Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

buko1:
Mi-24 je víceúčelový bojový vrtulník,
Mi-8 / 17 víceúčelový transportní

Pokud jde o Mi-171Š, jediné co brání instalaci výzbroje je nepřítomnost kabeláže, ovládacích panelů a zaměřovačů. A to není takový problém, základní transportní verze stejně umí jen odpalovat neřízené rakety, případně používat kanónové podvěsy. Shazování bomb záměrně neuvádím. Cokoli dalšího umí až specializované bojové verze ( PTŘS, PLŘS ). Opět opomíjím PTŘS Maljutka, se kterou se v naší armádě už asi nepočítá ( což je dle mne chyba ).

Mi-35...
http://www.youtube.com/watch?v=Sh0kreV5 ... r_embedded
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Příspěvek od Polarfox »

Opět opomíjím PTŘS Maljutka, se kterou se v naší armádě už asi nepočítá ( což je dle mne chyba ).
Má to ještě vůbec nějakou účinnost??
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Záleží na co a která verze...

EDIT:ale to tu nebudu řešit...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
buko1
vojín
vojín
Příspěvky: 19
Registrován: 26/10/2006, 08:40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od buko1 »

kopapaka:

nikde nepíšem o Mi-8/17.

Mi-171Š je úderný vrtuľník schopný prepravy nákladov a osôb. Oproti Mi-24 nemá takú pancierovú ochranu (má pancierované len určité kritické časti), ale vyzbrojou dokáže plnohodnotne nahradiť Mi-24 vo väčšine úloh a súčasne dokáže nahradiť aj Mi-8/17 v ich úlohách. Za jednu cenu je vrtuľník schopný ničiť tanky a obrnené ciele (PTRS), ale súčasne môže prepravovať osoby a pôsobiť ako záchranný vrtuľník.

Mi-35 je zas len špecializovaná bojová verzia, ktorej transportné úlohy sú len doplnkové. Prestrieľa sa ponad frontovú líniu a vysadí / prípadne odvezie nejaké družstvo hĺbkového prieskumu, alebo im dovezie materiál, ale to je tak všetko. V SR sa Mi-24 testoval aj na úlohy LPZS, ale výsledky neboli najlepšie (je schopný s obmedzením - oproti Mi-8/17 má omnoho horšie schopnosti čo sa týka visu na jednom mieste, nehovoriac o podmienkach na plaube).

Myslím že si mýliš Mi-171 a Mi-171Š - Mi-171 je základná transportná verzia tak ako ju popisuješ. Mi-171Š (šturmovyj) je bojová verzia.
Česká republika pri objednávke vrtuľníkov Mi171Š nepožadovala práve útočné schopnosti vrtuľníkov, takže nie sú vybavené výzbrojou a potrebným prístrojovým vybavením na ovládanie výzbroje. Jediné čo z tohto zostalo zachované je 6 vonkajších závesníkov, ktoré sú určené na prídavné palivové nádrže (netvrdím že sa na ne nedajú dať bloky neriadených rakiet, alebo nejaké kontajnery s guľometmi, prípadne bomby). Proste výrobca demontoval z úderných Mi-171Š všetky časti, ktoré mali ofenzívny charakter, takže zostala len zosilnená ochrana a sekundárna funkcia - transport.
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Ty možná ne, ale v článku byl uvedený přímo Mi-17. Pochybuju, že uvažují o zakoupení Mil Mi-8AMTŠ nebo něco takového. Pokud vůbec půjdou k Rusům, tak nejspíš nakoupí některou ze základních ( transportních ) verzí...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Vladimír
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 486
Registrován: 9/7/2010, 10:34

Příspěvek od Vladimír »

buko1 píše:kopapaka:


Česká republika pri objednávke vrtuľníkov Mi171Š nepožadovala práve útočné schopnosti vrtuľníkov, takže nie sú vybavené výzbrojou a potrebným prístrojovým vybavením na ovládanie výzbroje.
Nepožadovala je proto, že je nepotřebuje, protože koupila nové Mi 35. Obojí se doplňuje.
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Příspěvek od Alchymista »

Ako si riadne zavariť modernou technológiou
http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=332502 (rusky)

Mobilná internetová služba 4. generácia LightSquared je schopná zarušiť signál GPS na viac ako 20 kilometrov okolo základňovej stanice. Využíva totiž pozemné i družicové stanice (družica Skyterra-1 má doteraz najväčšiu anténu z komerčných družíc - 22 metrov).
Problém je v tom, že základňové stanice pracujú v pásme L a majú "miliardu" krát silnejší signál, ako signál GPS z navigačných družíc...
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
Destroyman
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1288
Registrován: 25/6/2008, 08:35
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Destroyman »

Asi jste si všimli, že Chorvati zkasírovali české potápěče, kteří měli u ostrova Hvar rabovat vrak parníku Dubrovnik z první světové války. K u dálosti jsem v archívu New York Times našel článek z května 1916, který jsem si skromně dovolil přeložit.

Tři ženy zahynuly při potopení Dubrovníku
Berlín tvrdí, že Francouzi vystřelili dvě torpéda bez varování.
Podle rakousko-uherské nóty poslané neutrálním zemím týkající se potopení parníku Dubrovnik a jiných lodí včetně nemocniční lodě Electra zničených nepřátelskými ponorkami, Dubrovník měl na palubě devatenáct pasažérů včetně několika žen a dětí, když byl torpédován. Byla nalezena tři ženská těla; čtyři pasažéři a čtyři členové posádky jsou pohřešováni.
Agentura Overseas News Agency shrnuje rakouskou nótu a pokračuje:
Rakousko-uherská vláda poslala neutrálním zemím zprávu, že 9. května v 9:30 byl bez varování dvěma torpédy z nepřátelské ponorky potopen v Jaderském moři pasažérský parník Dubrovnik. První torpédo zasáhlo pravobok a loď se začala potápět. Všichni lidé na palubě nasedli do záchranných člunů. Poté druhé torpédo zasáhlo pravobok a jeden člun. Bylo možné zachránit šestnáct cestujících v druhém člunu. Dvě osoby doplavaly na břeh.
Na palubě bylo devatenáct cestujících, včetně dvou duchovních a několika žen a dětí. Dosud byla nalezena těla tří žen. Čtyři cestující a čtyři námořníci jsou dosud pohřešováni.
Agentura Steffani 10. května prohlásila, že francouzská ponorka torpédovala (parník - pozn. D.) Dubrovnik, který převážel munici. Toto tvrzení je však vymyšlené. Kapacita Dubrovniku byla 480 tun a nebyl schopen převážet ani munici ani vojsko. Kromě toho byla vzdálenost ponořené ponorky byla příliš veliká na rozeznání typu lodi.
Rakousko-uherská vláda je toho názoru, že palba druhého torpéda na potápějící se loď a záchranné čluny je úmyslná vražda. Rakousko-uherská vláda dále tvrdí, že italská vláda je za zločiny stejně zodpovědná jako vláda francouzská od té doby, co (jejich síly – pozn. D.) operují společně.
Agentury dále připomínají torpédování nemocniční lodě Electra (potopena o dva měsíce dříve francouzskou ponorkou Ampere – pozn. D.) a útoky na parníky Daniel Erno a Zagreb a končí: Rakousko-uherská vláda důrazně protestuje proti zločinným metodám.

Ponorka Archimede (v našich médiíích její název samozřejmě zvrzali a říkají jí Archimedes) v Bizertě v roce 1915

Obrázek

A její velitel Emile Francois Marc Deville (1876 – 1947)

Obrázek
さようなら。
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Příspěvek od Stuka »

Alchymista - za chvíľu sa bude rušiť každý s každým. Predstavujem si našu zem omotanú ako klbko nití rôznymi signálmi, čím dochádza k totálnemu znečisteniu priestoru.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Tak zlý to určitě nebude, jenom se ukazuje že v jistých ohledech je regulace a zejména státní dozor nad přidělováním frekvencí velmi žádoucí. Občas se ovšem stane že technologie předběhne opatření proti anarchii.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Příspěvek od Alchymista »

V rádiokomunikáciách už dlho platí - čo nie je dovolené, to je zakázané.

Doplnenie:
http://nlpc.org/stories/2011/04/06/ap-p ... d-ruin-gps
The Associated Press today reinforces questions raised by NLPC (National Legal and Policy Center) about a Federal Communications Commission (FCC) decision to allow a company called LightSquared to deploy a national wireless network. NLPC has alleged that political influence played a role in FCC decisions favorable to LightSquared.
Takže podozrenie na politické tlaky na FCC, ktorá povolenie udelila...
Reakcia LightSquared - my nič, to mal posúdiť FCC, dôkaz škodlivosti je na nich a keď nám to zakážu, budeme sa súdiť o náhradu škody.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Příspěvek od Stuka »

Opäť sa mi ale zdá, že je to len o peniazoch - ako zarobiť. Keď teraz GPS plačú, že budú rušení, nuž pre nás obyčajných spotrebiteľov to znamená, že zasa uvedú na trh nejaké iné zariadenia, ktorým nahradia GPS, ktoré si kúpia všetci tí, čo mali GPS a tak sa pekne zasa niekto nabalí. Začarovaný kruh.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Ionor
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 877
Registrován: 18/6/2008, 03:56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ionor »

Zriadte si nový internet a rušenie GPS munície vo vašom okolí máte zdarma! :roll:
Je pritiahnuté za vlasy myslieť si, žeby niečo také mohlo byť tolerované.
Na fórum už neprispievam, smerujte svoje nezmysli na ostatných členov fóra...
(Tech channel) youtube.com/user/IonorRea
(Satire channel) youtube.com/channel/UCjS5hvJT-No5zoxPKdX1qCA
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Příspěvek od skelet »

Něco pro uživatele iPhone a Ipad (tímto zdravím Sa58)
http://mobil.idnes.cz/apple-iphone-vas- ... iphone_apo
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

No rekl bych ze nejen ifon, takhle mě šmíruje asi i moje X-10 nebo každý telefon s Androidem když nevypnu datové přenosy nebo nezakážu shromažďování informací.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Lokalizační údaje pro reklamu jsou skutečným požehnáním...
Většina lidí využívá do šesti kontaktů.

Těchto šest kontaktů se do třetí úrovně spojuje i přes jiné vrcholy.
Zjištěním pohybů má význam pro venkovní reklamu, reklamu v rádiích a timing zpráv a pořadí reklamních sdělení.

Analýzou vyhledávaných výrazů se analyzuje účinek dané reklamy na daných skupinách...
Jednou napíšete slovo do vyhledávače, navštívíte nějakou stránku a už máte přidělen jedinečný kód...

Nevěříte? Prohlížeč vykecá www serveru tolik jedinečných informací o daném počítači, že není problém si Vás přesně zaškatulkovat... A dvojí cookies +IP to jistí...

Otestujte se ;)
https://panopticlick.eff.org

Pokud vám vyjde "Your browser fingerprint appears to be unique" z daného počtu (teď 1,5 milionu) tak jste v Matrixu ;)

A to nepoužívá IP adresu a cookies...
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4277
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Příspěvek od Alfik »

Jasně Rosomáku. Proto se mi furt zobrazuje reklama na bicykly a kecky. Asi jim to moc nefunguje... :D
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Čučkin
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 111
Registrován: 2/7/2007, 10:38

Příspěvek od Čučkin »

Obrázek
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Alfik píše:Jasně Rosomáku. Proto se mi furt zobrazuje reklama na bicykly a kecky. Asi jim to moc nefunguje... :D
A máš na něco jiného?
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4277
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Příspěvek od Alfik »

Penězma a psychicky jo :D Ne vážně - ono to nabízí věci které nepoužívám a nevyhledávám a naopak to co bych chtěl musím hledat a gůglit jak urvanej. A to už nemluvím o tom, že vyhledávače stojej taky za píííp, nejen reklamy, když např. hledám pro neteř prohlížečovou hru s koněma co se jí "někam ztratila" (změna serveru) tak mi vyskočí dvacet stránek porna, a asi tisíc jiných od lyžování po autoservisy.
Opravdu, jak do pošt. schránky tak po netu mi choděj zásadně pouze reklamy které jsou mi nanic. A ty co bych potřeboval si stejně musím hledat jinak.
Takže jsou jen dvě vysvětlení: Buď jim to nedunguje, nebo to sledování je pro jiný než reklamní účel. Což nemusí být proti mě, že.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“