http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=3562

I ty další.

No jo, musím svému článku udělat trochu reklamu

Vzhledem k určení zbraní sem ho totiž dal pod námořnictvo a tam asi ruční zbraně hledá málokdo.
Moderátor: Julesak
Myslím že je to ako to svojho času vyjadril rabo v téme AK-74 tu:Haness píše:Jsem vcelku zvědavý, jakými změnami oproti standardu AK bude ta nová AK-200 disponovat.
rabo píše:Podľa slov riaditeľa Iževského strojárenského závodu Vladimíra Grodeckého, bude nová AK 200-ej série vychádzať, respekt. bude postavený, na základe AK-74M. Ono, pre masovú výrobu nie je ani nič lepšie potrebné.
Já jsem to s tím marketingovým tahem myslel taktoJulesak píše: O marketingový ťah firmy pokiaľ viem nejde, táto puška je vyvíjaná pre ruskú armádu.
Můžeš uvést zdroj? Týká se tato informace vyvíjené AK-12?kutil05 píše:v té AK-200 jsou v plynovém válci dva písty, jeden je těžký a pohybuje se opačným směrem než závěr, smyslem je eliminovat ráz způsobený pohybem závěru a tím zbraň zpřesnit při střelbě dávkou
a co se týká ráže, tak údajně pracují na náboji v ráži 6 až 6.5 mm
Proč? Úplně postačí, když to budou prodávat systémem "davaj děngy i pojéchali", protože Tesla prodává systémem "teď zaplať a na svatého Jindejše možná pojedeš, jestli se nám ovšem ten Ponzi mezitím neposere a my nezkrachujem".Nesher píše:No, jestli s tímhle chtějí konkurovat Tesle, tak to "good luck".
No třeba proto, že ani Rusák nechce ošklivé auto. Navíc při stavu infrastruktury v Rusku a tamních vzdálenostnostech je elektromobil hračka pro pár bohatých Moskvanů či Petrohraďanů.A ti si raději koupí ikonickou Teslu než vlasteneckého Moskviče. Tedy prodeje asi moc velké nebudou a na export na bohatší trhy mohou rovnou zapomenout, jednak nemají prodejní a servisní síť (vybudovat něco takového stojí šílené peníze) a druhak, elektromobily zatím fungují buď jako malá "pojíždědla" pro městský provoz nebo právě jako ikonické a drahé hračky viz Tesla a další. Tohle nesplňuje ani jeden z těchto požadavků.Alfik píše:Proč? Úplně postačí, když to budou prodávat systémem "davaj děngy i pojéchali", protože Tesla prodává systémem "teď zaplať a na svatého Jindejše možná pojedeš, jestli se nám ovšem ten Ponzi mezitím neposere a my nezkrachujem".Nesher píše:No, jestli s tímhle chtějí konkurovat Tesle, tak to "good luck".
Nemyl se. Třeba se to nebude prodávat v USA, ale na zbytku planety jim to asi bude stačit