Asi bych měl navštívit oční optiku (ve Strážnici je teď nová, a ta optička je prý tuze hezká). Omlouvám se za svůj chabý zrak. A teď už tu prostřední nápravu vidím i na tom původním snímku. Hle, prozřel jsem :-D
Berlin, betonový válec z r. 1941, 18 metrů vysoký, 12.650 tun těžký - postaven na zkoušku, jestli písčitá půda vydrží zátěž výstavby masivních budov jako např. Vítězného oblouku.
Objevitel fotek Adamicz mi později napsal toto: "Našel sem to na jednom zahraničním fóru. Je to focené v Newcastlu, UK v areálu firmy Watson Norie Ltd, která nicméně prý zřejmě nebude majitelem vozidla. Snad jen majitel využil její areál pro dočasné uskladnění, prý je to tam docela běžné. Co se týče vozidla samotného, někdo vyslovil doměnku, že by mohlo jít o testovací platformu některé ze soukromých společností zapojených v projektu FRES, což je britský projekt vedoucí k vývoji nového BVP pro britskou armádu."
Wow. Ale tedy v první chvíli mě zmátl tvar čelního štítku a barva maskování a hrozně jsem se divil, kdo vystavuje F-15E ve které zabili pilota - jestli Iránci nebo kdo
Z jakého roku to je?