Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
Collombo:
Obávám se, že budeš mít pravdu. Několikrát jsem si přehrál videoklip s „letícími“ modely, Superhornet ve formaci mezi F-16 a Mirage 2000 vypadá zhruba stejně veliký. Což neodpovídá jednotnému měřítku. Co se dá dělat, budu ho muset vystavit stranou od ostatních. Ovšem rád zjistím, že jsme se všichni mýlili.
Obávám se, že budeš mít pravdu. Několikrát jsem si přehrál videoklip s „letícími“ modely, Superhornet ve formaci mezi F-16 a Mirage 2000 vypadá zhruba stejně veliký. Což neodpovídá jednotnému měřítku. Co se dá dělat, budu ho muset vystavit stranou od ostatních. Ovšem rád zjistím, že jsme se všichni mýlili.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Nevím, co to máš za lupuDušan píše:Ten MiG jsem si koupil, za ty prachy je dobrý... měřítko je uvedeno 1:72.
A teď trochu pesimismu: V přiloženém sešitě jsou na stojánkách nějaké budoucí modely, a na stojánkách jsou měřítka - takže pokud ta fotka nelže (a moje lupa vidí dobře): F-16C 1:100, F/A-18F Super Hornet 1:144. Rád se budu mýlit...

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Nezbývá mi nic jiného než souhlasit, je vás víc.
Na druhou stranu je mi to jedno, neboť je stejně kupovat nebudu, hlavně, že jsou ve stejném měřítku alespoň ta bojová vozidla.
Dušane, asi je tvá lupa fakt dobrá, omluva lupě.

Dušane, asi je tvá lupa fakt dobrá, omluva lupě.

Takže pánové, s měřítky nejvíc očekávaných modelů se to má následovně:
http://amercom.com.pl/strony.php?kod=kss
Ani se mi to nechce přepisovat. Natož komentovat.
http://amercom.com.pl/strony.php?kod=kss
Ani se mi to nechce přepisovat. Natož komentovat.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Kolekce"Vojenská letadla"

Dne 25. června 2010 vyšel čtvrtý model : americký F-16C
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com[/align]
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 17/10/2010, 11:31, celkem upraveno 2 x.

- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Dne 9. července 2010 vyšel pátý model : japonský Mitsubishi A6M Rei-sen Zero
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com[/align]
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 17/10/2010, 11:32, celkem upraveno 2 x.

Tak Zero je pod střechou...
Stručně : vhledem ke způsobu sestavení na mne působí lépe než patnáctka, model má větší podíl kovu.
Podvozek a kryty kompletní, ostruha je trochu "pidi" ale v normě, šachty asi hlubší u odlidku už provézt nelze. Hák je pouze lehce naznačen, což je dobře, jedná se totiž o pozemní variantu.
Výstřelné kanály na kapotě motoru by mohl být delší.
Já dávám palec nahoru, model vypadá líp, než některé stavebnice o 100,- Kč dražší. A rejpalům připomínám že je to pořád jenom "angličák".
Takže brát.
Stručně : vhledem ke způsobu sestavení na mne působí lépe než patnáctka, model má větší podíl kovu.
Podvozek a kryty kompletní, ostruha je trochu "pidi" ale v normě, šachty asi hlubší u odlidku už provézt nelze. Hák je pouze lehce naznačen, což je dobře, jedná se totiž o pozemní variantu.
Výstřelné kanály na kapotě motoru by mohl být delší.
Já dávám palec nahoru, model vypadá líp, než některé stavebnice o 100,- Kč dražší. A rejpalům připomínám že je to pořád jenom "angličák".
Takže brát.
In hoc signo vinces.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Dne 23. července 2010 vyšel šestý model : britský letoun Sopwith B1B
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 17/10/2010, 11:33, celkem upraveno 2 x.

Já se tedy přiznám, že mi nabídka nepřijde moc lukrativní ani v jednom případě - mám docela rád druhoválečné německé stroje a to především bombardéry, takže pro mě tato edice není :-)Collombo píše:koukal jsem na ty polské stránky a celkem mi zaujala ta Bf 110,( tentokrát je ale, zase bohužel pro mne, v poměru 1/100 ), tak mi napadá- nezdá se vám ta skladba modelů, jak vycházejí v Polsku zajímavější?
Já bych bral radši ten jejich výběr.
-
- podpraporčík
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Colombo Ty si myslíš, že Poláci budou vydávat jiné modely než u nás? Nesmysl, možná, že na začátku je skladba sbírky jiná, ale po čase se to srovná do standardu, že budou vydávány shodně jak na polských stránkách. Sbírka v kompletu bude shodná. Možná si to tak myslel, ale vyznělo to tak polská a česká sbírka bude poskládaná z jiných letadel.Collombo píše:koukal jsem na ty polské stránky a celkem mi zaujala ta Bf 110,( tentokrát je ale, zase bohužel pro mne, v poměru 1/100 ), tak mi napadá- nezdá se vám ta skladba modelů, jak vycházejí v Polsku zajímavější?Já bych bral radši ten jejich výběr.

-
- podpraporčík
Modýlky na tu cenu vypadají relativně dobře, jmenovitě Spit má sice celkem odfláknutou vrtuli, ale co by člověk za tu cenu chtěl, leda tak starší kit od Směru nebo KoPro, ale když si člověk přičte lepidlo, tmel, barvy atd. tak je cena zas někde jinde (navíc udělat model ze stavebnice pořádně chce šikovnost a trpělivost kterou někdo třeba neoplývá)
Co mě ale podle fotek těší že věrohodnost německých mašin není obětována "politické korektnosti"- pokud vím tak ne-moc-dobrým zvykem výrobců (a v poslední době nejen německých) bývá odstraňovat svastiku z německých letadel a bojové techniky (přičemž messoun s holým ocasem ještě jde, ale tank z Afrika Korpsu s nicneříkající bílou palmou vypadá chudě), tohle mě u modýlků za kilo celkem těší (z 1m dálky a víc bych si troufnul říct bod navíc proti Rewellu v základní konfiguraci
)
Co mě ale podle fotek těší že věrohodnost německých mašin není obětována "politické korektnosti"- pokud vím tak ne-moc-dobrým zvykem výrobců (a v poslední době nejen německých) bývá odstraňovat svastiku z německých letadel a bojové techniky (přičemž messoun s holým ocasem ještě jde, ale tank z Afrika Korpsu s nicneříkající bílou palmou vypadá chudě), tohle mě u modýlků za kilo celkem těší (z 1m dálky a víc bych si troufnul říct bod navíc proti Rewellu v základní konfiguraci