Stuko: Jak jsem již řekl i napsal: Já se zapájet (kromě diskuse, tedy co se článků týče) nebudu. Důvody jsou dva:
1) Jsem ve svém vzdělání indiferentní, nemám žádnou "školu" - co vím, vím z praxe a ze samostudia. A to bylo vždy diktováno kromě zájmu o krásy světa (přír. vědy) i využiteností (vojenství, výroba...), a tudíž jde o znalosti roztříštěné, spíše rozprostřené do šíře než ponořené do hloubky.
Palba je odborná, ať tedy píší odborníci (byť i zálibou, koníčkem, nemusí se jednat o profesionály v daném oboru). Já dodám marginálie, a dovysvětlím praktické detaily "jak to udělat".
Pro příklad: Vím, jak např. postavit loď, (vč. torpéd

), a jak ji navigovat a vést přes moře, udržovat ji a opravovat, a jak třeba i použít to torpédo. Ale nevím, jaký konkrétní rozměr měla čtvrtá odpadní drážka druhého motoru Liberty. Přesto, chci aby na Palbě byly články o odpadních drážkách, stejně jako o všem ostatním, co s vojenstvím a historií souvisí.
2) Již před několika lety jsem se postavil za Destroye, v tom smyslu, že pokud ze sebe někdo dělá ve svém článku trola, je to jeho vůle. Rozhodne-li se nedávat své články sem, kde mu je promazávají, dtto. Je to jeho článek. Mám-li pochyby či námitky, vyjádřím je v diskusi, i s rizikem, že mi někdo vynadá. Nebo k tomu mlčím. To je zase moje vůle.
Nechápu ani smazání konkrétní urážlivé věty, protože a) je to jeho styl, a b) asi to mělo své důvody. Jak pravil klasik: Ono by asi moc sporů nebylo, kdyby nebyla vina na obou stranách...
Poslední události mi bohužel naznačují, že Palba míří do pr***e. Plně chápu Destroye, že napsal svou podmínku o nemazání, a také i to, že ji vyplnil. A že sem asi už nic nedá.
Jediný, kdo na tom prodělá, je Palba. Já si jeho články najdu jinde. Protože (ač s ním nemusím na 100% souhlasit) jsou dobré. A že se občas do někoho trefí? No, do mě se trefil taky, a jak vidíš, nemám mu to za zlé - naopak. Donutil mě tehdy podívat se na to, zjistit si konkrétní čísla, a nakonec jsme neměli pravdu ani jeden... takže poučení.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus