Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
Mustang opravdu nevypadá špatně, v celé kolekci, dle mého soudu patří mezi nejpovedenější. Ovšem jednu hovadinu, naštěstí napravitelnou, si ani tentokrát výrobce neodpustil - podvěšené přídavné nádrže jsou opačně orientované, tedy předkem dozadu. Dokonce jsou takto vyfotografované i v přiloženém časopise.
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
upřesnění
O jaké modely konkrétně se ti jedná? Vojenská letadla nebo dopravní?marklukes píše:Mohl bych se zeptat na adresy zahraničních obchodů s kovovými modely letadel, nejlépe německých? Díky.
V Německu to mají většinou rozdělené.
Nicméně, proč zrovna Německo? I tady v ČR se obejdeš? Navíc je z Německa dost drahé poštovné, takže např. u jednoho dvou kusů se to nemusí ani vyplatit.
V tom Německu spíš jen pro přehled. Že to maj rozdělený jsem netušil, v našich (dvou, co jsem našel) mají všechno.
Jsem sběratel modelů aut 1:43 a na toto fórum jsem zavítal náhodou, nicméně mě kovové modely letadel velice zaujaly. Tak, že uvažuji o koupi jednoho modelu na zkoušku, třeba mě to chytne.
A s tím mám drobný problém. Vybral jsem si model dle předchozí diskuze od špičkového výrobce Century Wings F-14 Tomcat. Model je na obrázcích krásný, ale je tam jedna věc, o které nevím, co so myslet - dle mého názoru moc velká mezera mezi pevnou a pohyblivou částí křídel - viz obrázky:

Co si o tom myslíte?
.
.
Jsem sběratel modelů aut 1:43 a na toto fórum jsem zavítal náhodou, nicméně mě kovové modely letadel velice zaujaly. Tak, že uvažuji o koupi jednoho modelu na zkoušku, třeba mě to chytne.
A s tím mám drobný problém. Vybral jsem si model dle předchozí diskuze od špičkového výrobce Century Wings F-14 Tomcat. Model je na obrázcích krásný, ale je tam jedna věc, o které nevím, co so myslet - dle mého názoru moc velká mezera mezi pevnou a pohyblivou částí křídel - viz obrázky:

Co si o tom myslíte?
.
.
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
No, upřímně řečeno, já asi nebudu ten správný radil, protože jsem provozovatel jednoho z těch e shopů ( toho s větším sortimentem :-) ) a navíc Century Wings do ČR taky dovážím já.
Fakt ale je, že jsem si této "fuky" snad ani nevšiml. F-14 od CW se prodalo celkem ke stovce kusů a zatím si nikdo nestěžoval. Naopak, všichni si chrochatjí blahem nad zpracováním. Nicméně tím nechci ten "problém" nijak bagatelizovat. Takže je to na Vás.
Fakt ale je, že jsem si této "fuky" snad ani nevšiml. F-14 od CW se prodalo celkem ke stovce kusů a zatím si nikdo nestěžoval. Naopak, všichni si chrochatjí blahem nad zpracováním. Nicméně tím nechci ten "problém" nijak bagatelizovat. Takže je to na Vás.
No, já bych právě vzal názory "radilů", resp. vlastníků modelu protože jako sběratel sice jiného zaměření vím, že něco jiného je vidět "problém" na zvětšené fotografii v počítači a něco jiného je model v reálu. A šance vidět model před koupí v reálu je u mě minimální.
Jinak jako někoho, kdo přišel k oblasti modelů letade před pár dny jako úplný laik, tak po prolezení našich dvou shopů, webů výrobců a pár dalších fotek na netu mě právě tato F-14 vzala nejvíc :-)
Jinak jako někoho, kdo přišel k oblasti modelů letade před pár dny jako úplný laik, tak po prolezení našich dvou shopů, webů výrobců a pár dalších fotek na netu mě právě tato F-14 vzala nejvíc :-)
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
No, mám obavu, že tady na tomhle fóru na nějaké recenze na tyhle modely bohužel nenarazíš, protože tady se scházejí v drtivé většině lidi, kteří se zabývají úplně jinou kvalitou modelů. U mě na e shopu, v kategorii Hodnocení, je pár názorů na modely Century, ale není to nic reprezantivního, snad 3 nebo 4 názory. Případně leda zkusit nějaké zahraniční diskuzní fórum.
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
http://diecast-aviation.co.uk/
http://forums.diecast-aviation.eu/index.php?
http://themodelhanger3.forumcircle.com/portal.php?
http://www.diecastaircraftforum.com/
Tady jich pár je, ale přiznávám, že tam skoro nechodím, takže nemohu posoudit kvalitu etc.
http://forums.diecast-aviation.eu/index.php?
http://themodelhanger3.forumcircle.com/portal.php?
http://www.diecastaircraftforum.com/
Tady jich pár je, ale přiznávám, že tam skoro nechodím, takže nemohu posoudit kvalitu etc.
-
- podpraporčík
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Abych pravdu řekl, tak si to neuvědomuji. Ona se ta letadla před prodejem nevyndávají z krabic, protože krabice jsou zalepené, modely v blistru napevno usazené a přetažené drátem, atd., takže se to prostě nedělá.
Ale, že by každé letadlo bylo jiné, to je bbost.
Leda, že by to mohlo být měřítko 1:144. Jaké měřítko je na fotkách?
A přímo na stránky CV jsi se díval?
http://www.centurywings.com/top.html
A samozřejmě tyhle fóra, to je jen výběr. Zcela určitě jich existují desítky.
Ale, že by každé letadlo bylo jiné, to je bbost.
Leda, že by to mohlo být měřítko 1:144. Jaké měřítko je na fotkách?
A přímo na stránky CV jsi se díval?
http://www.centurywings.com/top.html
A samozřejmě tyhle fóra, to je jen výběr. Zcela určitě jich existují desítky.
Je to z týhle stránky:
http://www.tricatus.co.uk/Twin%20Plane/cw588684a.htm
http://www.tricatus.co.uk/Twin%20Plane/cw588684a.htm
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Jo, znám. Od CW tam ale nemá všechno, ale zase jsou tam ty fotky asi nejlepší. Holt na to zřejmě má čas to nafotit v detailech a z hodně úhlů. Jinak je to ale bezkonkurenční databáze na modely Corgi. Tam mu snad chybí jen pár kousků a možná ani to ne. A má tam i ty limitky vydané třeba jen v 50ti ks pro celý svět atd.
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem nějak z té zahrady dneska přepracovaný, teprve teďka mi docvaklo, resp. všiml jsem si, že tenhle příspěvek byl od tebe a ne od marklukese. Sice jsem si říkal, co sem tahá 1:30, ale pak jsem to nějak přešel.kingandcountry píše:A není to u té F-14 kus od kusu?Jinak za ty stránky dík Veliteli.Nic pro moji sbírku,ale pokoukání fajnové.Samozřejmě poměr 1:30 je absolutně nejlepší.
Apropo, chtěl jsem ti udělat radost a začít sem vozit tvoji lásku, ale měli bohužel dosti drsné podmínky, takže jsem od toho prozatím šel pryč. Zatím mám stále jiné oblasti zájmu, kam cpát volné peníze.
-
- podpraporčík
Tak to je škoda,mohlo se zaháčkovat víc lidí a já bych se mohl vykecávat co by bylo dobré dělat a co ne,kterou řadu sbírat atd atd. V cizím jazyku to není ono,páč nepoznam co je sranda a kdy se mě smějou :-).Myslím,že se jim celkem daří,,K.C.,,což je na jednu stranu dobře,na druhou rostou ceny a ani ve větším množství nedávají slevy.
Díky za info.P.S. ta F14 je moc pěkná,,no i v tomhle měřítku :-),,
Díky za info.P.S. ta F14 je moc pěkná,,no i v tomhle měřítku :-),,
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Ale třeba to vyjde. On je tam problém v minimálních odběrech - počet kusů - ale to by se ještě dalo, ale hlavně v prvním odběru, který je cca 200 tis v nákupu, což pro takovou věc je do začátku prostě moc. Kdyby tu bylo víc lidí, tak nejsem proti, ale takhle. Navíc neumožňují další prodej, tedy do nějakého obchodu a tvrdě vyžadují doporučené ceny - to je odpověď na ty množstevní slevy.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Hotové modely letadel a další létající techniky

Kolekce"Vojenská letadla"

Dne 31. března 2011 vyšel model číslo 24 : americký letoun Douglas A-4M Skyhawk
(obrázky se nemusí shodovat s modelem)
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com[/align]
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 17/4/2011, 14:29, celkem upraveno 1 x.

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
-
Pro marklukes
Jo na těch modelech ta fuka je. Není to kus od kusu, je to na všech, který mají pohyblivé křídlo. Ještě se dělali modely s křídlem na pevno a tam fuka není.
Je to z jednoho prostého důvodu. Pro zjednodušení při výrobě,aby se dala měnit šípovitost.Když se podíváš na model zepředu, všimni si, že vstupy vzduchu se od trupu zvedají, nejsou k němu kolmé (Jako u skutečné F-14). A aby jsi mohl měnit šípovitost, když hejbeš jednim křídlem, aby se hejbalo i druhé, musíš je v tom modelu spojit.
Respektive když si posvítíš do té mezery, uvidíš, že je to kvůli tomu úhlu vstupů vzduchu vůči trupu.Pravda je, že ten okraj by mohli trochu ohnout, aby ta mezera nebyla, až taková...
Ale jestli se Ti Tvůj model F-14 nezamlouvá, klidně Ti od něj pomůžu.Jinak CW je naprostá špička, co se zpracování týče. Vše je dáno technologií tlakového lití kovů,a jak moc je dobrá forma. Co se týče zpracování detailů, hloubky rytí a věrnosti modelu vůči skutečnému letadlu, je CW nej.Mohl bych Ti o tom napsat hafo, ale tady do týhle diskuse to moc nepatří.Tak mi kdyžtak můžeš napsat, kdybys chtěl něco vědět (hobro@seznam.cz).
Jinak u velitele v shopu jsou ty hodnocení k F-14 od CW asi jen dvě a obě jsem je psal já :o)
Jo na těch modelech ta fuka je. Není to kus od kusu, je to na všech, který mají pohyblivé křídlo. Ještě se dělali modely s křídlem na pevno a tam fuka není.
Je to z jednoho prostého důvodu. Pro zjednodušení při výrobě,aby se dala měnit šípovitost.Když se podíváš na model zepředu, všimni si, že vstupy vzduchu se od trupu zvedají, nejsou k němu kolmé (Jako u skutečné F-14). A aby jsi mohl měnit šípovitost, když hejbeš jednim křídlem, aby se hejbalo i druhé, musíš je v tom modelu spojit.
Respektive když si posvítíš do té mezery, uvidíš, že je to kvůli tomu úhlu vstupů vzduchu vůči trupu.Pravda je, že ten okraj by mohli trochu ohnout, aby ta mezera nebyla, až taková...
Ale jestli se Ti Tvůj model F-14 nezamlouvá, klidně Ti od něj pomůžu.Jinak CW je naprostá špička, co se zpracování týče. Vše je dáno technologií tlakového lití kovů,a jak moc je dobrá forma. Co se týče zpracování detailů, hloubky rytí a věrnosti modelu vůči skutečnému letadlu, je CW nej.Mohl bych Ti o tom napsat hafo, ale tady do týhle diskuse to moc nepatří.Tak mi kdyžtak můžeš napsat, kdybys chtěl něco vědět (hobro@seznam.cz).
Jinak u velitele v shopu jsou ty hodnocení k F-14 od CW asi jen dvě a obě jsem je psal já :o)
-
Co se týče kolekce od Amercomu. Z pohledu cena je to dobrý a kvalita opravdu odpovídá ceně. Takže nic moc, spíš nic než moc.
Me 262 a A-4 tý náhražky kovu kterou na výrobu pro Amercom použili má velmi velmi málo. Tyto modely (jestli se tomu tak dá vůbec říkat) jsou dá se říci spíš plastové, než kovové.
Jinak proti gustu... Své místo na trhu mají, jsou velmi levné a snadno dostupné, takže jim snadno všelico odpustíte.Taky co by jste chtěli za 130 Kč, krevety? :o)
Me 262 a A-4 tý náhražky kovu kterou na výrobu pro Amercom použili má velmi velmi málo. Tyto modely (jestli se tomu tak dá vůbec říkat) jsou dá se říci spíš plastové, než kovové.
Jinak proti gustu... Své místo na trhu mají, jsou velmi levné a snadno dostupné, takže jim snadno všelico odpustíte.Taky co by jste chtěli za 130 Kč, krevety? :o)