Reakce na Skeleta:Ať to admin klidně smázne, je fakt,že to asi nemá smysl.

Moderátor: jarl
Ja jsem se neurazil ale vidim ze nema cenu pokracovat.Milda píše:Vodníku, tady to chodí tak, že diskutuješ a máš argumenty. A ne že se urazíš jak malé dítě. Tady je dost chlapů co to studují celé roky a rádi poradí, každý má toto jako koníčka a ne aby se s vámi hádali. Přečti si, naštuduj a pak debatuj. A ber to jako zábavu.Soráč Skelete.
Pocatecni prispevek byl prerazen sem z diskuse o potopeni Yamata.Hellcat píše:zajimava diskuze, která se rozpoutá kolem pocatecního nic nerikajiciho prispevku.......... Pokud chce Vodnik zachovat myslenku, tak mise byla sebevrazedna a zbytecna
Moje chyba. Mel jsem napsal velke bouchacky.Hans S. píše:Snad všechny výše uvedené americké bitevní lodě mají 16'' děla, ne? Třída Iowa určitě. Já se v těhle vodách moc nevyznám, ale ty velké mají, to si ještě z toho Hubáčka pamatujiAlabama i Dakota předpokládám tedy taky..?
Pamatas si to dobre. Americke bitevne lode niesli 406 mm dela uz od triedy USS Colorado rozostavanej pocas prvej svetovej vojny, predtym trieda USS Tennessee niesla 356 mm dela a najstarsie lode (a aj velke krizniky USS Alaska) 305 mm dela. Vsetky triedy americkych dreadnoughtov si vystacili s troma kalibrami hlavnych diel. Pre porovnanie len za obdobie 1918-45 pouzili v Britanii postupne 406, 356 a 381 mm dela na bitevnych lodiach. Na druhustranu, aj ked boli vsetky dela kalibru 406 mm, lisili sa medzi sebou vykonnostou diel.Hans S. píše:Snad všechny výše uvedené americké bitevní lodě mají 16'' děla, ne? Třída Iowa určitě. Já se v těhle vodách moc nevyznám, ale ty velké mají, to si ještě z toho Hubáčka pamatujiAlabama i Dakota předpokládám tedy taky..?