Popravdě řečeno jsem se o konkrétní výrobu tohohle typu zajímal jen minimálně a to paradoxně když jsem psal o He 219

Moderátor: Hans S.
British Bombing Survey jsem nikde na netu neviděl, snad jen seznam dokumentů. Nějak extra jsem po tom ale nepátral. Jinak naprosto souhlasím s poslední větou, když si člověk čte jak Američané rozbombardovali Německo na prach tak se občas musí až pousmát.karaya1 píše:Farky: USSBS znám, navíc se nezabývá zrovna stavem před válkou, ale stejně díky. Btw, nenarazil jsi někde na British Bombing Survey? Sice to byla jednotka početně mnohem menší než americký protějšek, se zlomkem rozpočtu a navíc mnohde byla pozdě – a musela tak čerpat z amerických statistik a dokumentů –, ale pohled z druhé strany nikdy není na škodu. Zejména protože Američané mají tendenci přikrášlovat, na jejich bombardování mám svůj názor![]()
Souhlasím a to tak, že zcela.Hans S. píše:Mimo hlavní článek doporučím knihu Nad ledem a Saharou, autor Peter Wilhelm Stahl.
Dle mého názoru se jedná o jednu z vůbec nejzajímavějších a nejčtivějších knih z dob WW2. Autor, odvedený civilní pilot, píše o svém létání v řadách I./KG30 právě na Ju 88. Účastnil se akcí na většině bojišť druhé světové války - Bitva o Británii, Norsko, Finsko, Sovětský svaz, Severní Afrika, Itálie.