. A toho blbýho je víc.
To, co popisuješ (pajďuláci), to není jen o mapách přeci, kolik stovek webů podobnýho ražení jsi viděl? Lidi dostanou do ruky novou technologii (často jen novější verzi stávajícího programu, třeba toho Flashe, jak jsi psal) a začnou být naprosto odvaření z toho, co všechno to umí. Ztratí soudnost a mocí Mermo chtějí vše využít naráz a i tam, kde se to naprosto nehodí, aby bylo vidět, že to mají a umí.... a to je veliká chyba.