Z videa je patrné, že "batoh" je z boků chráněn bloky vestavěné ERA. Je tam tedy něco důležitého a zranitelného ... není důvod nevěřit, že je tam skutečně doplňková munice.
Jinak někteří zde stále vycházejí z předpokladu, že tank musí být schopen plně fungovat i při zásahu "těžkou střelou", tj. APFSDS ráže 50+ mm kamkoli. Nemusí. Vše je to o pravděpodobnosti zásahu do danného místa a omezení škod při takovém zásahu.
Proč řešit, že při zásahu těžkou střelou do "batohu" vyhoří munice a zároveň to zničí kulomet a panoramatickou pozorovací stanici, když pravděpodobnost takového zásahu je třeba 1 : 150.000, zatímco pravděpodobnost zničující zásahu vlastní panoramatické stanice je třeba 1:8.000 ?
Rozumíme si?
Mimochodem střecha věže je, minimálně v přední části, evidentně rovněž chráněna vestavěnou ERA ... pro redukci rizika při zásahu PTŘS útočící shora, která by prošla soft i hard kill systémy chránícími tank.
Co se "hrubého nátěru" týče, je v místech, kde se po tanků "leze". Primární účel tedy bude asi protiskluzový. Že by měl tank RAM nátěr mi připadá nepravděpodobné. Tyto nátěry jsou velmi náročné na údržbu, jejich využití u plazivce nepřipadá reálné. Spíše bych očekával nějakou formu moderní "Nakidky".
Údaj o dosahu AESA radaru, tedy 100 km, je více než jsem očekával. Na druhou stranu je pro vzdušný cíl typu B-52 klidně možný. Za optimálních podmínek.
Rovněž je ve videu potvrzeno, že předsérie T-14 je poháněna motorem o výkonu 1.200 / 1.500 hp (větší číslo je max., menší s omezovačem pro "mírovou" službu). Novinkou je, že sériové stroje mají mít max. výkon 1.800 hp. Dříve se sice uvádělo, že možností motoru je jít až na 2.000 hp, ale při snížení resursu.
1.800 hp pak dává měrný výkon cca 35 hp/t, což je výrazně více než 27 hp/t u T-80U či 26 hp/t u nejlehčí verze Abramse. Ve spojení s automatickou 8mi stupňovou převodovkou a aktivním systémem zavěšení pásů bude akcelerace výrazně nadprůměrná (nechci psát fenomenální

)

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire