Zemakt píše:
Pominuli, že jsi ignoroval poznámky o nutnosti alespoň elementární balistické ochrany vozidel na dnešním a budoucím bojišti a s tím související pravděpodobné lokace jejich nasazení, tak hej

. Dalším z dosud nezmíněných faktorů "pro pořízení nových" jsou taktéž adekvátní vnitřní prostory, a to jak s ohledem na velikost dnešního vojáka tak i velikost jeho vybavení. Zkrátka, vojín/družstvo ČSLA není a nikdy nebude jako dnešní či budoucí vojín/družstvo AČR. Na to se samozřejmě nabaluje bojeschopnost výsadku. Sám si můžeš tipnout, jak na tom budeš, když dáš v pěti Škodou MB 1000 cestu Blava - Košice. A jak na tom budeš, když to dáš třeba v nové Oktávce.
Samozrejme , ze toto su silne argumenty pre nakup novych BVP. Odolnost 30mm a 14,2mm je samozrejme rozdiel. Fini to riesili zosilnenim prednej polosfery. Je otazne ako uspesne.
Pohodli vojakov sa da tiez riesit, vid BVP MEXA. Ale nie som zastancom rozoberania BMP a stavania v podstate "noveho" kusu. To skutocne radsej nakup novych BVP.
V případě zakoupení nových vozidel, ty staré půjdou do skladů tak jak jsou. Za úspěch budu považovat, když projdou nějakým kvalitnějším zakonzervováním. Byť sebemenší modernizace na sklad je nesmysl. Nastane-li nějaká urgentní potřeba, tak proč ne.
Podla info, vozidla typu BMP v specialnych verziach (zdravotaci,.....) budu dalej v pouzivani. Ci to uz neplati?
Ja nie som odporca nakupu novych BVP. Ale argumentovat treba spravne a fakty nazamlcovat
Som zastancom modernizacie BMP u OSSR, lebo si myslim, ze ak ozbrojene sily nemaju novu techniku (a cesta k nej je este daleka), tak mechanizovane jednotky maju byt vybavene minimalne tak ako BVP-M. Zaroven k tomu nakupu novych pasovych BVP raz bude musiet prist. A potom do NZ skladov pojdu BVP-M.
Skratka stav, ze sa 20 rokov do hlavnej bojovej techniky pozemnych sil neinvestovalo a nijak sa nemodernizovala je !#()&#!%)*
Rovnako si myslim, ze kym OS SR nezacnu riesit nakup novych tankov, by mali prejst modernizaciou aj T72. Stav, ze v ramci cvicenia nedokazu vlastnou silou dojst vsetky tanky na strelnicu a tak si kazda posadka nevystreli je rovnako !#()&#!%)*
Ako to dopadne u AČR uvidime. Aj Pandurov malo byt povodne 199 (+40). Ako to dopadlo vsetci vieme. Držim AČR palce aby vybrali spravne