To by bylo fajn. :-) Ohledně porovnání UH-60 a vysokorychlostníků, za mě by to byl opět nesmírně zajímavé čtení. Nápadů na to, co bych si chtěl přečíst by bylo mraky, byť je můj zájem primárně soustředěn na pozemní techniku, hlavně obrněnou, vrtulníky jsou pro mě také zajímavé a i to letectvo.
Třeba poslední dobou mediálně atraktivní nasazení UAV a dalších, tak článek zaobírajíce se jejich nasazením a možnostmi pro podporu (průzkum, navádění, retranslace komunikačního a informačního toku apod.) dalších platforem, ať už součást dělostřelectva nebo manévrových či pozemních jednotek a nebo i spolupráci s vrtulníky či letadly. Osobně mi přijde, že poslední dobou se hodně pozornosti věnuje nasazení FPV dronů a dalších podobných útočných typů přičemž ale podle mých informací a zkušenosti je to právě tato podpůrná role, která doslova mění bojové nasazení. Zase by to podle mě pěkně navázalo na váš článek z ATM o zkušenostech z nasazení bezpilotníků na Ukrajině v posledních číslech ATM a i obecně, co rozebíráte.
Jinak jestli to pomůže, budu se vyjadřovat ještě víc pozitivněji o vašich článcích. Za mě jsou výborné a nikdy jsem neměl dojem, že byste jalově kritizoval nějaký vrtulník nebo letadlo. Naopak, mi to vždy přišlo dostatečně odůvodněné. Když trochu odbočím, jsem voják v činné službě a v minulosti jsem sloužil i u 4. brn a prováděl jsem nácvik aero-mobilních operací. S některými věcmi u nasazení vrtulníků, které popisujete, mám osobní zkušenost a je to přesně tak, jak píšete.
Jednoduše, vaše tvorba se mi líbí.