REDAKČNÍ PLÁN

Řád fóra, FAQ, náměty a otázky ohledně fóra, spolupráce, oznámení.

Moderátor: jarl

Zamčeno
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Chlapi, nehádejte se furt! A nehamouňte, stačí snad pracovat na několika typech a pod. a ne hned na obrněné technice za celou dobu její existence.

Myrsky je v plánu, zatím jsem ve stavu shánění podkladů, takže moc brzo to nebude. Zatím (snad zítra nebo ve čtvrtek) konečně přijde MS.406 a spol. V dohledné době (tj. tento rok :wink: ) pak přepsané K-44, 45, 61 a 100. Plus chci dál pokračovat ve Francouzích a překopávání starých věcí (např. HS 129 je už dost nevyhovující).
ObrázekObrázek

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
hydrostar
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hydrostar »

No hamonit. Tak dodělám si T-21, V-8-H a možná ten TACAM R-2 a tím su aprosto vyčerpaný ze všech možných témat...
Hydrostar se s námi trvale rozloučil...
sa58
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sa58 »

Tony, má cenu psát o něčem, co už na Palbě nějakým způsobem je zpracováno? Třeba o tancích KV je tady toho vcelku dost, nebylo by lepší se zaměřit nějak jinam?
Jedná se navíc o trochu profláknuté téma, je to na každém webu. Co zkusit něco jiného? Bílých míst je na Palbě hodně, stačí jen trochu zapátrat.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

sa58 píše:Tony, má cenu psát o něčem, co už na Palbě nějakým způsobem je zpracováno? Třeba o tancích KV je tady toho vcelku dost, nebylo by lepší se zaměřit nějak jinam?
Jedná se navíc o trochu profláknuté téma, je to na každém webu. Co zkusit něco jiného? Bílých míst je na Palbě hodně, stačí jen trochu zapátrat.
Pokud bude Tony hodně šikovný, tak není důvod nemít o tanku KV nejlepší článek na čs. internetu, ne? :wink:

Jen ať se toho nebojí - sám může ukázat, jestli se jako autor dokáže skutečně prosadit, nebo bude smeten vlnou jiných.

(..já až na výjimky taky píšu o těch relativně velmi známých - až skoro profláklých - věcech)
Obrázek
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Po KV by si mohl vybrat Tigera a Panthera jako nejprovařenější Němce :roll:

IMHO právě kdyby přišel s něčím nepopsaným by u mě (a asi nejen mě) měl mnohem vyšší šanci k záchraně reputace...
ObrázekObrázek

sa58
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sa58 »

Hans S. píše:
sa58 píše:Tony, má cenu psát o něčem, co už na Palbě nějakým způsobem je zpracováno? Třeba o tancích KV je tady toho vcelku dost, nebylo by lepší se zaměřit nějak jinam?
Pokud bude Tony hodně šikovný, tak není důvod nemít o tanku KV nejlepší článek na čs. internetu, ne? :wink:

Jen ať se toho nebojí - sám může ukázat, jestli se jako autor dokáže skutečně prosadit, nebo bude smeten vlnou jiných.

(..já až na výjimky taky píšu o těch relativně velmi známých - až skoro profláklých - věcech)

Tady nejde o kvalitu článku, jde o to, že Palba je diskusní fórum a pokud už nějaká diskuse proběhla, velmi špatně se začíná diskutovat o již jednou probraném tématu.

Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Tedy jinak.

Tony: opravdu není moc "šikovné" zabírat moc témat najednou. Sám ale v tuhle chvíli držím těch témat docela dost: Ar 234, F6F, F4U, Me 163, Me 262 (kdysi zamluvený BoB nechám zpracovat Michana, jen si nejsem jistý, jestli jsem mu to v hospodě říkal, nebo jsem mu to jen chtěl říci).
Má výhoda proti tobě je, že tu jako autor už nějaký ten týden působím a ostatní se tedy na mě dívají trošičku jinak, než na tebe - v podstatě ještě ne úplně neprověřeného autora začátečníka.

Přepisování starších článků na Palbě možné je, systém je vyvinut a jeho funkčnost ověřena mnou u Luftwaffe. Přesto možná bude lepší ještě chvilku posilovat vlastní kredit a do snad nejtěžší úlohy - tedy nahrazení článku někoho jiného vlastním, o kterém si myslíš, že je lepší - se pustit až trochu později. Jak píše Yamato, zkus tedy raději nejdřív vzít nějaká menší témata a až později se vrhnout na historicky velice významný kolos KV-1 a jemu podobné.
Jak jsi naznačoval - M3 Grand. Je to docela známý, docela významný (na informace jistě bohatý) tank, o kterém můžeš udělat super článek a ukázat, že jsi dostatečně zběhlý a schopný i k nahrazování starších článků na Palbě.

Jinak jen dopíšu, že nesouhlasím se Sapíkem, že Palba je především diskusní fórum a ne autorský web :)
Osobně se domnívám, že to má od obojího část a záleží čistě na uživatelích, jak moc si z toho zde udělají diskusi a jak moc autorský web :)

So jetzt gehe ich schlafen - Gute Nacht.
Obrázek
kacermiroslav
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kacermiroslav »

Tak teď se musím Tonyho "zastat", protože to hamounění udělal kvůli mě, abych mu při svých "skocích" z tématu na téma, něco nevyfouknul. Proto si radši rezervoval skoro všechnu obrněnou techniku od 1918 do současnosti:-))) jinak ty své "skoky" jsem snad už vysvětli výše:-)))

Pro upřesnění radši znovu vypíšu látku, na které pracuji, a kterou jsem si objednal již dříve + nově přiobjednaná, aby to někde nemohl zase tak šmahem rezervovat jen pro sebe:-)

- Maresal - rumunský stihač tanků WW2..........................................................přenecháno pro Hydrostar
- Japonsko-Čínská válka 1931 - 1945..........................................................zatím hotovo jen Mukdentský incident a vraždění v Nankingu (klidně uvitám spolupráci)
- německá stíhací ESA WW1 (aspoň některé, L.Richthofen, Loerzer...).........zatím jen Goering, Fieseler a Brumowski
- srovnání tanků Pz II vs. R-40
- srovnání tanků Pz II vs. H-39
- srovnání tanků Pz II vs. FCM 36
- srovnání tanků Pz III vs. H-35/38
- srovnání tanků Pz III vs. H-39
- srovnání tanků Pz III vs. FCM 36
- srovnání tanků Pz III vs. R-35
- srovnání tanků Pz III vs. R-40
- bitevní loď Dreadnought (Anglie)................................................................přenecháno pro Michal.Lipka
- [s]námořní síly Francie 1914-1918 a jejich ztráty ve WW1[/s] OK 23.října 2008
- námořní bitva u Lisy (Visu) 1866 (itálie - rakousko)
- [s]námořní bitva - Filipíny 1898 (španělsko-americká válka)[/s] OK 8.ledna 2009
- [s]námořní bitva - Kuba 1898 (španělsko-americká válka)[/s] OK 8.ledna 2009
- [s]životopis František Josef I., rakouský císař (WW1)[/s]OK 7.října 2008
- [s]životopis Karel I., rakouský císař (WW1)[/s] OK 15.srpna 2008
- Rusko před WW1
- Francie před WW1
- Velká Británie před WW1
- Belgie před WW1
- Srbsko před WW1
- Osmanská říše před WW1
- Malá válka - Slovensko vs. Maďarsko (1939)
- Malá válka - ČSR vs. Polsko (1938)
- [s]Malá válka - ČSR vs. Polsko (1919)[/s] OK 29.října 2008
- bombardér Gotha (WW1)
- [s]zákopový kanón 3,7 cm (rakousko - uhersko) WW1[/s] OK 18.srpna.2008
- [s]francouzský polní kanón 75 mm (WW1)[/s] OK 11.září 2008
- [s]helicoptéra PKZ-1, PKZ-2 (WW1)[/s] OK 26.září 2008

samozřejmě změny jsou vyhraženy:-)))
Naposledy upravil(a) kacermiroslav dne 12/1/2009, 11:16, celkem upraveno 15 x.
Michal.Lipka
svobodník
svobodník

Příspěvek od Michal.Lipka »

to kacermiroslav
Ten HMS Dreadnought platí? Začal jsem si shromažďovat podklady pro bitevní lodě Royal Navy od Dreadnoughtu až po Vanguard. Ještě čekám až mi z Ferollu přijde zbytek knihovny a můžu na tom začít dělat. Tak se chci zeptat jestli ten Dreadnought nechcete pustit.
Michal
Válka je nejbestiálnějším šílenstvím
Leonardo da Vinci
kacermiroslav
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

mnooo...co mám s vámi kolego dělat...zatím jsem toho moc neměl hotové, tak to oželím a přenechám.....případně můžu poskytnout svá data (až po dovče:-)
ObrázekObrázekObrázek
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

REDAKČNÍ PLÁN

Příspěvek od TonyHazard »

Ctihodní mistři, vojenští poradci, váleční štváči, důstojníci, praporčící i všeho schopné mužstvo, je mou povinností se vám všem omluvit, zvláště kač.mirovi . Samozřejmě si nechci zabukovat veškerou obrněnou techniku , jak jsem uváděl :) , to byla jen recese, jak se říká ,,zoufalé situace si žádají zoufalé činy''. Za tu chvíli, co jsem tu nebyl, jste to pořádně rozjeli a tomu jsem velmi rád, mnohé se tím vyjasnilo :) .

Pro sapíka : Ohledně obrněné techniky (např. KV-1, Somua S-35) , co už tu je, nemám v úmyslu dublovat a také jsem to zatím neudělal. Za ten necelý rok bys mě už mohl trochu znát, jde mi jen o doplnění stávajícího článku (je jasné, pokud je co doplnit). Nebo je to jinak, již prodiskutované témata jsou tabu? Myslím, že doplnit chybějící informace a znovu oživit diskuzi není na škodu.

Pro YAMATA : Záchrana reputace? Čím jsem se tak provinil? Legálním (právně podloženým) publikováním?

Takže platí pouze těch pár kousků obrněné techniky, co jsem uvedl posledně.
Nakonec se ještě rejpnu, pánové , co téma ,,Pomozte Palbě'', nic to s vámi nedělá?
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Legální to bylo, Tony, ale to neznamená, že se nám to všem muselo líbit. Již to bylo probíráno, že ne každému se líbí, že zatímco někdo se snaží vytvořit kvalitní články u mnoha zdrojů, analisovat, srovnávat, hledat...tak ty jsi to prostě opsal. Smiř se s tím, že tvá reputace není u každého vysoká. A pokud začneš nyní dělat opravdu tvé věci, tak tomu tleskám. Ostatně nejsi jediný, který začal ne příliš šťasně, nyní budoucnost ukáže, co v tobě opravdu je.

Ber to jako můj názor...a neber ho jako a priori negativní.
ObrázekObrázek

cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Tak bych si prosím zarezervoval SuperHornet - tedy pouze verze E/F+nevyhnutelná krátká historie a popis předchozích Hornetů - obdobný styl jako u mého Apache-D.

EDIT: tak se mi to trošku vymklo z rukou - 10000 znaků a ani jsem ještě nedodělal "stručnou" historii...
Naposledy upravil(a) cover72 dne 18/8/2008, 17:37, celkem upraveno 1 x.
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

karaya1 píše:
Hans S. píše:Bitva o Británii - základní rozbor a rozsáhlejší úvaha nad profláklým tématem (pravděpodobně dokončím ještě před Vánoci)
Z tohohle nic nebude nebo jsem si toho jenom nevšiml? :o)
BoB definitivně pouštím. Pokud je nějaký zájemce o toto téma, může se na to "bez výčitek" vrhnout. Byť předpokládám, že to pěkně propere Michan na jeho dlouhé cestě západní frontou.
Hans S. píše:Začínám dělat na trojdílném seriálku menších článečků o stíhačkách amerického námořnictva WWII, které doplní v současnosti jediný slušně zapracovaný stroj (F2A Buffalo). Tedy pokusím se zpracovat postupně F4F Wildcat, F6F Hellcat a ve vzdálenější budoucnosti F4U Corsair.
F4F hotovo, F6F se na Palbě objeví s největší pravděpodobností dnes (18.8.08), do konce prázdnin téměř jistě F4U. Následně se od Američanů minimálně na nějaký čas oprostím a vrátím se do luhů a hájů Großdeutschen Reich.

Těším se na trio článečků Dürsenfliegers (prouďáky - Me 163, Me 262, Ar 234) a na milovaný Fw 190 (toho čeká brutální facelift + snad konečně roky slibované doplnění bitevních variant F a G).
Obrázek
vodouch
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od vodouch »

Hans S. napsal:
Těším se na trio článečků Dürsenfliegers (prouďáky ...)
???
Všechny užité slovníky posupně mlčí ...
cayman
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od cayman »

vodouch píše:Hans S. napsal:
Těším se na trio článečků Dürsenfliegers (prouďáky ...)
???
Všechny užité slovníky posupně mlčí ...
Drobny preklep tam je, ma to byt Düsenflieger (bez r).

prúdové lietadlo
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

00:45 :) už jsem začínal být zjevně unavený :D

Düse = dýza, tryska :)
Obrázek
sa58
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sa58 »

Včera jsem dostal velký rozepsaný článek o bitevních lodích třídy IOWA. Jak jsem se ale dnes díval, už to na Palbě je. Bude někomu vadit nový článek o této třídě?

Teda pokud ho dopíšu, což jsem slíbil....

kacermiroslav
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Jak jste si možná někteří všimli, tak poslední dobou pracuji především na stíhacích letounech WW1. Rád bych se tedy toto téma rezerovoval. Samozřejmě, pokud by se chtěl někdo přidat, tak budu jen rád:-)

- stíhací letouny WW1
(zatím hotové: Airco DH.2, Vickers FB.5, Bristol Scout, Morane-Saulnier H,L,N,P, Albatros D.III, Fokker D.VII, Pfalz D.XII)

dále mám v plánu:
[s]Royal Aicraft Factory FE.2[/s] OK dne 29.srpna 2008
[s]Royal Aicraft Factory FE.8[/s] OK dne 11.září 2008
[s]Fokker E.I, E.II, E.III, E.IV[/s] OK dne 5.listopadu 2008
Nieport 11-27
[s]Sopwith Pup[/s] OK dne 11.září 2008
[s]Hansa Brandenburg D.I[/s] OK dne 8.září 2008
[s]Fokker D.I, II, III, IV[/s] OK dne 8.září 2008
[s]Halberstadt D.II[/s] OK dne 12.září 2008
[s]Albatros D.I, DII[/s] OK dne 29.září 2008
[s]Spad 7[/s] OK dne 12.listopadu 2008
[s]Nieuport 28[/s] OK dne 23.září 2008
[s]Hanriot HD.1[/s] OK dne 15.září 2008
[s]Aviatik D.I[/s] OK dne 16.září 2008
[s]Airco DH.5[/s] OK dne 22.září 2008
[s]Bristol F.2B[/s] OK dne 8.října 2008
Royal Aicraft Factory SE.5, SE.5a
[s]Pfalz D.III[/s] OK dne 14.října 2008
Albatros D.V, D.Va
Spad 12-13
Sopwith F.1 Camel
Naposledy upravil(a) kacermiroslav dne 12/11/2008, 15:36, celkem upraveno 15 x.
ObrázekObrázekObrázek
karaya1
nadpraporčík
nadpraporčík

Příspěvek od karaya1 »

Hm, taky bych chtěl umět chrlit kvalitní články v takové frekvenci...
Zamčeno

Zpět na „Náměty & komentáře“