ohledne UAV - super, libi se mi myslenka doplnovani paliva pro UAV, a s pouzitm UAV jako retranslacni stanice taky docela pocitam, klidne by si mohl na tanku i odpocinout a byt v pripade potreby v takovem doku prevazen, ale nemyslim si ze stoji za to vyhradit pro nej misto pod pancirem. Protoze mi pripada ze by to bylo docela dost mista (zvlast kdyz by se musel resit nejaky velky otvor s pacerovym poklopem pro priletani a odletani ). Nejlepsi misto pro takovou dokovaci stanici by mohlo byt prave na jednom z tech sloupku (tom kulometnem). UAV je uzitecne jen pri vydrzi nekoli kdesitek minut a doletu desitek km, myslim proto ze muze v klidu kooperovat s tanky a pritom mit zakladnu na nejakych nakladacich druhosledovych podpurnych vojsk. Zvlast pokud bude moc jak rikas doplnovat palivo. Ja stejne predpokladam ze vetsina tanku po vetsinu casu bude spise skryta za terenimi nerovnostmi, bude pozorovat teren vysuvnym sloupem a vystrelovat rakety na cile objevene kolegy.
i kdyz nejake misto v mezere mezi vnejsim a vnitrnim pancirem (odolne proti pechotnim zbranim / mozna i autokanonu) by asi pro to UAV i bylo
ad kanon - jj, nejak tak si to predstavuju, ale vzhledem k tomu ze ve vezi valstne nic krome lafety kanonu neni, tak ty bloky na boku nemaji v mych predstavach obsahovat nic jineho nez pancir a cepy uchyceni lafety
ad video - super zabery, letadylko kompaktni robusni, ale pripada mi ze musi mit docela velkou spotrebu a nizkou rychlost. Chtel bych asi neco co je schopne kolmeho startu, skladne, ale ve vzduchu to ma vetsi kridla nebo rotor, coz je pro efektivni let nizsimi rychlostmi potreba.
Kdyz je tady tolik threadu kde si designujem svoje predstavy tanku, UAV by mohlo byt jeste vdecnejsi tema, precijen je to cerstvejsi, a je tam vic prostoru k fantazii (asi jako tanky 1916-1938

)