Raritní a zajímavé fotografie
Moderátor: jarl
- Destroyman
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Podle L´Oloinoise asi ne. To by byl takovej horor, že film by musel být mládeži, těhotným ženám a seniorům nepřístupný.Stuka píše:Možná podle něj natočili "Piráti z Karibiku".![]()
![]()
Jack Sparrow měl prý dva vzory. Charakter bisexuála Bartolomewa Robertse alias Black Barta a design Edwarda Teache alias Černovouse.

さようなら。
Naposledy upravil(a) Nalivaj dne 3/1/2011, 22:17, celkem upraveno 1 x.
[Patton George Smith]
Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za svou...
Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za svou...
http://www.uboatarchive.net/VIIIBCLorie ... bsAway.jpg
21.října 1942 jeden z prvních denních náletů amerických vzdušných sil na základnu U-boat ve Francii.
21.října 1942 jeden z prvních denních náletů amerických vzdušných sil na základnu U-boat ve Francii.

Ten nápis "bombs" tam je kdyby ty dvě bomby zabírající půl fotky někdo náhodou nezaregistroval?Stuka píše:http://www.uboatarchive.net/VIIIBCLorie ... bsAway.jpg
Si vis pacem, para bellum
To jsem si nevšiml, spíš jsem přemýšlel jaká to je libráž. Šacoval bych pětisetliberní AN-M64, ale netroufám si hádat podle barevneho značeni náplň. Věděl by někdo přesněji?cover72 píše:Nikoli; to aby si je historici s příliš dioptriemi nespletli se Zeppeliny.
Cover72: To mě fakt dostalo, myslím že těch dioptrií by muselo být sakra moc, tak od 8mi nahoru a s tím bych se bál i chodit po bytě

Pravda, když se na to pořádně podívám tak tam vidím "BOMB'S FLAMES", ale nikde nevidím šipku vedoucí od nápisu k plamenům na zemi (a když jsme u toho tak ani plameny)...skelet píše:On ten nápis Bombs není asi označení těch bomb, protože ten nápis pokračuje, ale už to nejde přečíst
Já tam vidím tohle (Dokonce jsem už našel i ty šipky, ale plameny po bombách stejně nevidím):skelet píše:tam jsou celkem tři slova. z nich jen Bombs je pořádně čitelné

(omlouvám se za velikost, nenapadlo mě to zmenšit)
o řádek po tím, cca přímo pod "S" v "FLAMES" je cosi co připomíná L a dvě až tři I, ale myslím že to budou spíš stíny těch baráků v tom místě (tvarem odpovádají a přiléhají). V tom nejtmavším koutě fotky nalevo od toho ale už vážně vidím kulový...
- Alchymista
- 5. Plukovník
To Sancho
Povedal by som, že varíš z vody. Druhé slovo, malým písmom v rovnakom riadku za BOMB'S by mohlo byť LINE - zrejme predpokladané alebo zdokumentované (z iných snímkov) línie dopadu bômb. Tomu by zodpovedali i naznačené línie (šipky to skoro určite nebudú)
Pruhy na bombách (khaky) budú pravdepodobne žlté (označenie typu náplne - trhavá, TNT, iné druhy trhaviny boli vyznačené čiernym textom v žltom pruhu TRITONAL, COMP.B).
Povedal by som, že varíš z vody. Druhé slovo, malým písmom v rovnakom riadku za BOMB'S by mohlo byť LINE - zrejme predpokladané alebo zdokumentované (z iných snímkov) línie dopadu bômb. Tomu by zodpovedali i naznačené línie (šipky to skoro určite nebudú)
Zapalovače majú obe bomby, lenže dnové, vrtulkové, takže z nich vidno len rozmazané svetlé tiene hriadeľov vrtuliek, podobný/rovnaký zapalovač má lavá bomba i ako hlavový - opäť je viditeľný len tieň hriadeľa vrtulky, na pravej už zrejme vrtulka hlavového zapalovača odpadla, alebo sa skryla za telo v dôsledku kolísania. A že ich poriadne nevidno - podľa vzhľadu nosičov stabilizátoru sú bomby nie príliš ďaleko od bombardéru, takže silne rozostrené, a vrtulky bývajú z plechu, obvykle zinkovaného, alebo so svetlým náterom a po odhodení majú celkom vysoké otáčky. Navyše sa bomby po odhodení kolíšu.Vysoce zajímavé je, jak ty bomby vypadly přesně synchronně.
A ta levá bomba nemá roznětku.
Pruhy na bombách (khaky) budú pravdepodobne žlté (označenie typu náplne - trhavá, TNT, iné druhy trhaviny boli vyznačené čiernym textom v žltom pruhu TRITONAL, COMP.B).

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова