Útočná puška CZ 806 BREN 2
Re: Útočná puška CZ 806 BREN 2
"Litevec" je zástupce velitele roty "Bratstva", speciální jednotky vojenské rozvědky složené z věřících křesťanů a… jednoho českého pohana .)) "Zkoušel jsem všechny zbraně-AK74, M4, SCAR, HaK, FAMAS... ale nejlepší je český BREN. Nastřílel jsem z něj 6 000 ran a bez závady."
https://twitter.com/MatyasZrno/status/1 ... 8236460369
https://twitter.com/MatyasZrno/status/1 ... 8236460369

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
A my máme stále 58čky. To nie je ani sladký spánok nášho MO, to je sabotáž.Lynx píše: ↑6/2/2024, 17:58 Bren 2 vo vyzbroji Rwandskej armady
https://twitter.com/trip_to_valkiri/sta ... Ez3yA&s=19
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 23/2/2024, 18:01, celkem upraveno 1 x.
Ukrajina už si dohodla výrobu Brenů u nich doma 

Ukrajina nech si ich len berie. Jej sa urcite zidu. Aj ked s 4 hlavnymi typmi utocnych pusiek to budu mat logisti vesele.
BREN 2 PPS nejen s fasovaným Nightforce ATACR 1-8x, ale také s termovizní předsádkou TigIR 6M, která je fasovaná pro Minimi Mk.3 (PPS se standardně fasuje s AN/PVS-22).

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Člen francouzské protiteroristické jednotky GIGN (spadající pod velení četnictva) vyzbrojený puškou CZ 807 v ráži 7,62x39 mm.

Vypadá to že hlavní změna je protažené předpažbí a pažba z PPS. Nevím jestli bych zrovna tohle nazval třetí generací...
To delší předpažbí bylo volitelné již na dvojce. Záleží na přání zákazníka, AČR chtěla krátké, tak ho má. Rovněž se to dá vztáhnout na různé délky hlavně. Polymer s karbonovými vlákny bych řekl, že je také u dvojky standart. Možná bude jiný poměr. Ale obecně souhlasím, nazvat to Bren 2M či Bren 2 Mk.2 mi přijde mnohem vhodnější i marketingově, než u každého prdu dávat nové označení.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Tady je kdyžtak ona fotka ze stránky. Nějak nadšený nejsem, ale pokud je všechno ještě vyladěnější a víc odpovídá aktuálním zájmům trhu, tak proč ne. Osobně doufám, že nová generace pušek (od CZUB) už bude mít i jiný název, tak nové číslo mi teď až tak moc nevadí.

Dlhsie predpazbie je urcite dobre. Zemakt, nebolo pri Brenne 2 volitelne len za priplatok ? Kdesi som pocul, ze je to hlavne pre americky trh. Kazdopadne Brenn 2 mal este problem s opotrebenim puzdra zaveru. Predpokladam, ze v tejto novej verzii, ked uz aj pisu o väcsej spolahlivosti, ze toto uz odstranili.
Větší delší, rovná se dražší. Může být.
Na UA je videt dost dvojek v jiné než AČR konfiguraci.

To hej. Kazdopadne predpokladam, ze Brenn 3 teraz prevezme vsetkych zakaznikov, ktory chceli dlhsie predpazbie a tuning utichne.
Colt CZ Group a její Bren 2 PPS 7,62x51 (18"), Bren 3 300 AAC Blackout (9") , Bren 3 5,56x45 PDW (7") a Bren 3 5,56x45 karabina (11"). S puškou Brenem 3 je tak na stole mnohem více možností.

No nevím kam s tou trojkou cili jestli na armádní nebo civilní trh. Ačr má asi svoje rámcové smlouvy na 2. Trojky leda by čas olitanych dvojek poslali k AZ a do Vyškova.
Čekal sem spíš že udělají nějakou levnější variantu pro větší odběry z UA.
Jinak u dvojky mě trochu vadí jak rychle se to tělo poskrabe.
Čekal sem spíš že udělají nějakou levnější variantu pro větší odběry z UA.
Jinak u dvojky mě trochu vadí jak rychle se to tělo poskrabe.
Dokud z ní neudělají verzi Ms, tak cílí na ozbrojené složky. Spíš na další potencionální zákazníky. AČR je určitě ve větším množství nakupovat nebude.
Levnější varianta se z ní vzhledem ke způsobu výroby moc udělat nedá.
Levnější varianta se z ní vzhledem ke způsobu výroby moc udělat nedá.