Já ho neopomíjím, jen vím, že dříve či později tam přijdou zase jiní. F 35 tu bude nejméně 40 let.
A znovu, co když volby vyhraje FN, což rozhodně není vyloučeno, tak zase budeme odstupovat od Rafale?
Já ho neopomíjím, jen vím, že dříve či později tam přijdou zase jiní. F 35 tu bude nejméně 40 let.
Úchylka rozhodně ne, svět se mění. USA se do před trumpovské doby nevrátí. Evropa pro ně už nikdy nebude tak důležitá jak byla. Jen se to trochu uklidní. Dříve či později tam bude sedět někdo mimo maga blázny. Ale vždy už to bude víc kšeft.
Le Penn mají rusáci na provázku. Mimochodem jsou to stejní magoři jako Maga a pro nás víc nebezpeční, rozklad EU by byla totální katastrofa. To bychom pak nemohli zbraně koupit nikde a stíhačky si sami už 75 let vyrobit neumíme.skelet píše: ↑15/3/2025, 22:04 Nikdo nepočítá s tím, že to bude stejné jako kdysi. Problém bude jak dlouho se udrží Maga. Zkrátka je třeba opustit zaběhnuté koleje a vyhodnocovat rizika. A pak ti klidně vyjde, že Maga je větší riziko, než Le Penn.
Miliard je do toho strčených dost, ale furt lepší ztratit část, než vše.
Prostě chladný kalkul.
Le Penn používám jako příklad pro poněkud tunelování vidění. Ve stylu černá nebo bílá, nic mezi tím.
Což je u systému kde poptávka výrazně převyšuje nabídku, kupuješ od vlády nikoliv od firmy celkem jasný výsledek. Navíc něco málo z toho bude. Výrazný prospěch z toho mají logicky jen ti co v tom jeli od fáze vývoje. Poláci, Rumuni a další jsou na tom víceméně stejně.HONZIK11 píše: ↑16/3/2025, 06:18 Nikdy jsem nic podobneho nenapsal,ze F35 ne!
Moc dobre vim ,ze v Evrope neni z ceho vybrat letoun do obdobi let tricatych a dale!
Vadila mi vzdy neexistence a nedotazenost kolaterálních smluv o ofsetech!
Z tak obrovske zakazky jsme prakticky obchodne a dnes ani politicky nevytezili prakticky nic jen budouci naklady a nejistotu.
Noo, to vidím, 10 let je zdá se málo od zabrání Krymu...
Ty jsi fakt jak kolovrátek. To co ty čekáš od USA ti může udělat jakýkoliv jiný dodavatel. Kvanta ND na sklad nemá nikdo. A omezení mj. I v tom software máš všude. Tohle jsou tak důležité systémy, že si země původu prostě kontrolu v nějaké formě podrží. Takže reálně nemáš na výběr.skelet píše: ↑16/3/2025, 10:33 Nesher .. ty jsi krásný příklad lidí, který zde bagatelizoval ruský vliv skrze plyn. Náhradní díly si můžeš koupit do zásoby. Záleží jen na tobě kolik si jich koupíš. Horší je to se softwareovymi omezeními, které jsme teď viděli na Ukrajině.
A zde mám vskutku menší strach z evropských výrobců, než z Maga, což je banda kreténů.