Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Příspěvek od Pátrač »

Cover 72- šetři si nervy - ta trapná současnost naší armády odráží stejně trapnou současnost našeho vládního kabinetu- nic jiného než škrtat jejich hlavy nedokáží a ještě se chlubí jací jsou borci. Netřeba se tím zatěžovat.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

Ale nechat jaderky naprosto bez ochrany - ne že by jim něco skutečně hrozilo - je nehoráznost. Politicky a hlavně jako gesto. Vždyť oni naprosto otevřeně rezignují na ochranu strategických cílů! A to je přeci primární účel armády!
Snesu toho dost, ale tak tupou demagogii, diletantství a bezprecedentní ohrožení Republiky, to je moc.
Ale možná ze mne mluví jen hluboké rozčarování, protože když před lety zasedl Šedivý v první Topolánkově vládě, pochvaloval jsem si, že se tam konečně dostal někdo, kdo o armádě něco ví a pak byl zklamaný z nástupu Vlastičky.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Příspěvek od Lord »

Cover seš klasa, supr vojenský analytik! „Neviditelný vrtulník“ nebo toto rozhodnutí Šedivého, ale spíše politické rozhodnutí Saši Vondry? Teď je, ale náčelníkem generálního štábu Picek, ne?

Vůbec se mi nelíbí jak začínáme rezignovat na komplexnost obrany. Jak správně píšeš už nedokážeme zabránit ani případnému teroristickému útoku na jaderné elektrárny. Samohybný protiletadlový raketový komplex 2K12 KUB bylo možné operativně rozmísťovat podle případných hrozeb. Nebo to je další trik jak za čas vypsat armádní zakázku na nové americké zbraně nebo US základnu? Pak budeme „pod ochranou USA”. Zatím to tak vypadá, Bílá kniha – rezignace na obranu. Přitom je podle mého názoru zřejmě, že se mezinárodní napětí stupňuje. Svazky jako NATO nebo Evropská unie nemusí být tak pevné jak se zdá.

No, ale abych jen nekritizoval, někdo to vidí i jinak:
http://www.natoaktual.cz/zasadni-kroky- ... nalyzy_m02

Trend prioritizace zahraničních misí na úkor teritoriální obrany byl dán geopolitickou situací, kdy je obrana hranic ČR zjevně nepravděpodobný úkol a účast v zahraničních misích je podmínkou spojeneckých svazů, v nichž se český stát nachází. Nasazení do zahraničních operací nebylo výmyslem vojáků či politiků, ale nutným splněním požadavků mezinárodní komunity.

Dalším trendem, který je zřetelně vidět i v Bílé knize, je postupné "odtávání" armády, snižování počtu osob, techniky i útvarů. Tato redukce je zdůvodňována klesajícím rozpočtem.

Prý žijeme v období hlubokého míru a nic se nám nemůže stát ... a tak to v historii bývá, když si někdo začne myslet, že bude klid, přijde pohroma :twisted:
http://www.acr.army.cz/informacni-servi ... nak-54578/

Přiznejme si bez obalu, že nyní již jde o záchranu a zachování ozbrojených sil jako funkčního organismu. Rád bych zdůraznil jménem náčelníka Generálního štábu AČR a celého velení AČR, že se zasadíme o realizaci doporučení Bílé knihy, i když víme, že budou bolestivá. Bílá kniha má naši plnou podporu! Jde o zodpovědně připravený dokument, posuzovaný a zvažovaný ze všech stran. Přijatá opatření v konečném důsledku přinesou požadovaný efekt v podobě stabilizovaného personálu a akceschopných ozbrojených sil.

Opravdu? Zamezte vzniku nesmyslných dezinformací? Je to slovo chlapa :)

Bílá kniha o konci armády?

Není to snaha o bonmot, ale tvrdá pravda: takzvaná Bílá kniha čili Analýza současného stavu a příštího možného rozvoje armády České republiky je hodně černým čtením. Nejde totiž už jenom o tanky, letadla, vrtulníky, obrněné vozy a veškerý další materiál, který ve veřejnosti v současné době vzbuzuje vesměs pouze negativní asociace. Zcela pochopitelně, protože samotný dokument připouští, že do zoufalé finanční situace - s vnitřním dluhem až 90 miliard korun - se armáda kromě jiného dostala kvůli "nesystémovým investicím a předraženým zakázkám". Směrem k veřejnosti má armáda prostě velmi slabou pozici, a tak pro vedení resortu bude o to těžší, aby v příštích napjatých státních rozpočtech vojsko obhájilo peníze na modernizace své stárnoucí či již dosluhující výzbroje.
http://m.ihned.cz/c4-10076520-51639100- ... nci-armady

Jsem zvědav zda jede Saša Vondra letos na Bilderberg?
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/style= ... ilderberg/

I když to hoši už probrali Trilaterální komisi, údajně jen ve sboru důchodců. Vondra se snaží věc zlehčit a navodit dojem, že Trilaterální komise je jen neškodným spolkem starých bláznů.
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... erale.aspx

A tady článek od kamarádu z Eretzu
http://eretz.cz/2011/02/rusko-skupina-b ... kem-svete/
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1878
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Pancéřové vozy "Home made"

Příspěvek od El Diablo »

Mexický souboj mezi policií a drogovými kartely má všechny aspekty války. Narkomafie si dokonce postavila vlastní obrněné vozy.

Narkomafie se snaží dostat přes hranice uprchlíky z Mexika a ti s sebou nesou drogy. Dvě mouchy jednou ranou. Jenže hranice jsou hlídané a dostat se na druhou stranu je obtížné. Opravdu drsní ochránci dělicí čáry se nerozpakují použít zbraně, stejně jako drogoví pašeráci. A ti začali používat pro války mezi sebou a také pro distribuci drog a uprchlíků speciální vozy. Jde o upravené nákladní vozy, na které jsou navařené ocelové pláty. Jde tak o soukromé obrněné vozy se střílnami.
http://tn.nova.cz/magazin/auta/kuriozit ... tanky.html
Obrázek
Obrázek

Když najdu další přidám, pokud najdete vy nestyďte se přidat.
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Příspěvek od Stuka »

http://www.sme.sk/c/5927906/hitler-o-li ... rocny.html

Co říkáte? Našli prý dokument, že Hitler psal o likvidaci Židů už po WW1. No pokud by ten dopis předložil někdo jiný...Takhle....mohu jenom zvolat: Ejhle jakoby zázrakem a konečně z čista jasna máme důkaz jako hrom, že A.H. už ve školce tajně bodal jehly do panenky s velkým nosem a černými vlasy. :wink:
ObrázekObrázek
dildoo
Příspěvky: 3
Registrován: 22/5/2011, 06:59

Pancéřové vozy "Home made"

Příspěvek od dildoo »

Vevnitř teda žádný lázně nejsou

Obrázek


Obrázek


Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1878
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Pancéřové vozy "Home made"

Příspěvek od El Diablo »

To teda ne...
Bulldozer from hell goes on rampage!


http://en.wikipedia.org/wiki/Marvin_Heemeyer
Obrázek
Obrázek
Obrázek
http://thefucklub.wordpress.com/2010/07 ... killdozer/

Já sem si na něj vzpomněl až sem viděl ten interier... :)
Něco z našich luhů a hájů... :)

http://brno.idnes.cz/tank-ktery-k-dratu ... 6_brno_dmk

ObrázekObrázek

http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/ ... -p_Benese/
Obrázek

Další z narkotanků i s videem...
Obrázek

http://factreal.wordpress.com/2011/06/0 ... er-trucks/

Obrázek
K tomuhle nemůžu nic dohledat možná jen postapoart...
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 10/6/2011, 01:30, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Příspěvek od Lord »

Stuka spíše než o fyzické likvidaci tak o odstranění z veřejného života a ze zemí.
Píší: Navrhol vládam, aby sa „hlavným cieľom stalo nekompromisné odstránenie všetkých Židov

Psal to po válce, kdy mu bylo 30 let, Mein Kampf napsal o pět let později. Hitler nebyl až takový myslitel, většinou jen přejímal cizí myšlenky.

Existovaly varianty jako Madagaskar, Palestina, dokonce i Stalin dal židům stát na Dálném Východě - Jidiš. Nejdříve měli požadavek na Krym, ale to se mu jevilo jako sionisticko – americký trojský kůň (Krym je blízko Baku a ropných polí). O tzv. konečném řešení židovské otázky se rozhodlo až v době války. Jednak židé neměli už kam emigrovat, neboť je ostatní státy odmítaly, jednak se k tomu našla ve válečném běsnění zástěrka.

Autonomní židovská oblast, jak zní její oficiální název, po mnoha desetiletích znovu objevuje svou identitu. Nádraží v hlavním městě Birobidžanu, vzdáleném od Moskvy sedm časových pásem, vítá návštěvníky nápis v úředním jazyce jidiš a židovský sedmiramenný svícen menora.

Židovská autonomní oblast je velká zhruba stejně jako Tchaj-wan, ale má jen 185 000 obyvatel. Do značné míry žije z obchodu se sousední Čínou. V tom však židovská tradice přetrvala - síť obchodů s potravinami nese jméno Cimes podle oblíbené židovské sladkosti z mrkve či švestek nebo i masa a koření se skořicí. Šajner přiznává, že opravdu nevidí moc důvodů, proč by se Židé měli do Ruska vracet.
www.rozhlas.cz/nabozenstvi/zpravy/_zprava/355251
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Příspěvek od Stuka »

Lord - S tím se dá souhlasit. Já to pochopila jak to podaly noviny, že už psal o konečném řešení ale zase to asi trochu překroutili /jako obvykle/. Pokud by si člověk mohl přečíst ten dokument, tak ho Hitler psal asi v tom duchu jak jsi napsal, že přemýšlel o jejich odsunu ze země a z veřejného života. A ta myšlenka nebyla nová, koneckonců předtím jiné státy taky nic jiného nedělali, když potřebovali peníze.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Z damašské lesbičky blogující o Sýrii se vyklubal americký podvodník.
http://zpravy.idnes.cz/z-damasske-lesbi ... anicni_stf

Jak vidno, hrátky o Sýrii asi skončily.
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Jak to vypadá, ujišťování šéfa RSA (http://www.rsa.com/node.aspx?id=3872), že hack neohrozil bezpečnost zákazníků, má další oběť a to MMF.

http://datarama.aktualne.centrum.cz/cla ... ?id=704040
Vypadá to, že hackeři odcizili samotný algoritmus šifry, protože výměna klíčů nepomohla.
Jestli je to pravda, tak je to průser průserů. Zatím akcie zareagovaly pádem jen na hack RSA, uvidíme kam se posunou nyní...
http://www.rsagroup.com/rsa/pages/ir/sh ... naryshares

Pro koho je to španělská vesnice, tak např. zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/RSA
Všimněte si SSL, který se používá pro https://už.není.rsa.bezpečné.
Uživatelský avatar
whitedog
četař
četař
Příspěvky: 78
Registrován: 28/4/2010, 21:32

Příspěvek od whitedog »

Ani ten najlepší Spitfire nemôže byť na dvoch miestach súčasne...
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Příspěvek od Franz Trubka »

Je to strasna skoda, tech letadel je uz malo. Podle televizni stanice ABC 7 bylo na palube 7 lidi, vsichni prezili bez vaznych zraneni.
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Kutuzov
praporčík
praporčík
Příspěvky: 351
Registrován: 16/11/2006, 17:37
Bydliště: Olomoucký kraj

Pákistánští piloti na cvičení v Turecku

Příspěvek od Kutuzov »

Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

No, řekněme že to rozhodně není poprvé co Typhoon dostal školení o manévrovém boji... ;-)
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Příspěvek od CAT »

No a řekněme že to neni první podobnej článek, kde neni uvedenej žádnej zdroj a RAF to nepotvrdila... (To samé, jako když RAF Typhoon měl vyškolit F22 a taky bez zdrojů a potvrzení)... A článek je celkově dost zvláštně napsanej... (tim ale nechci říct, že to neni pravda)...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Příspěvek od Stuka »

http://www.sme.sk/c/5939963/grecky-prez ... raciu.html
V Řecku nová vláda nic nevyřeší. Jsem zvědavá dokdy se to bude vléct a dokdy se bude hrát tahle hra. Když se to tak vezme pánové, možná přeháním, ale mně se to tak jeví, že Hitler kdyby dnes žil, měl by radost. Kdo vlastně dnes v Evropě rozhoduje? No přece Německo a jeho zájmy. Takže pokud má Německo o něco zájem, tak budeme muset hrát tuhle špinavou hru a tvářit se že Řecku jako členskému státu je potřeba pomoct. Přitom vlastně držíme německé banky a monopoly a trh a búhví co ještě. Takže kdo vlastně vyhrál válku v Evropě? :)
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Příspěvek od Lord »

Co si o tom myslet? Sovětský voják a tank, který nás osvobodil v roce 1945, není stejný sovětský tank a voják, který k nám vjel v roce 1968 a posléze nás okupoval. Je to trochu pomatení symbolů. Hlavní je, že u toho nechybí Vondra, jinak také Černého mecenáš, známá též plastika Entropa z Bruselu.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/vytvarno/_ ... ve--910468

Tank IS-2 www.palba.cz/viewtopic.php?t=360

Symbolem by mě být spíše T-54/55 případně T-62 s bílými invazními pruhy ...
www.palba.cz/viewtopic.php?t=2305
Radši se nebudu ani ptát kolik tahle komedie stála daňové poplatníky? :sad:
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Příspěvek od skelet »

ObrázekObrázekObrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“