precital som si pozorne cely topic a nasiel som tu vela veci, co ma zaujali.
Na zaver mojej kariery u tychto masin som sa potuloval okolo 9. slp Bechyne. Uz sa mi aj pletu cisla masin, o ktore som sa staral, uz je to predsa len peknych par rokov. Nasiel som aj nejake fotky, ale neviem kde presne, kde autor uvadza, ze su to ule patriace k druhej letke co nie je pravda. Podla snimky su to ule patriace OH uplne jednoznacne aj podla vedlajsich ubikacii a kotolne. Otvorene ule mala len OH, vela dni a noci som popred ne chodil na straznej sluzbe ako mechanik. Na dost vela portaloch zaoberajucich sa letectvom som nasiel podobne hluposti. Bechynsku LZ este aj teraz by som aj pospiacky presiel.
Na OH v Bechyni mam spomienku ako pri ostrom vzlete som nestihol ako posledny opusit ul a musel som pockat poskladany ako meter vo vrecku pri stene, uz sa mi aj iskry robili pred ocami kym som sa nadychol, odvtedy som padal pri starte z ulu naraz z technikom

v tej dobe bola prax, ze v bechynskej hotovosti boli dve masiny s komplet osadkami: piloti, technici, elektrikari, zbrojari, atd. ale ked bol vzlet, neriesili sme prislusnost k osadke, kazdy bezal k masine, bez ohladu ci v pyzame, alebo s trenkami na clenkoch, kludne aj vsetci, okopali plechy okolo kolies (asi zabrany voci hlodavcom) vytrhali zaistovadla a dali na kopu, to bez ohladu na odbornost, a kym dobehol pilot, bolo vsetko poratane a nabehnuty motor, len chlapa posadit do masiny. Tam sa neriesilo kto je co, kazdy vedel co ma robit a ako moze masina ist hore, proste co treba zapnut, vypnut, vytiahnut, atd. Zazil som aj take ze som vybehol len ja a dvaja piloti lebo ostatni boli na futbalovom zapase a pilot urceny na vzlet odfujazdil, druhy mi pomohol a hned som bezal po mancaft, aby nebol pruser a druhy pilot na hotovost, keby nahodou niekto este nieco chcel. Tam celkove panovalo take ludskejsie ovzdusie, kym tam nedosiel daky somar, co mal dojem, ze do a hotovosti patri poradova priprava.
V OH si este pamatam ze pri rannej motorovke sa skusali aj IR rakety, ale baterku nemal vacsinou nik, takze zapalky....
ked sa mi bude opat chciet nieco pisat, napisem vam, ako spagat z baku placku urobil