Junkers Ju-87 Stuka
Moderátor: Hans S.
Tohle trošku smrdí "Ztrátou třídní knihy", pán je Cimrmanolog?Hans S. píše:Zásahy důležitých oblastí se střídaly se železnou pravidelností:
nemocnice - školka, nemocnice - školka, nemocnice - škola...jen pak ke konci obléhání, jediná výjimka, když byly po sobě zasaženy dvě nemocnice

Si vis pacem, para bellum
Jo, kdo blbě čte, musí se opravit. Takže to je minimálně 70.000 letů (to se mi zdá jako ohromné číslo, tak jsem hledal dál).
Fungoval tam VIII. Fliegerkorps. V jeho rámci určitý čas operovala jednotka Sturzkampfgeschwader 77.
Takže když vezmeme, že tam bylo průměrně 30x JU-87 každý den po dobu sedmi měsíců, tak to dělá cca 333x SC-500 každý den, to vychází na 11 letů denně per letadlo. To se mi příliš nezdá reálné, zvláště v zimním období.
Takže těch štuk tam muselo být podstatně více, nebo těch tun muselo být méně.
Fungoval tam VIII. Fliegerkorps. V jeho rámci určitý čas operovala jednotka Sturzkampfgeschwader 77.
Takže když vezmeme, že tam bylo průměrně 30x JU-87 každý den po dobu sedmi měsíců, tak to dělá cca 333x SC-500 každý den, to vychází na 11 letů denně per letadlo. To se mi příliš nezdá reálné, zvláště v zimním období.
Takže těch štuk tam muselo být podstatně více, nebo těch tun muselo být méně.
70 tisíc?
neplatí 3500*1000=3 500 000 =>3 500 000 / 500 =7000?
jinak to znamená, že za měsíc svrhly cca 437,5tuny bomb (8měsíců bojů), tedy měsíčně 875 letů, při podvěsu 500kg. A to byla maximální nosnost verze B-1. Verze B-2 ji měla dvojnásobnou a verze D-1, který se během bojů zavedla do výzbroje Luftwaffe měla nosnost 1800kg.
edit: takže při minimálních počtech StG (viz. Hans.S) mi to dává takových sedm letů měsíčně na jeden letoun. To mi přijde na "pohodu"
neplatí 3500*1000=3 500 000 =>3 500 000 / 500 =7000?
jinak to znamená, že za měsíc svrhly cca 437,5tuny bomb (8měsíců bojů), tedy měsíčně 875 letů, při podvěsu 500kg. A to byla maximální nosnost verze B-1. Verze B-2 ji měla dvojnásobnou a verze D-1, který se během bojů zavedla do výzbroje Luftwaffe měla nosnost 1800kg.
edit: takže při minimálních počtech StG (viz. Hans.S) mi to dává takových sedm letů měsíčně na jeden letoun. To mi přijde na "pohodu"