Ergo nedojdou ani zdroje, ani se nepřemnoží lidé a žádný problém nebude.
A ty jsi si tak jistej, že to všude půjde jak v Evropě?

Takže jediný co je třeba udělat je dostat všechny lidi na světě na životní úroveň Evropanů, oni pak začnou být lenivý, plodit míň dětiček a všude bude míň lidiček. Ne že by mě to nikdy nenapadlo, ale má to svá nebetyčná úskalí.
1) jak jim tu úroveň dáš?...těm všem thajcům, indům, angolanům, brazilcům, mexičanům atd atd..těm "pár" miliardám lidí
2) jak jim ji dáš dostatečně rychle, než tě přerostou?...řekni mi jak dlouho tak může asi trvat, než by jsi pokřivil všechny kultury dle našeho způsobu života a dostal je tak ekonomicky a spotřebně vysoko, aby začali stagnovat? deset let to rozhodně trvat nebude..ani padesát..a nejspíš ani 100..atd...a kolik se ti mezitím zas objeví lidí?..další miliarda?..dvě?..tři?
3) ty máš tu jistotu, že se každej bude chovat přesně dle tohoto modelu?..že se tak bude chtít chovat? ty předpokládáš, že celý svět pokojně a s nadšením přijme naše hodnoty a náš způsob života
Dneska je problém někde vykutat kanalizaci za pár šupů a strávíš jejím zaváděním 20 let a přesto neochvějně věříš, že s troškou nadsázky se za stejnou dobu celá ta země poevropští a bude honit kariéru, užívat si a plodit míň dětí. To mi přijde jako utopie.
Když se to u těch Arabů tak "krásně" sype, tak si vždy vzpomenu na naše odborníky na vyzbrojování armády, kteří na jakýkoliv nákup tvrdí "není třeba nic kupovat, protivník žádný není a minimálně deset let žádný nebude. Situace okolo nás je stabilní"
Problém je, že milej Muamar do nich hned nechal ve velkým střílet, takže tam reálně hrozí občanská válka. Zvláštť pokud je pravda, že tam přebíhají celé jednotky armády a ulicemi běhají žoldnéři a perou to do lidí. Buď to potlačí opravdu krvavě a jen si zadělají na větší průser na později nebo se nějak domluví spolu s pár reformami a nebo nedomluví a začnou se tam natvrdo mlátit.