BARVA
Moderátor: jarl
BARVA
Nerad bych zapleveloval fórum, ale dost poctivě jsem se snažil najít něco v minulosti, nepodařilo se. Rád bych se zeptal, jakou funkci mají ty náhlé změny barvy textu (červená, měnící se při najetí kurzoru na obrázek na černou). Nevím jak ostatní, ale mě to tedy dost ruší a červený text se nečte dobře. JInak obsahově nemohu najít dost slov - téměř všechny články čtivé, zajímavé, objevuje se tady spousta všeobecně neznámých faktů. Díky!
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Re: barva
Neřeš to, nepomůšeš si, ani Ti nepomůže. Mě to dělá Explorer, pokud máš možnost jiný prohlížeč, tak běž tam , já sem chodím přes Mozillu, ta mi to nedělá.oculist píše:Nerad bych zapleveloval fórum, ale dost poctivě jsem se snažil najít něco v minulosti, nepodařilo se. Rád bych se zeptal, jakou funkci mají ty náhlé změny barvy textu (červená, měnící se při najetí kurzoru na obrázek na černou). Nevím jak ostatní, ale mě to tedy dost ruší a červený text se nečte dobře. JInak obsahově nemohu najít dost slov - téměř všechny články čtivé, zajímavé, objevuje se tady spousta všeobecně neznámých faktů. Díky!

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Dělá to běžný text, to co je černě psané, je oranžové, ale jen vyjedeš kurzorem ta obrázek nebo ikonu, změní se to na černé (už jsem to před časem řešil v "Požadavcích" str.6 -7.). Barevný text zůstává nezměněn.hydrostar píše:Zkuste nadhodit nejaký přesný případ, ať si to možu taky nejak ověřit. To je nejaký speciální efekt na text nebo to dělá normální text?

režim zpětné kompatibility
Nemohl bys to, prosím, nějak upřesnit? Na notebooku mám ten samý prohlížeč, ta samá W-XP a neděje se to. DíkyOssis píše:Ahoj, v IE pomůže režim zpětné kompatibility...
Re: režim zpětné kompatibility
Jakou máš verzi IE? U IE8 je to symbol roztržené stránky v adresním řádku, nebo potom nastaveni kompatibilniho zobrazeni v menu nastroje.oculist píše:Nemohl bys to, prosím, nějak upřesnit? Na notebooku mám ten samý prohlížeč, ta samá W-XP a neděje se to. Díky
Je to IE8. Zkusím provést.... dík
Ty musíš být asi docela bedna přes PC...
Měj se
Provedeno, vše v pořádku.oculist píše:Je to IE8. Zkusím provést.... dík
Měj se
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Co dokáže jedno kliknutí, děkuji, už je to O.K.oculist píše:Provedeno, vše v pořádku.oculist píše:Je to IE8. Zkusím provést.... dík
Měj se

Tenhle problém je pravděpodobně způsoben použitým jádrem prohlížeče, zatímco Chrome (a třeba taky Safari od Applu) používá Webkit, Firefox (K-Meleon, Flock) má jako základ Gecko, Explorer Trident, Opereta pro změnu Presto...atd.
Každý tohle jádro má jistý odlišnosti od ostatních a výsledek je ten, že se hot některé weby liší podle toho, ve kterém prohlížeči jsou spušteny. Nejde jen o změnu barvy, jako je tomu zde, ale i třeba o pozice určitých částí, v jednom prohlížeči může být něco téměř uprostřed stránky, ve druhém úplně dole, v jednom jsou texty krásně zarovnané, v jiném přetékají tam, kde nemají už co dělat... uživatele to logicky štve, ale chudák webdesigner (kodér) aby se z toho posral a od každého webu dělal tak 5-6 verzí, aby měl 95% jistotu, že vše bude jak má. Protože navíc třeba Explorer se z tohoto hlediska ještě lisí verzi od verze, IE6 má jiné nároky, IE7 opět a, aby se to nepletlo, IE8 znovu, zde je však alespoň štěstí, že lze aktivovat zpětnou kompatibilitu, což někdy pomůže.
Takže nejde o chybu na vašich přijímačích, ale o bordel a neschopnost hlavních firem sladit webové standardy jako takové. S tím ale my nic neuděláme, jen si můžeme myslet cosi o prdelích...
Každý tohle jádro má jistý odlišnosti od ostatních a výsledek je ten, že se hot některé weby liší podle toho, ve kterém prohlížeči jsou spušteny. Nejde jen o změnu barvy, jako je tomu zde, ale i třeba o pozice určitých částí, v jednom prohlížeči může být něco téměř uprostřed stránky, ve druhém úplně dole, v jednom jsou texty krásně zarovnané, v jiném přetékají tam, kde nemají už co dělat... uživatele to logicky štve, ale chudák webdesigner (kodér) aby se z toho posral a od každého webu dělal tak 5-6 verzí, aby měl 95% jistotu, že vše bude jak má. Protože navíc třeba Explorer se z tohoto hlediska ještě lisí verzi od verze, IE6 má jiné nároky, IE7 opět a, aby se to nepletlo, IE8 znovu, zde je však alespoň štěstí, že lze aktivovat zpětnou kompatibilitu, což někdy pomůže.
Takže nejde o chybu na vašich přijímačích, ale o bordel a neschopnost hlavních firem sladit webové standardy jako takové. S tím ale my nic neuděláme, jen si můžeme myslet cosi o prdelích...
Don't worry, pee happy.